scoala de la 5 ani?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by ralucis
bird, eu parca stiam ca romanii din noul val de imigranti de dupa 1989 isi fac treba mai mult decat multumitor in vest, a se vedea cazurile Italia si Spania, spre necazul altor imigranti din alte tari. Ba chiar stiam ca au ajuns sa fie preferati de patronii din tarile respective, tocmai pt ca isi si fac treba cu seriozitate si sunt si buni profesionisti.

Nu stiu despre ce cazuri din Italia si Spania vorbesti dar am trait in Romania si in afara tarii si pot sa-ti spun ca romanii nu sunt buni profesionisti comparativ cu cei din tarile vestice. Si nu ma leg de exemple personale ci la modul general, ca mai intalnesti cate unul care se ridica la standardele vestice e altceva dar la modul general lasa foarte mult de dorit si asta atat la meseriasi cat si la profesionisti. Am facut si eu facultate in Romania si cand am terminat eram o colectie de informatii care acum realizez ca jumatate erau inutile iar restul depasite. Am avut norocul sa fac facultate si aici si diferenta este enorma, atat ca mentalitate, in Romania se pune accent pe memorarea informatiilor pe cand aici pe gandire si common sense cat si ca pregatire practica. Aici cand termini scoala esti perfect functional la locul de munca, lipsit de experienta dar esti pregatit si stii exact ce ai de facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

nici mie nu mi se pare ca romanii sunt muncitori mai buni-adica mai pregatiti-cand ajung in strainatate,dimpotriva.daca sunt preferati de patroni e pentru ca muncesc pentru mult mai putini bani.

Mergi la inceput