@ construit CASA!!! (10)
Raspunsuri - Pagina 7
eveline spune:
quote:
Originally posted by bidiloi
Eveline, ai idee ce preturi au aceasta firma?Sint mari in comparatie cu cei de la ROMA sau MOBEXPERT?Calitativ si ok..asa par dar nu am reusit sa ma dumiresc ce preturi au!
Ai idee? Macar sa imi fac o idee..multam fain...te pup simona.
simona
Am vreo doua cataloage cu mobila de la ei dar in niciunul nu sunt date preturile. Dar tin minte ca atunci cand am fost la ei la magazin nu m-am speriat, ca sa zic asa...erau mult mai mici decat cele de la Mobexpert. Daca nu gasit firma Nereida prin zona prin care stati cautati orice distribuitor (imporattor) al produselor "Black Red White". Ce mi-a placut e ca indiferent ce mobila iti place o poti lua pe module, nu trebuie sa o iei neaparat toata. Eu ma gandesc ca o sa iau ca model o mobila de bucatarie si o sa mi-o fac la comanda dupa dimensiunile care-mi trebuie si de la ei efectiv o sa-mi iau un modul de mobila pentru locul de luat masa...un dulap cu vitrina de pus farfurii si pahare. Si restul o sa mai vad eu, poate ceva pentru camera celei mici....dar mai e pana atunci...pe la anul poate....pana atunci imi clatesc ochii...
Ana si Bianca-iubita
super mami spune:
Am si eu o intrebare.
Cu aproximatie ( super aproximatie.... ca idee generala ) cam cat costa ridicarea unei case p+1 la cheie ?
De la 0 ridicata. Nu din lemn....din caramida babuiesc....mai sunt si alte variante ?
In Bucuresti. Stiu ca depinde de materialele fol....de manopera...dar asa cu aprox la cat ar duce ?Multumesc si.... spor la casa Alexandra
Miramar spune:
Pentru Bucuresti (unde mana de lucru e cea mai scumpa) o casa de 170 mp construiti, adica utili cam 150 mp, adica o casa micutza, parter + etaj mansardat, casa din caramida si beton cu armatura, cu finisaje medii - gresie si faianta productie interna, parchet laminat, geamuri termopan cu tamplarie PVC ar costa astazi (ca la anu' vor fi alte preturi) - cam 500-600 euro/mp construit. Deci te duce inspre 100.000 euro MINIM. Fara sa includ aici pretul terenului, costul proiectului de arhitectura si costurile pt. obtinerea autorizatiei de constructie si am presupus ca ai toate utilitatile la poarta nu trebuie decat sa faci bransamentele si nici alte lucruri prin curte gen: garaj, gard, alei etc.
Sheritra spune:
MadalinaM , dispozitia e o simpla foaie de informare semnata de arhitect/proiectant, tb sa aibe semnatura si stampila, pe care o tii frumos la dosar, si in copie la constructor.
Daca te calca protectia in constructii, sa ai toate hartiile la dosar.
Hartiuta iti mai trebuie la receptia casei.
In gen dispozitia e necesara pt modificari fata de proiect, la fatada ce modificari importante ai? Ai schimbat culoarea sau textura, ori izolatia nu mai e de 4 si e de 3? Nu-i nevoie atunci.
Fetelor, cine a inceput executia casei fara a avea autorizatia de constructie in mana? Cu ea in lucru, dar inca nedefinitivata de la primarie? Cat e amenda? Te poti intelege cu cei de la Constructii?
Shery 9+
bebe03 spune:
PT. DACIA
arhitectul care iti va face proiectul iti va aseza casa potrivit cu terenul si punctele cardinale...citeva indicii iti pot da si eu, dupa cum o avem noi asezata si din ce am mai citit si eu...
nu trebuie sa ai ferestre spre N, casa trebuie sa fie cumva asezata cu spatele spre nord( de unde bate crivatul si iarna e frig), noi avem spre nord geamul de la baie care e mic, e bine spre E de unde rasare soarele sa ai ferestrele la dormitoare( la noi s-a incadrat asa dormitorul copilului si biroul) dimineata e soare dupa amiaza nu, numai bine in zilele calduroase de vara, dormitorul nostru e asezat cu pereti S-V, cu fereastra spre V,soare are dupa amiaza cam de la ora 16, livingul e asezat cu vedere spre S, soarele e prezent de pe la 12 pina la 16, bucataria si terasa cu usa spre E, geam pe S, asezare S-E...casa noastra insa are trei laturi cu geamuri una fara, depinde de model si asezarea ei pe teren...
numai bine si spor la construit
nicol
dacia spune:
Merci de informatii nicol
Sper sa ma ajute arhitectul cu asezarea camerelor.insa vreau pana ajung la el sa stiu ce caut...,de aia am vrut sa stiu unde am soare cea mai mare parte a zilei.
As vrea sa profit din plin de caldura soarelui
Spor la treba fetelor care construiesc.
poze cu noi:
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ed/danielbarbuta/my_photos_handler
Chan spune:
Fetelor, cine are mansarda?
Caut o solutie de iluminat, alta decat cu spoturi.
Am o mansarda deschisa, de 70mp, cu partea de tavan drept de doar 2,5m la o inaltime de 2,75m, iar inclinatia ajunge de la 2,75m inaltime pana la 1,50m inaltime pe o latime de 5m si o lungime de ~10m. Ziua este luminata superb - 6 ferestre mari de mansarda - dar pentru noapte nu gasesc, in afara de spoturi, corpuri de iluminat. Ma gandesc ca lumina pe care as pune-o pe tavan nu ar fi suficienta si pentru a lumina partea inclinata care este mult mai mare si in colturi nu ar ajunge lumina.
M-am gandit la niste aplice sau la veioze din acelea cu picior puse in colturi.
Voi ce credeti?
super mami spune:
Multumesc frumos pt raspuns.
Inca o inrebare daca nu va suparati: care ar fi diferenta de pret intre o casa si de caramida si una din....OSB parca am inteles ca se numeste materialul ?
Mi s-a spus ca in jur de 30 %...dar nu stia sigur.
Multumesc.Alexandra
elle23 spune:
Buna tuturor fetelor,
M-ar interesa si pe mine un pret pe metru liniar pentru un gard din beton. Poate aveti si vreun site, ceva orientativ. Multumesc mult.
asi spune:
Buna fetelor.
Ne apucam si noi de casa.Am cumparat terenul , am vandut apartamentul si acum ne pucam de casa.Azi mergem la arhitect sa ne faca proiectul.
Ma primiti si pe mine in clubul vostru?
Razvan(07 martie 2004) si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.