scoala de la 5 ani?
Raspunsuri - Pagina 6
alessia105 spune:
bird70 Atat in Be cat si in Olanda( ne-am muat in NL de 2 luni) scolile de muzica de nivelul Liceelor de muzica de la noi incep de la liceu ( parca cel putin eu asa am gasit ) ..exista cursuri de instrument dar nu se face terorie muzicala( materie aparte de instrument )..acesta a fost unul din motivele principale de ramanere a lui in Ro( sincer am mizat pe renumele scolilor de muzica romanesti ..se pare ca m-am inselat ..si poate de asta is si asa de vehementa impotriva sit romanesc de invatamant ) ..ar mai fi si tatal lui ,mama ..etc dar astea se pot rezolva ... M-a emotionat cu ambitia lui de a face pian ...intr-o buna zi a zis ca el vrea sa faca pian ...si asta i-am oferit ..sau am incercat ..dar se vede treaba ca nu prea am reusit ..asa ca planul este sa vina aici si sa faca curs de pian aparte( sunt cursuri cam cum sunt la noi cursurile de limbi straine ..platesti cca 22-23 de euro /luna ...acu nu prea stiu cate ore ...dar ma scoate mai ieftin decat in Ro la 250 mii x 2 ori pe sapt cate o ora x patru sapt is 2 mil pe luna (cca 50 de euro asta daca nu maresc tariful cu inflatia si crestrea copilului ) cand o ajunge la nivelul de aici va merge la liceul de muzica ... daca asta ii e dorinta in continuare
Cu drag,
Va
dulce si va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Alessia
, Benny
(02.03.05) si Sebastian (16.01.98)
Specialii 2005 ,Poze de pitici voinici
Luna1 spune:
XIO tatal tau stie si toate capitalele USA? Poate sau tu poti macar sa enumeri fara sa te uiti pe internet macar toate numele celor 50 state?
Intreb si eu.
Luna
15 sapt +Cosmin
XIO spune:
Toate statele am spus , nu capitalele![]()
da , le stie pe toate si le stia de dinainte sa ajunga in America.
Eu nu le stiu , dar macar daca aud numele unuia nu stau ca sotul vacii la poarta noua si ma intreb pe ce continent e cum mi s-a intamplat la intrarile in America , Canada.
Nu spun sa se stie pe de rost , dar macar sa ai idee pe unde e si cum e .
Cu prietenul meu tocmai de asta sunt impreuna(pe langa dragoste) , pt. ca este o pers. cu care pot discuta despre orice , fara sa dam fuga la google , cum a dat Bird exemplul.
Amniste profesori care sunt admirati de toti tocmai pt. ca au o cultura generala vasta si stiu extrem de multe lucruri.
Unul dintre ei era tare incantat ca am stiut sa-i spun de fiorduri.Nu ma interesseaza in meseria pe care mi-am ales-o , dar am invatat la scoala si stiu cand spune cineva fiord de unde sa-l iau.
Apropo de cultura asta , am dat un seminar iar un coleg de-al meu a scris foarte convins ca torticolis este o mancare mexicana![]()
nu vreau sa vad asemenea confuzii , sincer.
bird70 spune:
quote:
Originally posted by XIO
Bird , cum traim pe Pamant cred ca tine de ...sa zicem bun simt sa ai idee unde e o tara cand se vorbeste despre ea .
Eu iti demonstrez ca nu stii mai nimic despre Australia, te face asta lipsita de bun simt sau inculta? iti garantez ca nu stii sa deosebesti un brown snake de un carpet snake si unul din ei e mortal iar celalalt e inofensiv. Si astea sunt lucruri pe care orice copil peste 7 ani le stie. Tu ai stii care din pasarile care fac galagie in curtea mea e considerata pest si care este protejata prin lege? Intelegi ce spun? Anumite informatii te ajuta si sunt apreciate in anumite locuri, si aproape inutile in alte locuri. Evident, noi ca romani am fost invatati sa credem ca ceea ce stim noi e mai grozav decat ce stiu altii dar asta e doar un cliseu, incearca sa vezi si peste informatia care ti-a fost bagata cu forta in cap.
quote:
..dar sa stii tarile planetei pe care traiesti , orasele samd mi se pare ceva natural.
Si mie mi se pare natural. Ma intriga greutatea pe care o dai acestui tip de informatie.
quote:
Si eu pot afla despre boli de pe internet , asa hai ca merg la spital cu laptopul dupa mine , bag simptomele pe siteul respectiv si voila ! Am dianosticul , tratamentul si puai ce mare doctor sunt eu .
Asta din cauza ca iti imaginezi ca a fi doctor inseamna a fi o sursa mobila de informatii si atat. La noi doctorii au calculatoare de buzunar conectate in spital la un intranet si fac exact ce ziceai tu
quote:
M-am intalnit recent cu prieteni de-ai tatalui meu si efectiv toti mi-au spus cat de destept e si ca era cel mai destept dintre toti , ca toti il admira samd.
Draga mea, intelege ca nu te face cu nimic mai bun profesional ca inginer faptul ca stii capitalele lumii sau ca stii ceva despre colesterol. Lumea se mira, e firesc, asa cum s-ar mira daca ai stii 10 limbi straine sau daca ai avea 6 degete la mana dreapta. De ce trebuie romanii sa fie speciali, ma intreb cateodata? de ce trebuie noi sa fim deosebiti, sa iesim in evidenta, sa atragem atentia? e o intrebare foarte serioasa pentru ca romanul nu e linistit decat daca se vede special, in rand cu lumea nu e ok, nu poate sa fie fericit cu asta.
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by XIO
M-am intalnit recent cu prieteni de-ai tatalui meu si efectiv toti mi-au spus cat de destept e si ca era cel mai destept dintre toti , ca toti il admira samd.
XIO, jos palaria pentru tatal tau!
Dar ... majoritatea tatilor romani au profilul lui Costel. Sotul Leanei
XIO spune:
Bird :
-eu nu am spus sa stii ce culoare au la sosete homosexualii in America , ce culori au costumele populare din Maramures sau cati caini ai voie sa ai in Africa , eu ma refer strict la orase , tari , cand auzi un nume nu stai si te intrebi daca e mancare , firma de electronice sau oras.
-nu stiu ce impresia ai tu , dar taica-miu nu se plimba prin birouri strigand tari , capitale si desenand catene. Era o discutie intre el si colegi , cativa descoperind ca au bunici in satul mare , ungaria , samd , tatal meu fericit le-a aratat unde sunt orasele si le-a spus 3 cuvinte despre , lucruri care nu aveau de unde sa le stie , dar si lucruri pe care trebuia sa le stie.
-repet , eu personal vreau sa am in jur pers. cu care sa pot vorbi pe teme variate , nu strict despre servici , ca altceva nu ma intereseaza.
Fiecare se multumeste cu ceva , eu ma multumesc sa stiu minimum despre politica , altii se mira ca nu ma intereseaza si tot asa .
Luna1 spune:
Pai asa cum tatal tau nu stie capitalele statelor americane, si tu nici macar statele pe de rost, nici americanii nu stiu toate capitalele europene si probabil nici statele pe de rost. Ca sa nu iti mai povestesc ca fara sa ii spun sotului meu discutia de aici in seara asta am jucat un joc (este englez crescut in sistem de invatamant englez probabil foarte asemanator cu cel american, australian etc) practic numeam tari si spuneam capitala. Mai e nevoie sa spun ca a "castigat", stiind nu numai toate capitalele Europei ci si internationale desi si eu in scoala am fost OBLIGATA sa invat toate statele si capitalele. Am luat si zece la lectia aia cand m-a ascultat. Si gata, dupa zece am sters informatia caci nu mi-a fost livrata in mod interesant, nu mi s-a spus "stiati ca in Bucuresti se intampla..." ci mi s-a spus "pana sapt viitoare sa stiti toate tarile si capitalele".
Spre exemplu fiul meu stie capitala si cateva orase ale Australiei plus sa o localizeze pe harta pentru ca in timpul campionatelor mondiale de fotbal fiecare clasa a sustinut o alta echipa iar ei au sustinut Australia. Are doar cinci ani si stie despre clima Australiei, unde e pe harta, ca acolo gasesti canguri si ar vrea sa viziteze locurile acelea. Probabil isi va aminti toata viata informatiile despre Australia caci le va asocia cu ceva placut, nu ca mine, cu lectia aia idioata de geografie in care repetam la greu capitale fara nici un sens.
Tot in seara asta la restaurant in timp ce ne amuzam cu capitalele lumii il intreb pe ospatar de unde e imi spune Lituania, dupa ce pleaca al meu ma intreaba capitala eu raman muta. Al meu spune Vilnius, verificam informatia cu ospatarul, e adevarata, si ii spun ospatarului ca sunt din Romania, iar in joaca il intreb capitala. Binenteles ca nu o stie si imi spune inrosindu-se ca e ciudat ca nu isi aduce aminte caci la geografie TREBUIA sa spuna toate capitalele lumii. Suna familiar?
Luna
15 sapt +Cosmin
XIO spune:
Ei , majoritatea. Sunt oameni de exemplu de la tara care nu fac bani invatand statele lumii sau formele de relief , se trezesc la 4 dimineata sa munceasca pamantul si oameni care sunt interesati de mai mult.
Bunica-miu de exemplu habar n-am cata scoaa facut , in nici un caz nu a facut liceul(cel putin asa stiu ) , dar tot sti cand ii spui de o tara unde e , cand ii spui de politica de cine vorbesti .
e polivalent omul , ce mai ![]()
Na , ideea e ca nu se respinge din start informatia pt. ca "nu imi foloseste".
bird70 spune:
quote:
Originally posted by XIO
Cu prietenul meu tocmai de asta sunt impreuna(pe langa dragoste) , pt. ca este o pers. cu care pot discuta despre orice , fara sa dam fuga la google , cum a dat Bird exemplul.
Chiar am senzatia ca vorbim 2 limbi diferite. Spui ca poti discuta, asta inseamna sa faci schimb de idei, pareri, nu un schimb de informatii sterile. Discutiile voastre nu cred ca sunt o insiruire de tari plus capitalele lor ci discutati idei, probleme. Ma intelegi? Si apoi, ce legatura are educatia primita in Romania cu asta? Sotul meu e pasionat de filozofie si ma urmareste prin casa sa-mi explice ce stiu ce idei
quote:
Apropo de cultura asta , am dat un seminar iar un coleg de-al meu a scris foarte convins ca torticolis este o mancare mexicana
nu vreau sa vad asemenea confuzii , sincer.
Asta nu e lipsa de cultura si incompetenta profesionala. si ai sa intalnesti aici doctori care nu stiu capitala algeriei dar nu si doctori care nu stiu ce e torticolis
Luna1 spune:
Si acum revenind la cultura generala si ce inseamna ea, eu am studiat in liceu uman-limbi straine, am citit enorm de mult pentru ca mama a stiut sa ma atraga in directia asta. In plus fiind la uman bibliografia era imensa iar eu abia asteptam sa citesc. Desi nu-mi placea geografia si istoria totusi treceam drept o fata "culta" in jurul meu din cauza ca citeam atat de mult. Sa inteleg ca probabil tatal tau pe langa tari si capitale a si citit foarte mult, e toba de istorie, muzica (si cand zic muzica nu ma refer doar la Mozart), biologie, etc? Ca eu chiar nu inteleg ce definesti prin adevarata cultura generala. Pana acum vad ca esti blocata pe tari si capitale...
Luna
15 sapt +Cosmin