Mamici de ianuarie-februarie 2007 (68)
Raspunsuri - Pagina 17
gabriela_s spune:
helau fetele!!!
iar nu stiu care cum cu ce sa incep ca v-am citit asa pe super fuga!
messa ne inscriem si noi la un popou gol scaldat la cadita pe terasa![]()
liuda m-am mirat ca a ta e mai micuta cu o saptamana si e mai bine facuta,mi-e sa nu fie a mea o sfrijita...are doar 4500g
...eu am nascut-o tot de 3500...bine,a scazut mult in primele zile,400g.
wannaia-o usurel,nu te impacienta...eu tot singura ma descurc cu bebe,chiar daca mama sta cu mine.apelez la ea doar cand plec de acasa![]()
alinuk frumos!!!!te scoate la resto...si aveti si liber la
,hehe!
noi am iesit la resto la 2 sapt dupa nastere,am sarbatorit retroactiv ziua noastra,ca fusesem in spital la mom respectiv.de atunci toate tentativele noastre de a scoate capul in lume sambata seara au esuat.
despre tema zilei,eu am zis ca merg tot pe varianta de condom...desi da,vorba lu' messa costa astea de te jupoaie...!!!!!!!!!!!!!o sa merg si la dr si mai vedem ,poate imi recomanda alta metoda(ca tot vorbea kate de injectii si implanturi subcutanate etc).
in alta ordine de idei,sa ma laud si eu,ca azi am fost si am luat lectii de condus
bine,am fost sub indrumarea mandrului meu (care m-a tot laudat,nu stiu daca sa il cred...)si na...cu servodirectie e alta viata,pe nenorocirea aia dacie de la scoala de soferi fac muschi,dar na...scutesc abonamentul la sala de fitness!!!hai ca poate ma altur si eu in curand mamicilor soferite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Adriana Maria *iubita lu' mami si tati * //11 ianuarie 2007//*
//pozele noastre
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">
filmulete cu fetita mica in burtica //www.desprecopii.com/info.asp?id=1080" target="_blank">Nasterea unei stele//
ylilimic spune:
Sa incerc sa reconstitui mesajul de azi:
messa - nu-i asa ca au fost bune comparatiile cu ardeii? Pai cum spune omul un of pe forum, cum incoltesc semintele nebuniei in capul unor mamici fara griji ![]()
Felicitari Mariana! Sa fiti fericiti cu totii! Te asteptam pe forum cand vei putea desigur.
vai, ce ma mai enervati cu iesirile alea in gasca in parc!
Stau si ma gandesc la vara cand multe o sa fiti danga-langa pe afara,cine mai intra pe forum? Sau daca vom mai fi impreuna peste 2 ani sa ne amuzam de reusitele puilor nostri... Voi ce ziceti?
Felicitari Diana74! Sa fiti fericite! Cand poti mai da-ne de veste.
sraluca - o fi ceva legat de meteo cu bebeii astia?!
Ii apuca asa deodata...si dureaza pana le trece. Sincer, imi doresc sa nu ii faca vaccin azi puiului tau, nu cred ca e in norme.
si eu sunt PRO SUZY - desi la Matei am avut ceva de furca pana am scapat de ea (l-am convins s-o arunce la pisi de la et 4 si acum toate relele din lume le face pisi
).
alinuk - super videoclipul! Sunteti vedete, ce mai! Vezi ce face omul in timpul liber sau altfel spus daca stai degeaba, vino draga si pe la mine ca-ti gasesc eu incarcare...
katy - eu optez cu pastilutele antibb, pentru perioada de alaptare. Se numesc Exluton si mi le-a recomandat medicul. Dupa ce ii tai portia copilului intentionez un sterilet, dar ramane de vazut cum se va comporta organismul. Precizez ca pilulele nu au provocat ravagii in materie de greutate corporala niciodata. Le-am luat numai la indicatia dr dupa un set de analize.
alinatxa - ia arunca-te mai bine in mancare si lasa altele pe planul 2, nu de alta dar lichidele vor face lapte, insa nu satios. TREBUIE sa si mananci, de sila, de mila, nu stiu...dar TREBUIE!
TZUCHI - descrierea lui kk e foarte buna si in norme, asa ca don't worry! ![]()
merg sa pregatesc ceva si revin, dar ca sa nu intervina dragalasul Matei ia luati aci juma de mesaj...
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond
Luca Matei - 05.11.2004
Liliana
cu
Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
gabriela_s spune:
laura am uitat sa ti laud broscuta mica,e dulce foc!si ranjita!sa-ti traiasca !!!
Adriana Maria *iubita lu' mami si tati * //11 ianuarie 2007//*
//pozele noastre
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">
filmulete cu fetita mica in burtica //www.desprecopii.com/info.asp?id=1080" target="_blank">Nasterea unei stele//
cristiana70 spune:
LILISOR, mergi pe jumatati de masura...
Lasa, daca bucurestencele o pun de iesiri in grup, ramanem noi provincialele sa tinem forumul! Si-apoi tu iti faci griji ca ce-i face, la malul marii? Dintr-un foc iti duci bebeii la o plimbare pe faleza, ce mi-ar place si mie sa fim macar putin mai aproape!
cristiana mamica de
David (21.12.2006)
ylilimic spune:
gio - eu zic ca o sa vrei bb2 chiar si mai repede de 10 ani. as pune pariu chiar
Si totusi zic sa te mai interesezi de pilule. in ziua de azi sunt microdozate si cu efecte secundare minime. poate gasesti ceva sa ti se potriveasca.
cristiana - lasa mama copilul in pace, o tipa si de ceva, dar nu cred sa fie reflux... ala ar da varsaturi, nu crezi? Cu otita...e simplu: apasa usor pe baza urechii, langa lob. Eu zic totusi ca nu e nimic. uite
sa treaca.
Nu stiu sa modific lista si datele din ea...
catalina - credeam ca la Osacr destinatarii premiilor au parte de surprize. Fa si tu un clasament cu calificarile de rigoare si ni-l comunici la decernare ![]()
monu - si Adam iesea cu kk destul de greu, dar de cand cu Debridatul...toata ziua vaz rahati ![]()
gabriela - 360gr nu inseamna sa ajungi de unde ai plecat? Eu asa stiam...
Sa fi fost 180 gr?
adela!!! - cum mami, tocmai tu? de unde iti vin ideile astea? Apasa butonul de reset si termina cu prostiile. Si lasa-l pe tati ca nu e cavaler, tre sa stie ca are
bine ca nu i-l pui in brate sa vada cum e
(ca io asa fac). Haide
data viitoare sa te gasesc mai bine.
merg sa fac baita si revin
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond
Luca Matei - 05.11.2004
Liliana
cu
Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
mihacarm2002 spune:
Cum se foloseste debridatul? Tocmai l-a cumparat sotul dar e o sticla cu niste praf. Cum il dau fetei? Cu seringa? Credeam ca e ca Sab Simplex (adica picaturi).
Am citit pe prospect ca se amesteca cu apa plata, dar cata?
Noi l-am luat pt constipatie. Azi am mancat eu o lg-ita de miere si sunt curioasa daca in seara asta avem iar show. Vad ca inca doarme dupa baita de la ora 18,30(mai ca m-am si plictisit).
Mihaela si
Eva Florina (9 feb. 2007)
poze
elena_mvl spune:
Adela eu trebuie sa nasc. Se pare ca desi sunt la Bucuresti traiesc dupa clima din Anglia si voi naste dupa 40 saptamani bune.
Zilele astea v-am citit dar nu am mai postat. Dintre mamicile de nascut nu mai apare nimeni pe forum iar la celelalte discutii cu bebei inca nu ma bag, doar bag la cap.
Va pup, o seara buna si bebei cuminti devreme acasa, nu la disco sa isi faca de cap, ca sa poata dormi si mamicile lor. 
Elena
, mami de
40s + 6z
[url=http://tickers.baby-gaga.com/p/car047pp.png[/img][/url]
mihacarm2002 spune:
Nu stiu daca aveti timp si rabdare sa cititi AVENTURA MEA DIN SPITAL:
Operatia a fost tare usoara, recuperarea la fel. Nu am avut niciun fel de dureri. La un moment dat aveam niste crampe si i-am spus lui Costin la telefon ca ma doare burta ca la mensturatie (eram singura in sala de reanimare). Asistenta sefa (asa mi s-a prezentat inainte de operatiet) m-a auzit si mi-a mai facut o doza de anestezic. Am dormit mai tot timpul dupa si bine mi-a prins pentru ca apoi a fost tare greu.
Dimineata, pe la vreo 8-9 am cerut ajutor sa ma cobor din pat, am avut un pic ameteli, apoi au venit si m-au dus cu targa in salon. Salonul era la etajul 7, era mic, cu 3 paturi. Asteptam sa imi aduca copilul, dar se pare ca nu il gaseau. Pana la urma le-am spus eu ca este la et. 6 (stiam de la mama care o vazuse). Asa ca m-au mutat la et. 6 intr-o camera tot cu 3 paturi dar mult mai mare. Oricum, decorul era jalnic, dar nu prea am remarcat decat in ultimele zile.
Mi-au adus fetita, am pus-o la san si a supt destul de bine in prima zi. Dormea, se trezea, ii dadeam sa manance, veneau asistentele sa o schimbe, mi-au aratat cum sa o tin. Eram intr-o euforie totala. M-au vizitat surorile, mama, soacra.
Insa de duminica dimineata fetita a inceput sa planga din ce in ce mai des, se strangea si am concluzionat ca o doare burtica. La 9 a venit dr. pediatru, a cantarit-o, scazuse 200 g (in limita normala) si a spus ca are icter. M-a sfatuit sa ii dau sa manance ca era nemancata si eu aveam inca colostru . O asistenta a venit sa imi arate inca o data cum se tine copilul (care incepuse sa nu mai vrea san). Asa ca a adus o seringa cu glucoza ca sa o amageasca. Au lasat seringa acolo si de fiecare data cand plangea imi turnam o picatura pe san ca sa il primeasca. A mers de cateva ori, dar de pana la urma ca sa o fac sa taca ii turnam in gurita glucoza.
Seara fetita plangea tot mai tare si din ce in ce mai des, glucoza se terminase asa ca nu aveam ce face decat sa o pun la san. Degeaba, mai mult o enervam.
Incepusem sa plang si eu cu ea, de mila ei, a mea, nu stiu. A venit o alta asistenta, a spus ca are aer in burtica si o sa il scoata cu un termometru. Operatiunea aceasta a calmat-o, a stat cumintica. Apoi iar sa ma invete cum sa o alaptez, iar cu siringa cu glucoza. Tot acea asistenta (draguta, dupa parerea mea) mi-a recomandat Sab Simplex contra colicilor din 8 in 8 ore.
L-am sunat pe Costin (era trecut de miezul noptii) sa se duca sa cumpere si sa mi-l aduca.
Asa ca ii dadeam ba glucoza + san, ba Sab Simpex +san. Ea se calma vreo 10 min, apoi plangea de rasuna tot etajul.
Tot sugand aer de la mine, s-a balonat, insa noroc cu Sab Simplex. Am tinut-o in brate ca parea ca se calmeaza.
Luni, de la ora 4 dim nu a mai fost chip sa se calmeze decat cand obosea de atata plans. Terminasem si glucoza. Ma batea gandul sa il sun iar pe Costin, sa se duca sa cumpere lapte praf si sa il prepar in spital. Fetita dadea cu limba ori de cate ori incercam sa ii bag sanul in gurita, ii tremura barbita de plans. Eu plangeam si ii picuram in gurita picaturi de lapte de la mine. Fata insa urla si mai tare. Asa ca m-am gandit ca poate o fi facut vreo ciuperca in gurita de o ustura cand apuca sanul. Ce mai, eram nedormita de 2 nopti, fetita plangea… nu mai stiam ce sa fac.
Nu stiu cum am rezistat pana la ora 9 cand a venit iar dr. pediatra. Cand am intrebat-o daca nu cumva a facut vreo ciuperca, a spus ca nu sunt sanatoasa la cap.
A consultat-o, a cantarit-o (scazuse inca 200g), a remarcat ca i s-a accentuat icterul si ca trebuie pusa la foto. A mai spus ca e flamanda si sa ii se aduca putina glucoza. A incercat ea personal sa o faca sa suga de la mine (cu glucoza drept momeala) dar nu a fost chip. Dadea cu limba cand ii bagam sanul in gurita. Asa ca i-a turnat toata glucoza pe gat, au pus-o la lampa unde dupa 10 min a inceput sa planga si sa se zvarcoleaca. Am lasat-o, am incercat sa ma odihnesc si eu sau mai bine spus, sa ma calmez, pentru ca nu ma puteam opri din plans.
Cand m-am calmat, m-am uitat la ea si am remarcat ca de cat se zbatuse isi daduse masca de pe ochi. Am luat-o si i-am asezat-o cum trebuie. Apoi m-am dus la asistente sa intreb pana la ce ora trebuie sa stea la lampa. Pana la ora 24 (a fost pusa de la ora 12). Era de abia ora 14 si fetita nu se oprise deloc din plans. Le-am intrebat pe asistente daca e normal sa planga atata timp si daca va plange pana la noapte. Le-am mai spus ca se agita si isi da masca jos de pe cap. Mi-au spus sa i-o pun la loc. Asa ca m-am intors in camera.
A venit Costin si mi-a spus ca mama lui vorbise cu dr. pediatra (pe care o cunostea ca asa ajunsese fata pe alt etaj decat pe cel pe care nascusem). Dr. imi transmitea sa le spun asistentelor sa imi dea un biberon cu lapte. Nu l-am crezut pentru ca nu mi se parea normal ca eu sa ma duc sa cer lapte. Pana la urma, am sunat-o pe pediatra, mi-a confirmat ca asa spusese, m-am dus iar la asistente si le-am spus sa imi dea lapte pana ce va veni pediatra a doua zi de dimineata. Imediat ce a mancat, fata s-a linistit. Imi parea rau ca am renuntat la alptarea la san, dar ma gandeam ca nu sunt nici prima, nici ultima. Cand i s-a facut iarasi foame, am incercat sa ii mai dau san, a supt ceva, s-a mai calmat un pic. Am repetat figura pana a venit urmatorul biberon din care a mancat ¾.
Ma calmasem si eu cat de cat, pana am vorbit la tel. cu o fata pe care o cunoscusem la reanimare. Ea era la et. 7. Mi-a spus ca lor (ei si la alte 2 fete din salon cu ea, care nascusera tot prin cezariana) li se daduse lapte in biberon din prima zi.
Am inceput iar sa plang si sa ma intreb de ce fetitei mele nu i s-a dat deloc lapte pana nu a intervenit mama lui Costin. Adica, ce s-ar fi intamplat daca nu as fi vorbit la telefon cu dr. pediatru. Imi lasau fetita sa moara de foame? (poate exageram, inca nu imi dau seama)
Cand au venit asistentele, nu aveam de gand sa le spun nimic pentru ca stiam ca nu voi putea sa ma controlez, insa colega de salon a intrebat asistentele din ce cauza nu am primit lapte. Asa ca nu stiu cum, m-am trezit ca tip la asistente ca imi omorau copilul.
Cea mai tanara dintre ele (mai mica decat mine) a inceput sa tipe si ea la mine, ca de ce sa imi dea lapte daca nu am cerut si nu am spus ca am nascut prin cezariana (bine ca stia cum am nascut bucatareasa). De unde vroia sa stiu ca trebuia sa cer? Nu trebuia ele sa isi dea seama? Ea mi-a raspuns ca eu am lapte, dovada ca fetita nu a baut tot biberonul. Atunci am constatat ca imi venise laptele. Cand fetita a inceput iar sa planga, am pus-o iar la san, si minune, a inceput sa traga cu pofta. In mare viteza a venit si asistenta cu biberonul, insa nu i l-am mai dat. Mi-a spus ca pot sa il dau in decurs de o ora si sa am grija ca e ultimul pana la 6 dim (adica peste vreo 8 ore).
Am avut ceva emotii, dar nu i l-am dat. Fetita s-a mai trezit de 2 ori pe noapte, dar a supt tare bine, ii dadeam si Sab Simplex de frica colicilor, si astfel am uitat de plans.
Marti dimineata luase 100 g. Dr. pediatru mi-a spus ca mai are icter si o mai tine o zi sub observatie. M-a sfatuit sa o trezesc sa ii dau sa manance. Asa ca din 2-3 ore o trezeam si ii dadeam sa suga. Mama m-a invatat cum sa o trezesc (ciupitul de picioare, tinutul de nasuc nu prea tinea).
Miercuri mai luasem 100 g, asa ca puteam pleca acasa. Imediat l-am sunat pe Costin sa vina. O asistenta mi-a spus ca abia la 12 sunt externarile. I-am raspuns ca pana vine el, pana ma imbrac se face 12.
Imediat ce l-au vazut pe Costin in salon mi-au adus hartiile necesare, au venit sa ma intrebe cum vreau sa o imbrac si mi-au pregatit-o de plecare.
Am ajuns acasa si de atunci ne merge tare bine, speram sa fie la fel si de acum inainte.
Nu am primit nicio vizita timp de 3 zile, ne-am obisnuit unii cu altii, ne-am odihnit. La o sapt i-a cazut si buricul, insa a mai sangerat vreo 3 zile.
Chiar daca am avut probleme cu laptele, nu pot spune ca statul in spital a fost sub asteptarile mele. Dimpotriva, a fost chiar mai bine decat ma asteptam. Insa ma credeam mai tare, nu ma asteptam sa clachez asa usor.
Experienta din spital mi-a prins bine pentru ca am invatat multe lucruri (nu ma speri cand plange, ca e destul de rezistenta daca a rezistat 3 zile fara mancare, fara somn si zbierand, cum sa scoatem kk cu termometrul si altele pe care nu mi le amintesc acum)
Mihaela si
poze
mihacarm2002 spune:
elena, azi, maine iti vezi si tu printesa si uiti tot ce ai citit pana acum! Cel putin asa mi s-a intamplat mie. Sotul mereu ma intreaba cate ceva legat de bebe si cand ii spun ca nu stiu imi spune ca ce tot am citit eu timp de 9 luni pe forum ca nu stiu nimic?
Nastere usoara si bebe sanatos!
Mihaela si
poze
cristiana70 spune:
MIHACARM, ti-am citit povestea (am vreme, printul sughite in carutz dupa bibe), nu stiu de ce ma mai mir de ceea ce aud prin maternitatile de la noi. Bine ca sunteti acasa.
Pentru dizolvarea Debridatului pui apa fiarta si racita pana la semnul de pe sticluta (vezi ca e un semn in relief, orizontal), iar candincepi sticla sa notezi data, e valabil 30 de zile de la dizolvare. Si s-o pui pe un servetel sau ceva, caci lipeste ca mama naibii, si de fiecare data cand agit sticla iese cate o picatura.
Eu ii dau lui David cu siringa, la inceput ma luptam cu lingurita dar jumatate mergea pe jos.
cristiana mamica de
David (21.12.2006)