tirguri de vechituri
Raspunsuri - Pagina 2
ymcar spune:
quote:
Originally posted by deya
de un sevalet aveti idee de unde sa iau...poate dp net.dar nu am prea multe fonduri...e ziua unei colege si is doreste fff mult un sevalet
va pup
deya
La fondul plastic ai incercat? Nu am informatii ca ar avea, dar ma gandesc si eu.... Sau macar cei de acolo probabil ar sti unde sa te indrume!
alic spune:
si eu as fi interesata de astfel de targuri; la noi era un talcioc in zona bazarului, dar nu gaseai decat niste vechituri, chiar nu aveai ce sa mai faci cu ele; mi-ar place ceva in genul bazarului de la "sic la pret mic"
ALICe
pisimuky spune:
Si mie imi plac antichitatile ! Am acasa cateva piese de rexistenta si ador sa bantui targurile de vechituri, merg de fiecare data cand am ocazia... Piesa de rezistenta e un ladoi vechi, vechi, recuperat din podul casei ( casa saseasca ) arata brici ! Targuri la care am fost prin Romania : Medias, Sibiu, Satu Mare. Poti gasi lucruri interesante si la preturi bune ( comparativ cu cele din magazinele de profil ) trebuie doar sa ai rabdare sa cauti.Ah, era sa uit. Am fost si in Germania la unul, in Kamp Lintfort. Destul de interesant...
Mamica de nazdravan Rares si Mihnea
Good things last forever.
silvana_salajan spune:
quote:Fetele care sunt din Oradea, ar putea sa ne spuna daca Osca Piat mai e ce era pe vremea studentiei mele. acolo gaseai cam tot ce visai si ce nu visai.
Ce interesant, Sabina!Am intrebat de tirgurile astea fiindca vreau sa fac niste excursii cu tema ( sa ajung in locuri in care se vind obiecte vechi, indiferent unde ar fi ele localizate pe harta tarii). Poti sa o numesti pretext de calatorie.De aceea mi-ar fi placut nespus sa aflu despre astfel de locuri de la cei/cele care locuiesc in Romania (si nu numai). De fapt, am fost in vizita la o prietena, in Finlanda si am cumparat din tirgul de vechituri obiecte in valoare de 20 EUR: doua vase din arama cu cite 3 picioare (4EUR), 2 sfesnice din fier forjat cu lacrimi de sticla (6EUR), un platou de ceramica pictat (5EUR) si 5 suporturi pentru luminari (5EUR), din sticla ce imita curgerea apei. Probabil m-ar fi costat o mica avere intr-un magazin de antichitati autohton.
miria_cristina spune:
In orasele de provincie ai sanse sa gasesti lucruri mai frumoase decat in Bucuresti.
Si mie imi place sa cumpar, dar aici nu am gasit ceva deosebit.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Leah spune:
Acum doi ani am fost in Germania in concediu si am ajuns si la un targ de vechituri (Flohmarkt se cheama la ei), din toate locurile pe care le-am vizitat acolo mi-a placut cel mai mult. Aveau o multime de lucruri de care nici nu visam la niste preturi super mici, plus ca te mai puteai targui. Acolo mi-am gasit eu un mojar cu pistil din marmura de care imi doream de mult (ca la jamie oliver) si am dat in jur de 5 euro pe el, o nimica toata. Plus o tona de carti de bucate la cativa centi.
In strainatate e o moda, la ei nu e rusine sa cumperi de la talcioc, la noi se pare ca ne-am modernizat prea mult si strambam din nas. Imi pare rau sa vad ca nu sunt si la noi targuri din astea sau "garage sales" ca la americani, unde omul poate sa scape de ce are prin casa si sa mai faca si un ban din asta. Sunt multi care ar cumpara carti, obiecte de decor, bijuterii/gablonturi, piese de mobilier, tablouri etc. Cine a vazut emisiunea aia "Chic la pret mic" (titlu original este Shabby Chic, care inseamna de fapt Chic de moda veche, sau ceva de genul, nu neaparat la pret mic), a vazut ca acolo se vand de toate si materiale, si panglici si tot felul de maruntisuri la care nici nu te-ai gandi.
Ar fi fain sa importam si noi conceptul.
Leah
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by Leah
Ar fi fain sa importam si noi conceptul.
Leah
Ah! Mie imi spui? Ma dau in vint dupa acest concept, printre altele.
De aia am si facut subiectul, speram ca printre membrii forumului din toata tara (si lumea, bineinteles) sa fie din cei care stiu unde (si desigur, cit se poate de precis) se organizeaza tirgurile astea ca sa obtin o orientare in spatiu, n-am glumit cind am spus ca vreau sa fac o excursie cu tema asta.
In plus, m-am hotarit sa umblu "de nebuna" prin sate sa cumpar si vechituri de prin podurile caselor de oameni ai locului, nu caut valori deosebite ci ma intereseaza "designul" traditional romanesc din stra-timpuri, fiindca asa vreau sa-mi amenajez spatiul de locuit, ca "laitmotiv" de plecare.
http://www.youtube.com/watch?v=hWzrrwYMQ
dariana spune:
In fata primariei sector 2 se tzine in fiecare an targul anticarilor, a fost si acum vreo 2-3 saptamani, imi pare rau ca nu vazusem subiectul atunci sa va spun.
Dariana si Darius (30.07.2006)poze