Rog detalii despre toporasi (flori)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Aha, mister elucidat!

"Iarna mea verde" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Zina, asa e, e protejata floarea. Dar eu imi amintesc cum, la cunostinte despre natura, invatatoarea ne-a spus ca in Romania era protejata feriga (ce-i drept, n-am verificat niciodata, am luat-o de buna)ce ziceti ce elefant aveti aici sub nick-ul meu?

ML, n-am putut deschide linkul cu ghioceii. Bunica mea gatea urzici, dar eu n-am incercat, habar n-am de ce. In schimb citind in articolul ala de cei 2 adulti care n-au stiut ce i-a piscat in padure si au facut cercetari sa afle ce e urzica. Cu toate ca e mai degraba trist (asta offtopic).

Melody, cat de departe de Toronto sunt ghioceii tai?

scarmanus, o intrebare daca mai intri aici, te rog... Ai zis ca ai toporasii in ghiveci. Ai facut ceva anume sa supravietuiasca? Daca iau o gramajoara si o pun in ghiveci sta asa ani?

www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">mm & DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melody spune:

Melody, cat de departe de Toronto sunt ghioceii tai?

..cred ca o ora, depinde unde in Toronto esti tu...eu sunt in Hamilton.
Sa ma anunti cand vrei sa vii la ghiocei..., ca acuma e zapada cam mare, nu au iesit.

Ani

Mergi la inceput

Ia uite ce "afacere" ati facut! Brava!
mQQm am incercat linkul cu ghioceii si la mine se vede.
In legatura cu urzicile nu stiu ce sa zic... am impresia ca nu-i prea raspandita ca planta salbatica si cu atat mai putin consumata la masa (am gasit aici ceai si capsule). Asa ma uit eu la poison ivy la munte si incerc sa o "invat".

"Iarna mea verde" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Stiu de ce e ocrotita floarea lui Ontario pentru ca e superba!
e tot la fel de fragila si alba ca si ghioceii nostri.

V-ati apucat sa faceti trafic de ghiocei? ma duc sa va spun la d-na invatatoare .

Sa aveti o primavara plina de spanac, urzici, ghiocei, toporasi si toate alea placut mirositoare!

mQQm, ce elefant? eu vad doar un ursulet la semnatura, talentata tare comoara ta!!!

Mergi la inceput

ML, da, merge acum, multumesc frumos. Cred ca l-am prins intr-un moment prost. Asa si eu cu poison-ivy, sper sa nu ajung sa o cunosc dupa ce ma cunoaste ea pe mine...
Pai trec pe la Melody cand vin la tine sa iau feriga si sa las toporasii!

Zana, , elefantul sub nick eram eu, ca-mi amintesc inca ce mi-a zis tovarasa in clasa a treia (cu toate ca nu-mi amintesc dupa ce m-am dus la frigider)... Multumim frumos...

Editez sa va urez un Martisor fericit si o supriza mai ales pt ML

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

quote:
Originally posted by mQQm

scarmanus, o intrebare daca mai intri aici, te rog... Ai zis ca ai toporasii in ghiveci. Ai facut ceva anume sa supravietuiasca? Daca iau o gramajoara si o pun in ghiveci sta asa ani?

mQQm, cu toporasii mei inca ma lupt, dar cred ca din cauza ca n-am ghicit proportia de apa de care au nevoie. Nu le plac "picioarele ude", asta e sigur. In mod normal poti avea linistita si in ghiveci toporasi, sa ai grija sa pui pe fundul ghiveciului un strat de pietris pentru o buna drenare a apei, sa fie destul de larg ghiveciul la gura (ca le plac sa se intinda) si sa aiba si aer sa respire, adica la semi-umbra daca poti sa-i pui dar sa aiba si aer, sa nu fie ca in sera. Nu cred ca o sa ai nici o problema, si apoi gradinatirul in ghiveci se invata incercand.
Spor la toporasi iti doresc!

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

scarmanus, multumesc. Intreb ca s-ar putea sa ma mut si vreau sa iau cu mine. Asa ca am sa incerc inainte sa-i stabilizez.

Inca o veste buna: dupa ce-am vazut ieri violetele pe eBay, azi am aflat ca ghiocei se mai gasesc la costco...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by zana

Sa aveti o primavara plina de spanac, urzici, ghiocei, toporasi si toate alea placut mirositoare!

Ha, ha! Buna urare!

"Iarna mea verde" (poze)

Mergi la inceput

mQQm ia uite! Poison Ivy ajunge pana in Canada? Soiul rau, nu se lasa el cu una cu doua.
Sa stii ca la EBay nu m-am gandit. Buna idee, multumesc si te astept la cules de ferigi.
P.S. Pe undeva tot nutresc speranta ca poate ii voi gasi (pe toporasi) de Pasti, crescuti asa de capul lor prin padure sau poienite. Abia astept sa ajung acolo sa ma cautam floricele!
Scarmanus, oare treaba cu pietrisul pe fundul ghiveciului e valabila si la violetele de Parma? Am una si tare rau ii merge. Oare ele "dorm" iarna? Vad ca ii dau frunulite noi, dar restul sunt pleostite rau si nici nu traieste, nici nu-si da sufletul. Habar nu am ce sa fac cu ea. Am mai gasit si niste insecte gri in farfuriuta (cred ca alea o rontaie).

"Iarna mea verde" (poze)

Mergi la inceput