Idei de economisit bani la oraganizarea nuntii

Idei de economisit bani la oraganizarea nuntii | Autor: innaa

Link direct la acest mesaj

In sfarsit ne-am hotarat si am facut primul pas: am ales data si am platit avansul la restaurant.

Nu vrem o nunta prea fastuoasa...vrem ceva la limitele normalului nici prea extravagant dar nici saracacios.

Nunta o vom organiza/plati noi singurei, nu vrem sa apelam la vreo firma pentru organizare si pentru asta avem nevoie de orice sfat, orice tip din partea voastra, a celor care ati fost deja mirese sau veti fi.

Sfaturi incepand de la meniu, la aranjarea salii, la organizarea evenimentelor(poate cele care au avut la nunta organizator profesionist imi pot da o ordine a evenimentelor- aruncarea buchetului, etc)....orice ar putea fi de ajutor!

Multumesc!

Mami si Buburuza lui mami

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

primul sfat care imi vine in minte pt economisirea banilor e sa imprumuti rochia de mireasa, daca ai de unde. se chelutiesc multi bani cu ea si e doar pt o seara. nu se merita, decat daca ai bani multi.

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

in loc de formatie, DJ.
in loc de angajat fotograf pe parcursul nuntii, rugati prietenii sa faca poze. bine, dar ar fi bine sa faceti si o sedinta foto mai profesionista.

ma mai gandesc..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Nu va zgarciti la fotografii, sunt amintirile care va raman. Prietenii si rudele sunt ocupati atunci sa se distreze nu sa surprinda momentele care vi se par voua importante. Am mai auzit cazuri care s-au dupa nunta ca s-au lasat pe mana prietenilor cu pozele.
Referitor la haine, nu-s neaparat de acord cu inchiriatul, sa stai toata noaptea stresata daca se intampla ceva cu rochia (si mai mereu se intampla, ca si mie mi-a calcat cineva pe ea si s-a rupt). Sfatul meu e sa cauti o rochita frumoasa, dar sa nu te arunci la modele de 3-4000 de lei. La fel si pentru mire, nu-i obligatoriu sa coste costumul 1000 de lei ca sa fie elegant.
Economii se pot face cu aranjatul salii. Daca locul e ok, nu e obligatoriu sa il super-aranjati. De exemplu, noi nu am pus huse pe scaune, pentru ca scaunele erau noi si aratau foarte bine. Pe mese am folosit florile de la civila, cate o floare eleganta intr-o vazutza data de restaurant (poti ruga rudele apropiate sa-ti cumpere exact florile pe care ai vrea sa le pui pe masa, in ton cu culoarea aleasa pentru nunta).
Oricum, ganditi-va foarte bine la ce faceti rabat, pentru ca este o zi unica in viata voastra si nu trebuie sa va para rau pe urma ca ati renuntat la cutare sau cutare lucru numai pentru bani. Ca bani mai castigati voi, dar ziua nuntii e o data in viata.

Edit: mi-au mai venit niste idei: daca tot e sa inchiriati, inchiriati mai bine jupele, se mai reduce costul. Faceti-va singuri marturiile, manopera costa destul de mult. Noi ne-am printat singuri cardurile de loc, numerele de masa si meniurile, ne-a costat doar cartonul.
Un pont pentru bauturi: vorbiti cu chelnerii sa nu inceapa nu stiu cate sticle din acelasi fel de bautura, ca la final va veti trezi cu 10 sticle de vodca desfacute (de exemplu) si daca ati aranjat cu furnizorul sa returnati ce nu s-a consumat, nu mai puteti face asta.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns innaa spune:

Ai dreptate, Alynutza!

Clar o sa imi cumpar o rochita...am gasit aici o casa de moda unde se fac rochite la preturi acceptabile(incepand de la 6,5 milioane) si din material de calitate. Mirele o sa isi cumpere si el costum mai ales ca el va mai avea ocazii sa il poarte.

Cu formatie am vb deja...o sa vina o tanti cu formatia ei care canta doar muzica populara iar restul melodiilor le punem la calculator. Astept sugestii ce melodii sa pregatesc!

cat despre fotograf/cameraman sunt in dubiu...nu stiu ce sa fac. as lua eventual doar la biserica pe cineva- vreau sa facem la o manastire in afara orasului intr-un loc destul de frumos(munte...padure) unde vreau sa facem si poze artistice.
Iar la restaurant as gasi pe cineva care sa se ocupe de poze si filmat. Nu stiu, asta e inca in discutie.

tocmai mi-am amintit la nunta verisorului meu tampitul de fotograf a vrut sa schimbe filmul din aparat si cum a facut cum n-a facut dar l-a pus tot pe cel folosit ...asa ca au iesit numai poze suprapuse. Noroc ca poze a mai facut si fratele meu cu aparatul digital ..insa fotograful a fost platit DE-GEA-BA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

si eu zic sa nu te zgarcesti la fotografii.noi nu ne-am zgarcit,dar nunta noastra a fost facuta mai in pripa,iar pe vremea aceea nu erau atatea firme si fotografi de nunti ca acum.noroc totusi ca am avut un tip profesionist care ne-a filmat nunta,asa ca avem o amintire super.fotografiile insa sunt dezastru,pentru ca am facut fotografii doar cu aparatul nostru.

eu am facut aranjamente de flori pe masini si marturii la nuntile fratilor mei,asa ca te pot ajuta cu sfaturi daca te intereseaza.
asa au aratat aranjamentele:

http://home-and-garden.webshots.com/photo/2794681070080123716LaIiDb

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laup spune:

da, as vrea sa imi spui si mie cum sa imi fac marturiile singura... mai ales ca pot sa le confectionez cu cateva zile bune inainte de nunta... ca nu se strica bomboanele.
dar intrebarea e: de unde iau arahidele alea mari, glazurate si apoi funditele cu care leg tul-ul...

merci mult!

florile de masina ti-au iesit minunat!

lau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cva_claudiu spune:

Desfasurarea evenimentului a mai fost discutata pe forum, chiar eu am scris pe undeva pe la mirese 2006 o desfasurare (dansul cand incepe, buchet, furat mireasa etc.) Daca i-mi fac timp reiau si scriu din nou cum se desfasoara o nunta cap coada. 2-3 zile. Economii se pot face la restaurant incepand cu felurile de mancare, nu trebuie neaparat sa ai 5 feluri plus tort. (eu am avut la nunta 5, nu a mancat nimeni atata. Gustare rece, gustare calda, peste, sarmale, friptura, tort, fursecuri si prajiturele.) S-a mancat gustarea rece si s-a ciuguluit putin friptura, vre-o 2 au mancat din sarmale. In rest strangeau ospatarii portiile neatinse. Deci 3 feluri + tort + alune/maximix + fructe. La bautura vezi cum te intelegi cu restaurantul, o aduci tu sau nu. Merge si un rand de cafele tu, un rand ei. La aranjament husele pt scaune la 1.2 - 1.5 euro daca ti le da localul este perfect. Despre flori - verifica daca iti poate face vre-o florarie cateva... 8-10 aranjamente si le duce un prieten/ruda la local, puse pe mese (te pot ajuta si ospatarii) inainte sa ajungeti voi. La rochite si altele nu ma pricep, te ajuta fetele. Muzica-dj de preferat un baiat bun. E cheia petrecerii. Gandestete bine daca merita sa tai din buget la Foto si Video. Pana la urma asta este tot ce-ti ramane peste ani. Cauta profesionisti nu amatori. Echipamente si experienta. Am scris pe aici cam ce inseamna diferenta (vezi aici: http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=96393). Se pare ca nu ma descurc sa pun linkuri, poate ma ajuta cereva cu un sfat.
Arahide glazurate = piata gemenii (fosta galati) cum intri in piata pe partea stanga este un mic magazin de dulciuri.
Fundita = in obor.
Ce ar mai fi? Aaaa... Chiar daca nu comunici cat este tacamul totusi asigura-te ca: mama, sora, cea mai buna prietena stiu. Ele vor purta vorba pe la mese cam cat merge darul. Ia in calcul si portiile celor ce muncesc pentru tine: dj, fotograf, cameraman. Vezi aici o discutie interesanta:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39908&whichpage=7.
Revin cu desfasuratorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns innaa spune:

Ortansa mersi frumos pentru sfaturi...intr-adevar aranjamentele florale pt masini ti-au iesit super! mai ales ca presupun ca le poti folosi pe mese apoi chiar as vrea sa imi dai sfaturi despre cum le-as putea face...si ce sistem de prindere ai folosit?

cva_claudiu daca mi-ai putea da si un link cu subiectul la care ai scris desfasurarea evenimentelor ar fi super! Eu daca nu am fost in tara in ultimii ani nici nu am mai fost la vreo nunta...iar cand eram mai mica nu ma interesau obiceiurile sau modul de desfasurare al unei nunti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cva_claudiu spune:

Pe aici e un semi-desfasurator facut mai mult pentru varianta formatie+dj http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58253&whichpage=3,
Si aici despre dans http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58253&whichpage=4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

scuze in primul rand ca raspund cu intarziere.
aranjamentele pt. masini sunt un adevarat boom.toti trecatorii intorceau capul dupa ele,iar florareasa de la care am mai cumparat cateva ferigi m-a intrebat cum le-am facut(nu i-am spus:-D).sa nu mai spun de invitati,mire si mireasa care au fost f incantati.

daca nu ai pretentii pt o anumita culoare a florilor sau un anumit soi,poti folosi florile de la cununie,asa cum am facut eu. asta presupune sa ai pe cineva de incredere si dispus -sora ,cumnata- sa ti le aranjeze,pt ca tu ca mireasa n-ai sa le poti face.

pt. aranjamentele de pe masini e nevoie de:

-bureti speciali pt. flori(se gasesc la Brico store sau la piata de flori-cam 50 000-60 000 lei/bucata-atat erau anul trecut).ca sa-i recunosti mai usor-sunt de forma dreptunghiulara(aprox.30/20 cm)si au culoarea verde inchis.sunt sfaramiciosi si absorb f multa apa.
-plasa de sarma mai subtire,(ca aceea pt garduri-se gaseste la magazinele cu produse pt constructii)-un metru de plasa ajunge pt 5-6 aranjamente(nici nu se pot face mai multe,din lipsa de timp)
-un sul de funda de rafie ingusta.eu am avut alba,dar daca gasesti verde e mai bine.
-scotch de hartie(se gaseste in orice papetarie-eu am luat din Cora).scotchul asta are avantajul ca sta bine fixat pe masina,se rupe usoar cu mana si nu ia vopseaua(masinii).
-foarfeca
-flori si multe frunze

cu o seara inainte buretii se pun la inmuiat intr-un lighean sau galeata cu apa.se decupeaza dreptunghiuri de plasa de sarma cu dimensiunile buretelui-lungime si latime.se taie fasii de rafie de aprox juma de m-cate 4 fasii pt fiecare burete.se leaga cate o fasie de rafie de fiecare din laturile plasei de sarma,exact la mijlocul laturii. se pregatesc cateva tavi(eu am folosit din cele de polistiren in care sunt ambalati puii si carnea),una pt fiecare burete.se stabileste ce masini vor fi impodobite si se aranjeaza in asa fel incat cel/cea care face aranjamentele sa poata fi a2a zi in preajma masinilor.
-a doua zi dimineata,se scot buretii din apa,se aseaza pe cate o tava.plasa de sarma se pune pe fiecare burete si se preseaza putin,astfel incat sarma sa fie infipta putin in burete.
dupa cununia civila(in caz ca este in aceeasi zi cu cea religioasa,asa cum se obisnuieste deja),se fura florile mireseisi se ajunge fuguta acasa,unde urmeaza sa fie facute aranjamentele. se aleg florile cele mai frumoase pt centru.cele si cele mai frumoase flori se pun pe masina miresei .se taie tija florile,cam de 15-20 cm,se infig in mijlocul buretelui(destul de adanc,pana aproape de floare) si ,dupa imaginatie si indemanare se umple tot buretele-cu flori si frunze decorative pe margini.eu am folosit multe ferigi(e bine de cumparat cateva in plus) si frunze de ficus(pe care e bine sa le stergi inainte si sa le dai luciu cu putina bere).cand aranjamentele sunt gata,se duc la masini si se fixeaza cu scotch.se scoate tavita de sub burete,se aseaza aranjamentul in locul in care se doreste(pe masina),in dreapta ,stanga sau chiar centru(se pot face si 2 aranjamente-fata si spate- pt o masina).fasiile de rafie se intind foarte bine ,astfel incat buretele sa fie bine fixat de capota masinii si se prind cu scotch,la aprox 20 cm distanta de burete.se indoaie rafia ce atarna inspre burete(pe deasupra scotchului) si se mai lipeste odata cu putin scotch. se mascheaza pe cat posibil cu frunzele din aranjament.se poate folosi un cleste din acela micut cu capse pt a fixa frunzele de funda de rafie.

tavile se pastreaza in portbagajul masinii,iar la restaurant aranjamentele se pot desprinde de pe masini,se aseaza in tavi si se pun pe mese.

sper ca am explicat cat de cat bine.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput