Iar...Logan
As dori sa cumpar un Logan Laureate Plus care costa cu aprox 8500.
Problema este ca are motor de 1.4 MPI (benzina). Multi zic ca ar fi cam mic motorul pt caroseria lui, ca e cam puturoasa si ca daca intra sunt 4-5 oameni in ea si mai ai si portbagajul plin ... merge cu motorul foarte turat.
Exista cativa parametri care ar influenta mersul masinii:
1) modul de condus sportiv
2) daca masina nu a facut inca 3000 km ( se zice de pe forumuri ca dupa aceea isi da drumul cu adevarat motorul)
3) motorul nu face fata
Sunt pareri pro si contra .. .dar nimeni nu specifica si parametrii de mai sus.
Ma intereseaza din experienta, daca ati vazut/mers/condus un astfel de model (1.4 MPI), cel mai bine, incarcat, cum se comporta la drum atat in oras cat si in afara si daca se cere un motor de 1.6.
Sa stiu daca cumpar masina cu astfel de motor.
Cele de mai sus sunt scrise de sotul meu. Eu, drept sa spun nu vreau decat sa se hotarasca odata ptr ca mi-a facut capul tandari, numai despre masini vorbeste si nu se decide la niciuna.
Va multumesc si astept raspunsuri
Dana, mamica de Cristian (13. o1. 2005)
Raspunsuri
BraveGirl spune:
Al meu sot spune ca va recomanda 1.6 pt ca:
- masina e destul de grea si 1.4 este submotorizata ceea ce duce la un consum mai mare si la probleme in depasiri
- motorul de 1.6 iti da posibilitatea ca in unele depasiri riscante sa scapi cu viata. Nu trebie sa fii nervos la volan, este ideajuns sa ai nevoie doar odata de cativa CP in plus.
- in oras o sa faci muschi schimband vitezele pe 1.4 MPI.
- la 1.4 vei simti cum pierzi putere vara cand dai drumu la AC sau cand e masina incarcata.
- la munte va fi chiar frustrant, pentru ca nu vei putea sa faci o depasire decat ff. greu si nu e deloc frumos sa mergi in urma unui tir toata Valea Prahovei...
Referitor la putere... prima mea masina a fost un Megane 1.5l DCI 80cp si stiu cum este o masina submotorizata...
Acum am un Subaru 3.0l de 230 CP si nu m-as mai duce niciodata pe masini mici..
http://bogdan.sn.ro/albums/userpics/10002/subaru/normal_IMG_0183.JPG
P.S. Modul de condus sportiv poti sa il ai si pe Matiz (motor de 0.8l), dar la ce iti foloseste ? Chinuiesti motorul, dar nu simti nimic decat cresterea zgomotului. Unde nu este... nici D-zeu nu cere.
Recomand 1.6l daca ti-l poti permite.
==========
Corina
Albumul meu
dante01 spune:
ptiu mai bravegirl, frumusete de masina aveti...
acum o sa comentez un pic afirmatiile tale...
dupa ce te dai jos din subaru de 3l si 230 cp un loganel de 1.4 si 75 cp clar ti se pare vai de steaua lui...
nu ca nu zic ca i-ar sta mai bine cu un motor de 1.6, dar nici 1.4 nu e chiar dezastru, mai ales daca nu te poti intinde mai mult...
acum daca vine vb de mers sportiv, nici 1.6 nu poti sa zici ca e cine stie ce motor sa-ti dea senzatii sportive...e ceva mai vanos decat 1.4 dar nu trebuie sa exageram...
eu zic ca pt un om potolit, 1.4 e destul...si se va descurca bine si incarcat...
"motorul de 1.6 iti da posibilitatea ca in unele depasiri riscante sa scapi cu viata"
la fel si motorul de 1.4, daca stai cuminte in banca ta si nu te bagi in depasiri riscante...
grati.ela spune:
Eu am o masina de 1600 si 115CP si una de 2000 si 130CP. Cu a doua depasesc fara sa mi se ridice tensiunea, cu prima insa prefer sa evit...in loc sa sprinteze in prima parte a manevrei o face in partea a doua cand deja mi-au iesit ochii ca la melc.
Despre Logan...masina nu e deloc grea. Comparativ, Fordul meu are 1500kg iar Megane 1250kg. Eu stiu ca Loganul are 975kg. In plus nu te obliga nimeni sa depasesti daca nu ai loc, iar pt oras nu cred ca ai nevoie de cai multi.
Mie imi place mult Loganul combi!
anabordea spune:
Eu am un Logan de 1.6 de peste 2 ani si sunt multumita de el...pe cei cu 1.4 i-am mai auzit sa se planga ca nu trage la deal sau in depasiri (am un coleg care il vinde de necaz ce are pe el).
Un pic off-topic: Iar daca tot iti iei acum ia-ti neaparat cu ABS..face toti banii..Eu am ambition..si imi cam face cu okiul si un combi de 1.6 16V
Ana, mamica de Diana Alexia (28.02.2004) si Daria Oana (6.01.2006)
Album
ymcar spune:
Am mers si eu o data cu logan de 1.4 bucuresti-sianaia si retur. Masina avea peste 3000 de km si nici nu era super-incarcata. Poti sa tii acceleratia la fund si motorul in 5000 de ture si tot degeaba. Nu o compar cu masini puternice, gen motor de 3 litri, eu am un ford focus wagon (clar mai greu bine ca loganul) cu motor de 1.6 si 100cp. Nu este avion, dar pe langa loganul de 1.4 este racheta! Am zis ca a doua oara nu ma mai urc in logan de 1.4! E boala de nervi, mai ales in panta. Nu vreau sa ma gandesc cum se comporta daca e si incarcat! Mi se pare efectiv PERICULOS de submotorizata pentru felul in care se circula in ziua de azi. Poate ar fi facut fatza in anii 70....
dante01 spune:
quote:
Originally posted by ymcar
Mi se pare efectiv PERICULOS de submotorizata pentru felul in care se circula in ziua de azi. Poate ar fi facut fatza in anii 70....
no, acum hai sa fim seriosi...
daca e asa, matizul sau tico ce/cum draq mai sunt?...
hristina spune:
La banii pe care i-ai da pe un Logan,ti-ai putea altceva mai bun!
Stiu ce-ti spun! Ia intereseaza-te de un Chevrolet Aveo!
Mai ai reducere pana pe 31 martie!
Eu mi-am luat un Station Wagon (Chevrolet Lacetii) misto rau; asta ca i-a placut barbatului dar eu personal preferam Aveo daca eram doar eu soferita!
Kasi si Victoria
ymcar spune:
quote:
Originally posted by dante01quote:
Originally posted by ymcar
Mi se pare efectiv PERICULOS de submotorizata pentru felul in care se circula in ziua de azi. Poate ar fi facut fatza in anii 70....
no, acum hai sa fim seriosi...
daca e asa, matizul sau tico ce/cum draq mai sunt?...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72003" target="_blank">INDEX SUBIECTE LA KNOW HOW ON LINE
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70980" target="_blank">IN MEMORIAM LAURA STOICA
Tico si Matiz sunt MULT mai infipte. Au motoare mici, dar sunt mult mai usoare. Alea in schimb stau foarte prost la capitolul protectie. Sa te fereasca sfantul de vreun accident, sunt practic niste cutii de conserve. Nu stiu cum sta loganul la capitolul asta, nu am informatii.
ymcar spune:
Chevrolet este de fapt daewoo, calitate foarte proasta, merg superb la inceput, apoi incepe sa pice cate ceva si la la 80-120 mii km pica totul. Dar la pretul de logan poti sa iti iei un Clio, care nu este super-masina, dar este oricum mai bun. Doar ca este mai mic, ceea ce uneoripoate fi important.
BDana spune:
Multumesc de raspunsuri. Deci votul este pentru 1.6 . De Chevrolet nu poate fii vorba, am auzit numai lucruri nasoale despre ele, de la mai multe persoane. Iar Clio, are finul nostru Symbol si a zis "clar nu!!". Asa ca, la banii astia alte alternative nu prea am. Si mai mult nu sunt dispusa sa dau pe o masina care, in primul rand vreau sa ma duca la job, la cumparaturi si o data de 2 ori pe an, undeva in concediu, dar, zic eu, nu cer lucruri extraordinare.
Dana, mamica de Cristian (13. o1. 2005)