@ construit CASA!!! (10)
Raspunsuri - Pagina 21
danutz spune:
Gata, m-am lamurit, totul depinde de POT (procent de ocupare a terenului). Daca proiectul de casa e prea mare, sau nu sunt alte case in jur, POT-ul este mic, ceva gen intre 15-30%, asta inseamna ca daca ai teren de 250mp si pot-ul de 15%, atunci casa nu poate sa aiba amprenta la sol mai mare de 37.5mp. La cartiere rezid. sunt case in jur deci pot-ul e mare, chiar si 50%
Deci daca cumperi o parcela de 250mp in plin camp ai sansa sa nu obtii niciodata autorizatie de constructie pentru o casa cu amprenta de 70mp...De aia cam toate parcelele de vanzare sunt de la 500mp in sus,fiindca chiar daca obtii POT-ul de 15% ai o amprenta de 75mp-ok oricum...la mai putin teren e nasol...
Foarte frumos...nimik de zis!
Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares
mathilda spune:
crixia,
nu te induri de noi sa ne deschizi capitol nou?
fetelor si daca crixia ne va deschide capitol sper sa nu hibernati, caci e cel m citit forum(de mine).
pup
otilica74 spune:
Nu mai construieste nimeni?
Toata lumea e plina de bani si ia de gata?
Eu vreau sa va spun ca daca construiti in Bucuresti va trebuiesc un morman de acte in schimb mie in Ilfov nu imi sunt necesare f. multe,daca aveti acelasi plan ca si mine, mergeti intai la primarie si intrebati, nu va luati dupa arhitect care va trimite la Cucuta Macai numai sa va plimbati, eu asa am patit si m-am plimbat 2 saptamani aiurea
b.nica spune:
Otilico esti fericica cu actele dar cu alimentarea cu apa si cu canalizarea cum stai?
Eu am dat o suma, nu spun cat ca imi creste tensiunea, pt. ca a trebuit sa inlocuiesc conducta de scurgere in buricul targului.
otilica74 spune:
b.nica, ce sunt alea?
Terenul meu deocamdata nu are utilitati, probabil voi face un put, si o fosa, primarul ne promite in 2-3 ani de toate (terenul e in Corbeanca) si il cred, fiindca zona s-a dezvoltat f mult, si primarul e vecinul surori mele se cunosc bine, dar nu vreau sa apelez la el sa imi rezolve problemele fiindca nu e genul care prefera nepotismele,acum o sa vedem daca nu raman cu putul si fosa septica asta e suntem 3 persoane nu o-m face abuz prea mare.
Bine macar ca mai facem conversatie.
kim222 spune:
Am sa postez si la voi intrebarile mele...Am incercat sa fac un subiect separat, pe care apoi sa-l inchid..dar postarea mea nu este suficent de intersanta..nu ma bate sotul..nu am certuri cu soacra ..astea plac publicului...
As dori sa aflu ce reguli ar trebui respectate cind incepem constructia unei case...adica deschidere...distanta minima fata de vecini, amplasarea casei pe teren (procent de ocupare teren)...
Exista legi cu privire la aceste aspecte...imi puteti indica ceva linkuri?
Multumesc
edit , este vorba de un teren, intr-un viitor cartier, deci exista case..dar nu in imediata apropiere (adica nu vecini de lot alaturat)
manumanu spune:
kim222, exista un vraf de legi in domeniul constructiilor... Vezi ca la editura CH Beck a aparut o culegere, se numeste "Legislatia constructiilor", in colectia "La zi". Site-ul editurii este www.beck.ro. Mai exista si un site www.constructor.ro, unde s-ar putea sa mai gasesti informatii...
kim222 spune:
Multumesc mult Manumanu ! Din pacate nu sint in Ro deci nu pot comnada cartea...dar vad eu..
b.nica spune:
quote:
Originally posted by otilica74
b.nica, ce sunt alea?
Terenul meu deocamdata nu are utilitati, probabil voi face un put, si o fosa, primarul ne promite in 2-3 ani de toate (terenul e in Corbeanca) si il cred, fiindca zona s-a dezvoltat f mult, si primarul e vecinul surori mele se cunosc bine, dar nu vreau sa apelez la el sa imi rezolve problemele fiindca nu e genul care prefera nepotismele,acum o sa vedem daca nu raman cu putul si fosa septica asta e suntem 3 persoane nu o-m face abuz prea mare.
Bine macar ca mai facem conversatie.
Mamica de Davidut(2 dec. 2004)
eu m-am confruntat cu 2 mari pr.privind canalizarea:una la buc.,unde ca sa refac conducta=bazin de vizitare(pe bune asa se num.)am dat aprox.2000EUR.si la tara unde deocamdata stau sa analizez cum fac.
te sfatuiesc sa analizezi pe net sol. cea mai buna pt. ca fosa septica in conceptia ei clasica este depasita si depinzi de vidanjare care costa;eu am curtat o statie de epurare care iti ofera mai multa independenta chiar daca vei avea canalizare in zona.
si putul este dupa mine f.util mai ales daca este f.adanc.
ligeea spune:
Vreau si eu niste zidari buni , am de zugravit si de finisat cu satin o casa .
va rog echipa serioasa , sunt satula de puslamale