Mamici de ianuarie-februarie 2007 (69)
Raspunsuri - Pagina 29
cristiana70 spune:
GABRIELA, te rog sa ma crezi ca mi-au dat lacrimile, chiar daca noi n-am jucat nici un rol in filmuletul tau! Uite, 
si felicitari de la noi, esti o adevarata artista!
cristiana mamica de
David (21.12.2006)
marybell spune:
gabriela s jos palaria, super ideea, super montajul
imi place mult de tot. apreciez munca depusa. multi, multi pupici pentru tine. esti o dragutza. ce mai? o adevarata surpriza, mi-au dat lacrimile.

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
eli1977 spune:
Vaaaai, Gabriela, mi-au dat lacrimile mai fata, am plans ca proasta!!vai, ce frumos!si muzica...o minune..si bebicii...vai cat de frumos!!!pupici muuulti pentru asa o bucurie

Eli si bebe ANDREI
oana_bucur spune:
Gabriela e tare frumos ce ai mesterit tu acolo...mie mi-au dat lacrimile.
cu scandalagiul Teodor 1 luna
www.albumtown.com/showalbum.php?aid=78017&uuid=51021" target="_blank">poze Dodo al nostr'
Eu si Noi
dianamizzi spune:
asa... deci alte sfaturi din propria-mi experienta:
despre alaptat:
1. in primele 2 zile bebelusilor nu li se face foame (adica nu din aia crunta) si le ajunge colostrul (asa am auzit si eu la cursuri si asa m-am gandit si m-a ajutat ca sa nu intru in panica si sa stau linistita pana a venit laptele)
2. nu va faceti griji ca laptele oricum vine si daca vrei si daca nu vrei. si la nastere normala si la cezariana. cand vine este mult mai mult decat bea bebelusul. de aceea trebuie pus bebelul cat mai mult la san , si stati fara grija ca asa o sa vrea. daca sanii sunt durerosi eu sfatuiesc sa se scoata putin lapte manual (rugati o asistenta sa va arate) pana cand se inmoaie aureola (nu sanul tot ci aureola) . apoi se pun comprese calde inainte de alaptat si reci dupa. furia laptelui nu dureaza multe zile. la mine in 2 a trecut. daca aveti pompa de san, puteti scoate cu ea dar tot asa foarte putin, lasati bebelusul sa ia cat vrea ca sa se regleze lactatia de la sine. daca vreti sa puneti lapte la pastrare atunci stimulati lactatia cu pompita si o sa fie mai mult decat are bebe nevoie (asa cum a zis si MESSA in concluziile ei)
mie mi-a zis o moasa sa nu folosesc pompita de san pentru ca ma doare si mai tare ca vine mai mult lapte decat vrea bebe si trebuie sa scot mereu apoi. si asa am facut . si am cat trebuie exact.
in carti am citit ca trebuie sa lasi lactatia sa se regleze , asta e in 3 saptamani si apoi poti sa scoti lapte cand vrei sa ai odata din biberon.
3. exista puseuri de crestere la 2 saptamani si la 6 saptamani. fiti puternice si nu renuntati pentru ca dupa asta devine din ce in ce mai usor, bebe isi face singur un program pana la urma. laptele ajunge si daca nu ajunge atunci bebe suge mai mult si cere mai mult, se formeaza mai mult. asta se intampla in perioada asta de crestere.
dupa 6 saptamani bebe prinde putere si papa mai repede , nu mai sta cu ora cum este la inceput.
4. cafeaua e buna, una dimineata, e buna la suflet, la energie, la prevenirea constipatiei si nu face rau bebelusului. beti dupa alaptare ca sa aiba timp sa treaca prin corp pana la urmatoarea alaptare.
5. mancati orice cu moderatie. in afar de varza, fasole si chestii care nu ar fi bune nici pentru voi. fructele sunt sanatoase, aveti nevoie de vitamine!!!
6. colicii sunt cand bebe urla fara sa ai ce sa ii faci , in general seara. daca scoateti bebelul la plimbare in carucior se opreste. la fel si cu plimbatul in masina (dar asta cere bani la benzina...) . bebe se linsitest daca dai drumul la aspirator, la feon sau la hota de la bucatarie. incercati sa vedeti la voi care merge. una trebuie sa fie... din experienta picaturile care au in compozitie SIMETICONE sunt cele mai bune, elimina gazele prin bashinici.
7. cu somnul e greu la inceput dar corpul se obisnuieste si deveniti mai puternice si mai sigure pe zi ce trece... in spital o sa dormiti cand face bebe icter
ca atunci cica dorm mai mult. la mine 5 ore...
8. nu treziti copilul din somn sa manance . stie el cand sa ceara.
9.cel mai bun remediu pentru ragade este laptele de la san. stati cu sanii la aer si lasati lapte sa se usuce pe ei. in timp durerea trece , si o sa uitati si de asta...
10. intrebati o asistenta, moasa sa va arate cum sa puneti copilul corect la san!!! si asta din prima zi pentru ca ragadele apar inca din a doua zi. deci mai bine preveniti!!! trebuie sa puneti sfarcul la nasul copilului, cu putin lapte pe el ca sa simta gustul pe buze sau mirosul si apoi trebuie fcut sa deschida gura maaaare, ca la cascat si apoi aduceti capul bebelusului catre san. pana nu face gura mare nu bagati sfarcul in gura !! incercati pana deschide maaare!! subliniez ca sa tineti minte. trebuie sa apuce cat mai mult din aureola. daca ia doar sfarcul si sta asa la molfaiala inseamna ca vrea suzeta nu laptic!
gata ma duc la somnic. fetelor am zis si eu ce as fi vrut sa stiu si eu dinainte. stiu ca sunt pareri diferite aici, si puteti sa ma contraziceti la unele da zic si eu... daca e ceva de pus in listuta de sfaturi rog pe MESSA sa alaga daca are timp.
revin mai dupa amiaza. va pup pe toate!
Daconst spune:
Am pus si eu poze cu Lucas in albumul comun,acum in al 12-lea ceas(poate de aia nu e in filmulet
).
Oare trebuia sa fie privat albumul?Eu asa l-am gasit,asa l-am lasat.
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
Messa spune:
oana, dodo the vacumator?

GABRIELA, JOS PALARIA! FOARTE FRUMOS!!!
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
rali spune:
Buna mamici si burtici (daca mai sunt)!
Si noi pe aici in ultima zi scriem, ca de citit citim aproape zilnic, ca suntem plini de colici, galagiosi, mancaciosi, cu cateva bubite pe fata (sunt rosii si cu un punctulet alb- oare de la ce?) si cam fentam somnul.
Azi facem 4 saptamani si nu imi vine sa cred ca e ultima zi de odisee- cu cate emotii asteptam aceasta zi in urma cu cateva luni.
Uram si noi "La multi ani si la cat mai multe kg tuturor bebeilor", iar mamicilor multa radbare
Gabriela - foarte frumos gestul tau, multumim pentru timpul acordat.
Poze Vladut http://flickr.com/photos/97909760@N00/
Raluca mamica de Vladut (31.01.2007)