Rog detalii despre toporasi (flori)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Sint flori care sint protejate si nu ai voie sa le culegi.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

MQQM uite aici, la sfarsitul articolului niste adrese pt. urzica (in SUA); nu am verificat inca, dar ma tenteaza:

http://www.motherearthnews.com/Natural-Health/1983-03-01/The-Complete-Nettle.aspx

Ha, ha! Sau vii tu la mine si iti dau feriga la schimb. E plina padurea de ele, sunt o minunatie. Da, asa le spune ghioceilor. Trebuie sa gasesti pe undeva de cumparat... Te astept cu info despre toporasii tai, la primavara.

Ramona, m-am uitat si eu la niste poze cu bonetica asta albastra. Frumoasa e! In lb. romana se numesc cafelute sau lupinus parca.

Zana, dragalas ghiocelul fetei!

MQQM hai ca m-am uitat dupa ghiocei si pt. mine si i-am gasit (tot in SUA), dar trebuie comandati din timp:

http://www.johnscheepers.com/

"Iarna mea verde" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

quote:
Originally posted by ML

Wow, stati ca i-am gasit pe toporasii cu pricina. Viola odorata se numesc in latina (cred). Hai, imi spuneti daca am dreptate? Asta pt. ca nu i-am mai vazut de vreo 30 de ani:

http://www.canyoncreeknursery.com/Images2/alicerothschild.jpg

"Iarna mea verde" (poze)

Ah,o minunatie de floricele!Am avut si eu la bunici la tara.La noi se folosea denumirea de tamaioare.Eu stiu ca toporasii sunt floricelele acelea care cresc lunguiete,de culoare mov si galben-orange si nu prea miros.

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

Mergi la inceput

Zuzunaki, alea le stiu si eu de toporasi. Poate difera denumirile si de la zona la zona.

Mergi la inceput

ML, tu ai pus urzici pentru gatit?

Mergi la inceput

Da, probabil ca vorbim despre aceeasi floare, doar denumirile difera.
Ramona nu am pus inca nimic. Imi fac planuri pt. cand ne mutam. Am vazut ceva asta vara la munte care seamana cu urzica, dar nu-i. Asa ca vreau sa-mi plantez. Imi place mult mancarea de urzici cu oua, apoi e deosebit de buna pt. curatarea sangelui si multe altele.

"Iarna mea verde" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melody spune:

ML, ce bucurie mi-ai facut cu poza asta frumoasa. Parca simt si mirosul lor...ce amintiri...au fost florile mele preferate din copilarie. Imi amintesc ca aveam niste prietene, aveam vreo 4 ani si am incercat sa facem si parfum din ele...hi, hi, ce minte mai aveam si eu pe atunci. Eu eram sefa si ela ma ajutau sa "produc" parfumul pe plita, ca eram la tara la bunica.
Am vazut si aici mai demult intr-un parc.
mQQm: Ghiocei eu am in gradina mea aici in Canada, dar nu stiu de unde tre sa cumperi seminte, ca eu i-am gasit deja aici cand am cumparat casa.
zana, asta e floarea lui Ontario:e ocrotita.

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Trillium_grandiflorum.jpg

Mergi la inceput

ML, eu nu ma dau in vint dupa urzicile gatite. Dar am facut suc din ele, amestecat cu suc de morcovi. Am dat si la copii, asa ne-a placut la toti. Am mai pus cite un pic de suc in mincarea copiilor.
Am vazut ca facea si salata cineva. Le zdrobea putin, cica nu mai ciupesc in felul asta. Eu m-am temut sa le maninc asa.
Mie nici spanacul nu prea imi place gatit, dar imi place in salata.

Mergi la inceput

Pai unde ai gasit urzici Ramona? Ai in curte salbatice sau cumperi?
Ha, ha Melody! Haioasa intaplarea cu parfumul! Hai nu zau ca as face niste sapun cu glicerina cu ele!

"Iarna mea verde" (poze)

Mergi la inceput

N-avem aici. Am fost in Romania cind era sezonul lor. Am profitat de chestia asta si am "supradozat" cu urzici.

Mergi la inceput