Bucurii de sept-oct 2006 (47)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Marina - eu ma ghidez mult dupa o carte care mi-a fost de real ajutor pana acum, mai ales ca nu-i am alaturi nici pe parintii mai, nici pe socri, si nici alta ruda sau cunostinta mai experimentata care sa ma poata ajuta in cresterea copilului meu. Cand eram insarcinata imi faceam mari griji ca n-o sa ma descurc singura, dar datorita acestei carti am inceput sa am tot mai mare incredere ca voi reusi, pentru ca pe langa recomandarile insotite de explicatii logice, are si mult spirit optimist. Carte este si in versiune electronica, dar din pacate este in rusa, ca e scrisa de un pediatru rus,si nu stiu sa existe vrreo versiune tradusa in alta limba. Ce voi incerca eu pe parcurs, de fapt ce am si incercat sa fac pana acum, in caz ca are cineva o intrebare la care eu am gasit raspuns in cartea aia, voi scrie.
Acuma niste chestii interesante pe care nu le-am stiut inainte:
- Intradevar cand copilul are febra, secretii nazale, chiar si pneumonie, asa cum a spus si pediatra Marinei, acesta e bine sa fie scos afara, ajuta la scaderea febrei si umezeste secretiile (este important sa fie umede, nu uscate).
- Daca temperatura corpului depaseste 38 grade, e mai bine sa nu se foloseasca pampers la copil, pentru ca acesta (copilul) trebuie sa piarda caldura, or pampersul acopera o suprafata mare a corpului si impiedica procesul de racire a organismului. Si daca afara este vara si canicula, tot din motivele expuse mai sus este de preferat sa se evite purtarea pampersului, sa nu se supraincalzeasca.
- Deseori, adica de cele mai multe ori, cand copilul este bolnav acesta refuza sa manance. Este un lucru normal si copilul nu trebuie fortat sa manance in astfel de cazuri. Motivul - ficatul are un rol important in digestia hranei dar este totodata si un filtru al organismului nostru care neutralizeaza toxinele. Virusii sau bacteriile duc la formarea de toxine in organismul uman, si principala lupta o duce ficatul. Asa ca atunci cand copilul este bolnav ficatul are o sarcina foarte grea, si participarea la procesul digestiv ar diminua din eficienta sa in lupta contra bolii. (Of ca greu mi-a mai fost sa ma exprim, sper ca se intelege ce-am vrut sa spun.)

Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea

Mergi la inceput

Aha, deci sunt singura pe-aici. Noapte buna atunci, Bucurii
Ne auzim maine la .

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

MamiLili, mini vacanta placuta!

Mexxa, vazut pe frumosul Sebi. Ce culoare au ochii?...mi se pare o culoare tare interesanta.

Eloise, imi pare rau ca ai probleme cu sanul din cauza "iepurasului" Vladut,iti doresc sa se vindece cat mai repede.

Cristina, mersi de sfaturi, interesante...

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze 1, poze 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

cristina, multumim pt.ca ne scrii tot felul de info interesante

eloise - imi pare rau de ce ai patit la san
chiar vroiam sa-ti spun sa-ti iei aparatorile alea de silicon pt.san

mephala - felicitari pt."ma-ma", fie el si neintentionat
si Vladone zice mmma-mmma cand plange de foame

am vazut un pishcotzel tare haios care se joaca cu piciorusele
si doarme cu ele care incotro

mexxa - admirat Sebi mic care sta frumos in fundulet

itzy, monique - nu va mai plimbati atata....mai intrati pe forum
zic si eu asa in gluma....ca eu nu pot iesi pe afara
mi-a dat fi-miu raceala....am nasu' varza si gatu' in pioneze
lui i-am mai trecut....e mult mai bine

zilele trecute ne-am jucat cu un ghiocel
si am ras frumos

propun 2 sectiuni: bucurii care stau in fund si bucurii care stau pe burtik

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)

cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl spune:

Ciao fetelor!
Am si eu o problema cu fetita mea, nu stiu ce sa mai fac sfatuiti-ma si voi: fetita s-a constipat dupa ce i-am dat fulgi de secara cu banane sa manince, ca de, asa se da pe aici la copii, in loc sa-i fi dat morvcovi si cartofi si de altele facute-n casa, m-am luat si eu dupa "planurile" americanilor de dat mincare la copii...si avem o problema acuma....ce sa stiu sa-i fac, pt ca i-am dat tot ce am stiut eu ca e laxativ: apa pe stomacul gol, suc de mere, mere pireu, ceai de musetel....nu stiu ce sa-i mai dau?! voi ce faceti cind va confruntati cu asemenea problema?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Eloise, sa fie durerea cat mai suportabila, sa il poti alapta pe Vladutz cat mai multe luni. Eu acum parca nu mai sunt asa curioasa cum ar arata Maria cu dintisori. Protectiile alea de silicon sunt usor de folosit. Papa bebeul usor cu ele?
Lilina, poza cu primul ghiocel. Frumos, mie mi-a placut.
Cucuoancea si Cristina Goji, eu am scos-o pe Maria afara cand erau vreo 5-6 grade afara. Daca era mai frig, mi-era teama sa o scot, desi ii place sa o plimb cu carutzul tare mult. Mi-a fost teama. De exemplu, la 0 grade se poate scoate copil de 4 luni juma' afara?
Acum sunt - 14 grade la Iasi.
CristinaGoji, tu stii si rusa?
Apropo, a fost felicitata Lisa Maria ieri, si mi-am adus aminte de mamica Oanacn, ca n-a postat demult. Oare ce face?
Eu m-am procopsit cu o faringita f. dureroasa si sotzul la fel. Amandoi odata. Cred ca trec pe antibiotic ca am luat vreo 4 zile Septoletten si Tantum si au fost apa de ploaie. Ziua mai e cum mai e, dar noaptea ma ustura tare.

GETY, MAMICA DE MARIA DIANA (09.10.2006)
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA

Mergi la inceput

msl - poti incerca suc de morcov sau de prune.
Fetelor - cu placere
Gety - acuma cu scosul copilului afara cel mai bine e sa faci cum simti tu ca-i mai bine. Daca simti ca mai bine n-ai scoate-o, n-o scoate. In mod normal copiii pot fi scosi afara pana la -15 grade, cu cat e mai joasa temperatura, cu atat mai bine trebuie imbracati. Copilul poate sta pentru o perioada de timp scurta afara, daca e f.frig, in schimb poate creste frecventa iesirilor. De exemplu, iesiri de cate jumatate de ora de 4 ori pe zi. Sau plimbarea poate dura si mai putin. Mie mi-ar fi frica sa-l scot pe Vladic la -15 grade, dar l-as imbraca gros si as deschide geamul si as sta putin la geam cu el, sau as iesi pe 10-15 minute. La -10 as iesi pe o jumatate de ora. Dar nu mi-ar fi frica sa nu inghete, ci sa nu-i digere pielea, pentru ca la copii stratul de epiderma este f.subtire si, respectiv riscul e mai mare.

Poze

Mergi la inceput

Hai ca dau eu azi.
Am vazut pe Vladut de Lilina si Sebicul de Mexxa - foarte scumputi, mai ales in pozele in care zambesc.
Gety - insanatosire grabnica tie si sotului.
Unde suteti, fetelor? Iar sunt singura pe-aici

Poze

Mergi la inceput

Roxanae - voi cum sunteti? Mai are febra Sarah?
Marina - voi?

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eleņia spune:

buna dimineata
cristina mie sami dai o cafea mareeee ca nu mai pot de somn(as dormi in continuu cred o saptamana)
la multi ni sarbatoritilor de astazi
Bianca-Maria(Vauva),David(loreema24),Mario(Tasia),Luca-Ionut(Camisol,Katia(Katia),Emanuel(Mamiflori),Darius-Stefan(Eleņia),Bogdan-Tudor(Ena),Bianca(Seryll)
cristina super interesante articolele s chestiile pe care ni le trimiti tu
de la darius si de la mine

elena mami de darius stefan(25.09.2006)
poze Darius

Mergi la inceput