cum sa gasesc clienti?
Impreuna cu sotul ne ocupam cu distributia de jaluzele verticale, si cea mai mare problema pt noi este ca este f greu sa gasim clienti, desi preturile sunt fff bune comparativ cu firmele de profil din Bucuresti.
Cum sa fac sa atrag clientii???
18+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos
Raspunsuri
Chantal spune:
Ati incercat sa va faceti reclama in ziar sau la radio? Sau poate chiar niste pliante de pus in posta (desi de obicei lumea nu se prea uita pe ele...). Este o vorba: reclama e sufletul comertului. Cred ca nu degeaba a fost inventata. Eu va doresc mult succes.
brazuca25 spune:
Multumesc Chantal. Am incercat cu reclama prin cutiile postale, dar degeaba,pt ca nici eu nu citesc fluturasii din cutia de scrisori asa ca...nu ii citesc nici altii.
Am facut si un website...mai amator, dar oricum, e o idee. Tot degeaba.
18+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos
Darria spune:
Mai sunt si care citesc fluturasii. De ex. citesc, daca-mi tb. retin iar daca nu: arunc.
Pe fluturas ai trecut preturile, modele si alte detalii? Asta atrage mai ales pe cei care cunosc ofertele daca spui ca aveti preturi mai bune.
Apoi: ai incercat sa imparti fluturase pe strada? mai ales pe langa mag. de mobila, inst. sanitare, etc... E o metoda rudimentare dar la inceput pt. a obtine clienti........
Reclama pe net si in presa.
Bafta.
marius spune:
Tu daca ai vrea sa-ti pui jaluzele ce ai face? Unde te-ai duce? Cum ai proceda ca sa gasesti preturile cele mai bune pentru calitatea cea mai buna? Daca vrei sa atrag clienti stiind ca mixul pret/calitate e bun o modalitate de inceput este:
1. Ce as face eu daca as fi un client interesat?
2. Ce nu as face eu daca as fi un client interesat?
Va trebuie RABDARE. Piata se construieste cu efort si rabdare. Bineinteles si cu bani. Daca aveti un website v=ati gandit sa achizitionati un magazin virtual? Pt ceea ce comercializati s-ar preta foarte bine. Un magazin virtual poate sa creasca vanzarile cu 40%-60% in timp ce costurile sunt relativ mici (250-300 RON). Avti nevoie de publicitate dar facuta cu cap si progresiv altfel poate deveni chinuitoare ca si costuri. Conteaza eficacitate publicitatii. Cine mai vinde jaluzele? Care este concurenta voastra unde este prezenta unde este intalnita ce si cum anume procedeaza pt promotion-ul lor?
Nu uitati ca orice afacere se construieste in timp, cu rabdare luciditate... planificare, cautare...
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Alex2 spune:
Ia legatura cu firmele care se ocupa cu amenajarile interioare. De multe ori ei au o retea de distribuitori de produse necesare finalizarii amenajarii locuintelor (mobila, jaluzele, etc) si va pot recomanda clientilor lor.
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
Bfly spune:
Brazuca, eu nu ma pricep la afaceri, dar ma gandesc doar la faptul ca noi cand ne-am renovat apartamentul in toamna am zis un NU hotarat jaluzelelor verticale. De ce? Pentru ca dau un aspect de birou si nu de casa confortabila si relaxanta. Noi am preferat rulourile si perdelele (care-s foarte scumpe, apropo!) si arata mult mai frumos asa.
Tragand o concluzie de aici, ma gandesc ca poate nu se mai cauta atat de mult jaluzelele verticale (doar pentru birouri)si in cazul asta ar trebui ori sa va schimbati clientela-tinta, ori sa va schimbati produsul.
De asemenea, intotdeauna e binevenit un studiu de marketing care sa-ti arate cam ce doresc clientii pe care ii ai deja, cam ce avantaje si-ar dori, iar acordarea unor facilitati precum oferte, reduceri nu strica niciodata.
Dupa parerea mea, voi aveti nevoie acum de asa-zisa "publicitate de reabilitare" a produsului pe piata.
Mult noroc!
"Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma."
Roxana, mamica lui Andutu grasunelu' bursucelu' scumpicu' zis "Piedone"
Chantal spune:
quote:
Originally posted by Bfly
Brazuca, eu nu ma pricep la afaceri, dar ma gandesc doar la faptul ca noi cand ne-am renovat apartamentul in toamna am zis un NU hotarat jaluzelelor verticale. De ce? Pentru ca dau un aspect de birou si nu de casa confortabila si relaxanta.
Sunt total de acord Bfly!
Bfly spune:
quote:
Originally posted by Chantalquote:
Originally posted by Bfly
Brazuca, eu nu ma pricep la afaceri, dar ma gandesc doar la faptul ca noi cand ne-am renovat apartamentul in toamna am zis un NU hotarat jaluzelelor verticale. De ce? Pentru ca dau un aspect de birou si nu de casa confortabila si relaxanta.
Sunt total de acord Bfly!
Multumesc!
"Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma."
Roxana, mamica lui Andutu grasunelu' bursucelu' scumpicu' zis "Piedone"
ankalaura spune:
Ete studiu de marketing! Un studiu de marketing costa o garla de bani, iar fata noastra are o micuta afacere de familie, din cate inteleg...
Brazuca - parerea mea este sa incercati sa va extindeti aria de pricepere, daca tot v-ati apucat de un business, oricat de mic este el - asta cere mult curaj, iar eu am toata admiratia!
Exact la rulouri ma gandeam si eu, si vad ca deja s-a mentionat.
Daca aveti ceva pricepere si la decoratiuni in general, mergeti mai departe. Cautati furnizori de tesaturi, orientati-va spre cuverturi, draperii, perdele, huse.. Multa lume cauta sa isi asorteze perdelele si draperia cu husa de canapea, sau vrea perne asortate, iar din cunostintele mele, iti pot spune ca profitul poate fi frumusel, iar investitia mica. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la jaluzelele verticale.
Cat despre variantele spuse mai devreme - dintr-un studiu de marketing iti spun ca varianta "fluturasii" este cea mai consumabila de resurse, si cu cel mai mic impact. Pe locul unu este internetul. Pe locul doi ziarele. Sfatul meu - pune anunturi pe toate siturile cu anunturi gratuite, si innoieste-le cat de des te lasa politica sitului respectiv (da pe google o cautare dupa "anunturi" si le vei gasi pe cele cu rating bun). Mentioneaza zona unde poti lucra. Aceste doua variante pot avea rezultat cu bataie scurta.
Rezultate cu bataie lunga vei avea "prin cunostinte" - asta este cea mai reliable optiune. Adica - faci cuiva o lucrare, daca este multumit, te recomanda. Sincer, clientii iti vor fi cea mai buna reclama. De-aia te si sfatuiesc sa incercati sa va extindeti. DOAR cu jaluzele nu veti reusi sa faceti prea multe (sunt de-a gata si in magazine - ca li se strica mecanismul in doua luni, conteaza mai putin pentru unii...) Ca sa iti dau exemplu, eu si acum, dupa mai bine de 4 ani, recomand cunoscutilor firma cu care am colaborat cand am avut nunta... :)
Mult succes
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza