Reteta paine de casa

Reteta paine de casa | Autor: Lia70

Link direct la acest mesaj

As vrea sa fac paine de casa, pt ca painea din magazine nu ne place deloc (macat o data sau de doua ori pe saptamana as vrea sa fac). Ma puteti ajuta cu o reteta usoara?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Eu folosesc urmatoarea reteta(fac paine la cateva zile)500 g faina(eu pun combinat 400 g alba+100 g faina secara)
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1pachet drojdie uscata
250 ml apa
70 ml uleiSe framanta aluatul bine(eu il fac la robot),apoi se lasa la dospit 20-30 min..Se ma framanta un pic,se da forma rotunda(eu o fac rotunda,ca e mai simplu),se aseaza in tava pe hartie de copt.Se mai lasa 15 min. sa creasca(sub un prosop),si se da la cuptor,45 de min la 180 grade.Se scoate,se lasa la racit,si se taie.
Daca vrei,poti sa o ungi inainte de a o baga la cuptor cu ou batut(sa nu fie rece),sau cu ulei,si sa presari deasupra seminte.Eu o fac simpla.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia70 spune:

Multumesc mult pt raspuns. Am sa incerc si eu. Faina de secara gasesc cumva la Plafar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

1 cubulet de drojdie
250 ml lapte
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
1 ou
2 linguri ulei
450g faina

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut.Se amesteca,apoi cu oul,uleiul,sarea si zaharul.Se pune restul de lapte si faina treptat.Daca mai trebuie faina mai poti adauga,pana nu se mai lipeste aluatul de maini sau de vasul robotului.
Se lasa la crescut circa jumatate de ora.Se imparte aluatul in trei si se impleteste.Se unge cu ou si mac si se da la cuptor pentru 35-40 de minute,pana se rumeneste.

Miha

Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Lia70

Multumesc mult pt raspuns. Am sa incerc si eu. Faina de secara gasesc cumva la Plafar?

eu am luat de la un magazin de naturisteIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput