Bucurii de sept-oct 2006 (47)
Raspunsuri - Pagina 5
CristinaGoji spune:
Vauva - de acord cu tine in privinta temperaturii ideale, doar ca am avut retineri sa afirm acest lucru, pentru ca in multe carti, spitale de copii se recomanda ca temperatura sa nu fie mai joasa de 22 grade. Asta deoarece se considera ca bebelusii nu au dezvoltate inca sufucient mecanismele de termoreglare. Dar se uita ca termoreglare nu inseamna doar capacitate organismului de a se incalzi, ci si capacitatea acestuia de a se raci pana la temperatura necesara unei bune functionari a organelor vitale. Din cele citite de mine, temperatura ideala, la care este imposibil ca un bebe sa inghete, dar si sa se supraincalzeasca (ceea ce este considerat mult mai grav decat sa se raceasca) 18-20 grade. Totusi, de ce in spitale, maternitati este tot timpul o temperatura mai mare - ca sa nu se planga parintii ca din cauza ca a fost prea frig a racit copilul. Corpul uman trebuie sa piarda cumva caldura, ca sa nu se supraincalzeasca. Iar acest lucru se obtine prin transpiratie (bebelusii aproape ca nu transpira, din cauza insuficientei dezvoltari a glandelor sudoripare), prin inhalarea de aer mai rece, prin comprese reci, sau baie putin mai rece, consumarea de lichide etc. Daca bebelusul nu-i in stare sa transpire, trebuie sa-l ajutam noi cu ce putem ca sa piarda caldura. Poate vi se va parea exagerat ce am scris acum, m-am gandit mult timp daca sa scriu sau nu aceste informatii, pentru ca sunt in contradictie totala de ceea ce este deja o stiinta bine inradacinata aici cu privire la cresterea copilasilor. Sa fie clar - nu oblig absolut pe nimeni sa faca ce am zis. Am scris doar in caz ca cineva este interesat, dar nu are acces sau timp sa caute anumite informatii. Fiecare parinte are dreptul, si nu doar dreptul, PARINTII SUNT SINGURII RESPONSABILI PENTRU SANATATEA COPIILOR SAI, asa ca trebui sa reiesim din ceea ce ne spune ratiunea si intuitia noastra ca-i mai bine pentru copilasii nostri.
Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea
eloise spune:
Salutare dragelor si Dragobete fericit!
La noi toate bune, n-am mai scris de vreo 2 zile din cauza de musafiri. Toate bune, mai putin faptul ca Vladut mi-a facut o rana la un san cu dintzucul lui... si cand suge ma apuca lesinul de durere. Nu credeam ca va fi asa cand vor erupe dintii. Din ce spuneau mamicile care au mai crescut un puiut, intelesesem ca dintisorii nu pun probleme decat daca musca . Eu ma dau si cu Garmastan si cu Bepanthen, totusi rana s-a infectat putin, a facut puroi... si se intretine mereu deshisa pt ca Vlad suge o data la 2, 3 h. Azi mi-am luat protectii de silicon. Am postat si la subiectele despre alaptat, sper sa ma ajute fetele cu sfaturi ca tare e dureros!
Flavia iti doresc multa sanatate, sa te faci bine repede!
Andra si Vladut (14.10.2006)
Cum a venit pe lume Vladut
puiul meu creste...
CristinaGoji spune:
Of, Eloise, ce rau imi pare pentru tine. Stiu ce inseamna asta, ca si eu am avut la inceput, cand incercam sa-l alaptez pe Vladic. Si nu stiu cu ce te-as putea ajuta, ca mie mi-au trecut numai dupa ce Vladic n-a mai supt deloc. Eventual poate incerci sa-i dai o zi dintrun san, ca sa-si revina celalalt, si cealalta zi din celalalt, ca sa-si revina astalalt? Intre timp te mulgi la sanul care se odihneste in acea zi.
Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea
matahut spune:
Andra, imi pare rau ca inca persista bubitza. Pe pediatra nu poti sa o intrebi? Poate stie vreo crema minune....Poate te vor ajuta mameloanele de silicon. EU cred ca daca ti-a facut rana doar la un san, probabil e de la felul in care e pus la acel san, de la pozitie. Dar...stiu ca ai incercat mai multe pozitii si degeaba.
Cristina, e foarte adevarat ce ai scris. Nu cred ca poate sa se supere careva pentru asta. Stiu ca ai mai scris mai demult despre baita copilului si au fost cateva voci mai ....In fine. Eu sunt de acord cu totul cu tine. Bebelusul nu are sistemul de termorelgare pus la punct. Nu e in stare singurel sa scape de surplusul de caldura, iar noi trebuie sa il ajutam. Pe mine m-a sfatuit tare bine dr la Ana sa nu o infofolesc inca de la nastere si s-a comportat excelent. Nu am avut probleme cu ea decat rar si nesemnificative. Of, chiar as fi vrut sa fie ceva mai racoare in casa, macar 23 degrade. Cand era Ana mica nu aveam termopane si temperatura nu crestea peste 24 de grade (dar in general era cam 22, 23). Acum....ne-am bioerit . Tocmai de asta o tin pe Maruca doar cu pampers si un body cu maneca scurta, atat ziua, cat si noaptea, macar asa sa fac ceva pentru ea .
Vreau sa iti spun ca dr acum cand a avut Maruca temperatura ne-a recomandat chiar sa o scoatem jumatate de ora la plimbare in frig! Sa tinem geamul deschis cat mai mult si sa ii facem baite mai recisoare (32, 33 grade). Asa am facut si uite ca s-a facut bine intr-o zi.
Am observat si eu cum ii tineau in maternitate si m-am revoltat!!!! Pe langa faptul ca erau vreo 25 de grade in incapere, erau infasati in niste scutece de finet groase. Of. Atunci chiar ma gandeam....cum sa iau eu copilul de aici si sa il duc acasa unde erau vreo 22 de grade (inca nu dadusera caldura) si sa il trec la body NU te puteai intelege cu asistentele de acolo, ele stiau una si buna: copilul e mic si trebuie incotosmanat ca pierde caldura Am vazut in vara, pe canicula, un reportaj de la o maternitate din Targul Mures, unde lauzele mureau de clad, iar copiii, langa ele, cu paturi de lana
Daca mai ai materialepe tema asta, te rog sa ne mai trimiti, poate pe emailul comun, ca e bine sa fim informate din cat mai multe surse, sa le punem cap la cap si sa decidem fiecare cum e mai bine.
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
nicole2005 spune:
Sunt fericitaaaa !! a mancat fiimiu 50 ml de supa. s-a strambat un pic dar a mers si acum delectam cu 90 laptic E omare realizare pentru noi. mananca in rest de toate dar nu supa . azi in schimb...
nicol
mami de puiut dulce ANTONIO 26 septembrie 2006
www.totsites.com/tot/puiantonio" target="_blank"> Antonio's site
piscotel
GETY spune:
Mephala30, m-am exprimat gresit. De fapt voiam sa intreb daca ai auzit ca tratamentul homeopat are solutii pentru canal lacrimal infundat.
GETY, MAMICA DE MARIA DIANA (09.10.2006)
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA
GETY spune:
Revin si eu mai tarziu, ca se baieste toata familia astazi.
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA
anangel_lexi spune:
Buna!
La multi ani Adrian si Lisa Maria!
Avem si noi cateva poze proaspete dar cred ca abia maine o sa apuc sa le pun. Acum sunt cu pitica in brate si se foieste de mama focului.
de Maria Cornelia (20.09.2006)
GETY spune:
Mephala30, te rog trimite-mi si mie nr. de telefon si numele dr. respective. Daca ea imi spune ca are rezultate, n-am mai intra inca o data in sala de operatie.
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA
emaaimee spune:
mamici care alaptati,poate ca stiti ca e un subiect,Alaptatul Helpline la Femina Intim.daca aveti probleme,nelamuriri va asteptam acolo:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68384&whichpage=16
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII