Ajutor - Remedii pt metastaze (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariarusu spune:

Bine v-am regasit dragelor , am fost in concediu si nu v-am mai scris dar v-am citit cit am putut de des( cum gaseam un calculator legat la intenet intram putin sa vad ce mai faceti) imi pare rau ca sunteti triste , se pare ca tristetea asta este generala , toate simtim acelas lucu doar ca am evitat sa vorbim despre ceea ce ne framinta , si poate faptul ca nu vorbesti cu nimeni despre sentimentele tale agraveaza starile de depresie si anxietate . Nu stiu daca am voie sa scriu aici (asa ca nu o fac) despre titlul si autorul unei carti pe care mi-a recomandat-o sotul meu si in care este vorba exact despre tratarea depresiei si a anxietatii pe cont propriu cu putin efort desigur . Rezultatele sunt vizibile sa stiti si cartea nu e f scumpa , daca vreti careva sa vedeti despre ce e vorba scrieti PM si eu va trag la xerox cu placere citeva file( sau chiar si toata )si va trimit.
Iar in legatura cu deschiderea unui subiect nou unde sa spunem ce simtim si ce progrese am mai facut , ideea e foarte buna asa nu v-a mai trebui sa ne cerem scuze mereu ca scriem off topic , Crinuta ce zici il deschizi tu ? ai onoarea, draga mea. Sa sti ca mi-e dor de tine sa mai stam ''de vorba'' am sa iti scriu un mail curind.
Mi-e dor si de Adelyna nu stiu nimic de ea de citeva saptamani , poate mai intra si ea .
Va pup si va rog sa aveti grija de voi .
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Dragele mele, ma gandeam de ceva vreme sa deschid un subiect intitulat ceva de genul "In memeoriam mama, tata..." in care sa vorbim despre ceea ce ni s-a intamplat, despre ei ca persoane, despre lucrurile frumoase alaturi de ei, ceva de genul asta.
Multumesc maria pt "onoare" esti draguta dar nu stiu cum sa numesc un astfel de subiect. veniti si voi cu idei si il deschide cineva dintre noi, nu conteaza cine. Hai sa gasim impreuna un titlu potrivit.
Si mie mi-e dor de voi toate si cele care nu ati mai scris poate o veti face, vrem sa aflam despre voi ca sunteti bine.
pupici

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Da Crinutz ideea este excelenta sa deschidem un subiect in care sa vorbim despre ei ce-au fost ce sint si ce vor fi pentru noi, parinti bunici.
Idee extraordinara mai ales ca poate unele dintre noi( eu de ex) nu avem cu cine sa discutam despre ei. Oricum nu am pe altcineva apropiat cu cine sa discut in afara de sotul meu asa ca aici mi-as descarca gindurile zilnice.
Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by CrisaS

Am fost la acel medic pentru a-mi da ceva sa pot dormi mai bine si fara cosmaruri...si din vorba in vorba cu asistenta am ajuns sa-i spun ca de fapt starea mea se datoreaza pierderii mamei.Aurmat intrebarea de rigoare dar ce-a avut? I-am spus:cancer de sin. A zice , cancer!! Si de ce nu ai adus-o draga aici? Ca poate o scapai. Acum mi s-a mai ingreunat mintea cu o parere de rau si cu o vina..ca de ce nu am adus-o aici. Tatal ei are cancer la rinichi, zice ea de vreo 4 ani , s-a tratat in prima faza in Romania si de doi ani zice ca i-au descoperit metastaze cerebrale(care dupa parerea mea sint fatale si cele mai cumplite). A zis ca s-a dus in Romania ca sa vada ce si cum si apoi a decis sa-l aduca aici. Nu i s-a mai facut chimioterapie, pt ca ma metastaze cerebrale nu se face , se fac raze..dar cert e ca cica traieste si e bine , asta dupa doi ani. Cu metastaze. Am vorbit ieri cu o cunostinta din Romania cu care nu am vb de cind mama s-a dus, si a inceput si aia ..aaa ca am pe cineva cu metastaze osoase(a avut si mama) care traieste de 10 ani. Asta ma face sa ma simt si mai rau..cind aud cazuri ca a..are si ea de ani de zile si nu a murit. Si colac peste pupaza mai citesc si ca a aparut aici ceva pentru metastaze osoase , pentru cancer la plamini si pentru cancer la sin.Sa ma omor si alta.Eu insa sint de parere ca totul e programat. Cite zile iti da DD atita traiesti , cind considera el ca s-a terminat ..asta e noi nu raminem decit cu lacrimi pe obraz si intrebindu-ne DE CE MI S-A INTIMPLAT TOCMAI MIE???!!!In plus cica e foarte pacat sa ceri socoteala lui DD , de ce acum , de ce el/ea? Asta este. Daca nu reusim noi sa ne autoeducam..o sa ajungem la nebuni.
Va doresc sa fiti tari si sa treceti cu cit mai multa usurinta peste aceste momente groaznice.
Crisa
Crinutza , esti mai bine?
Uite un
Eu am ajuns la o concluzie: Trebuie neaparat sa fac un copil ca sa scap cit de cit de starea asta.

Crisa , stai linistita ca nu era nimic ce puteai face mai bine , nici daca o duceai in orice alta tara din lume.
Cat traieste un bolnav de cancer depinde de organismul sau , de aceea doctorii i-au dat mamei tale maxim 1 an de viata , dar ea a trait 1 luna , pt. ca era slabita. Tine si de psihicul pacientului , de aceea nu li se spune multora diagnosticul.
Tatal meu a avut un prieten foarte bun in Canada care a fost diagnosticat cu neoplasm de pancreas , a urmat tratament si i s-a extirpat cat se putea , dupa 2-3 ani a recidivat cancerul , de data asta a facut leucemie. S-a dus 1 an la cea mai buna clinica de oncologie din lume, si subliniez DIN LUME , a stat acolo , a facut cele ai scumpe tratamente s-a intors acasa si a murit dupa 2-3 luni. La vreo 50 de ani , fratele lui fiind seful oncologilor la nu stiu ce spital vestit de pe acolo.
Si la cursuri ne-au spus doctorii ca au avut pacienti carora le-au dat maxim jumatate de an de trait , du[pa date din carti si boala lor analizata in paralel , si au dus-o foarte bine mai mult de 7 ani .
Depinde de noroc si de multe altele.

Stiu ca mama a avut o prietena foarte buna cu cancer pulmonar galopant cu metastaze osoase. A murit relativ repede , si pt. ca era ceva ciudat m-am dus la proful meu si l-am intrebat cam care e speranta de viata a unui pacient. M-a intrebat varsta , kg si inaltime , iar cand am spu 1,70 si 49-50 a spus imediat "maxim 3 saptamani".

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Asta e bine ca ti-a spus exact ce si cum , eu eram aici cind mamei i s-a descoperit un nodulas mic pe ficat in octombrie 2006. Am intrebat asistenta (pentru ca vb cu ea pe net) ce inseamna asta si ce sanse are si cit ca sa stiu la ce sa ma astept. Mi-a zis sa stau linistita a vb cu doctorul ei de la radioterapie cu doctorita si sa vedem cum reactinoeaza tratamentul. Asta m-a omorit pe mine nu am auzit vreodata cazuri cu metastaze hepatice sa traiasca , nu au cum. De ce a mai chinuit-o cu chimioterapia. In final am decis sa vin pentru ca ulterior ecografiei facute in IOB , mama a vrut sa faca si o a doua ecografie am rugat o prietena buna sa maerga la un medic f bun in ecografie a dus-o , omul a fost sincer s-a pronuntat maxim 3 luni.Si asa a fost. Ceea ce aia din institut nu au spus. Deci bun nu spui pacientului dar spune familiei desi de mama nu s-au putut ascunde pentru ca am spus a fost cadru sanitar si stai si ea ce inseamna bilirubina =7 , si valorile de la gama pentru ficat erau de 800-900, fosfataza alcalina nici nu o mai citea aparatul.Asta incerc si eu sa spun pe topicuri , nu tine de chimioterapie sau radioterapie ca daca face bine la 10 ar trebui sa faca bine la toti. E vorba de boala , stadiul ei , virsta(se stie ca , cu cit esti mai inaintat in virsta ai sanse mai mari!!) , si cel de sus! Nu are legatura cu mincarea cu stilul de viata.la fel am cunostinte in orasul in care m-am nascut care au neo de sin de ani de zile si au mincat ce le-a poftit inima si nu au mai banut zeci de litri de aloe ca mama si sute de pastile inghitite.
Intr-un final la concluzia asta am ajuns.Si mai stiu ceva si chestia asta ma macina da nu o spune nimeni , cea cu ganglionii scosi , domnule daca sint atinsi e nasol..sanse mici sa recidiveze ca daca nu pleaca prin limfa pe unde sa plece , daca ii ai atinsi stai cu securea deasupra capului.Asta e
Numai bine,
Crisa

Mergi la inceput

Unde am putea plasa subiectul cu pricina? Ca aici la clinica virtuala nu prea merge si or sa ne "dea afara". Parca nici la femina intim nu merge. Chiar nu stiu. Dati-mi va rog o idee, sa fie plasat undeva unde intra mai multa lume dornica sa scrie despre cei dragi lor, un loc unde sa fie vizibil. Daca aveti idee de un alt titlu de subiect va rog sa spuneti.

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariarusu spune:

Asa e Crinuta aici nu prea merge , dar la discutii generale ? de acolo nu cred ca ne '' dau afara'' , iar idei despre un titlu potrivit nu prea am , ne mai gindim, dar e bine si cum ai spus tu ;'' in memoriam-.....sau '' - '' despre noi cei care ramanem cu durerea ''....''

Maria

Mergi la inceput

Crinutza pune-l la discutii generale.Ce zici?
Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucianpreda spune:

haideti va rog sa nu transformam acest forum in care toata lumea intra sa caute remedii tratamente pentru aceasta cumplita boala care rapeste tot mai des persoanele dragi noua.daca puteti ajuta ajutati cu un sfat cu un tratament...veniti cu o solutie nu faceti din acest forum un loc al intalnirilor si discutiilor inutile.el este menit sa ajute persoanele care intra pe acesta sa le informeze.va rog frumos...inteleg ca trecand prin aceleasi intamplari ce au legatura cu cancerul v-ati apropiat dar pentru prietenii faceti schimb de numere si vorbiti la telefon.nu este cazul sa discutati lucruri inutile pe un forum menit sa ajute in lupta cu cancerul.imi pare rau..ma dezamagiti...daca am fost prea dur este din cauza ca ati schimbat acest forum.de cateva luni nu mai pot gasi nici o informatie despre cancer si imi pare rau..si nu sunt singurul caruia ii pare rau.inainte sa scrieti un nou mesaj ganditi-va la ceea ce scrieti.o zi buna si multa sanatate va doresc.Lucian Preda

Mergi la inceput

Lucian imi pare rau ca te-ai suparat asa, nu asta a fost intentia noastra. Pentru ca aici ne-am cunoscut, prin intermediul parintilor nostri bolnavi, e normal sa venim tot aici cu informatii despre ceea ce mai facem, ce mai simtim. E drept ca pt noi lupta s-a terminat si nu mai cautam remedii insa de cate ori am aflat cate ceva am postat aici. Oricum, chiar am vorbit aici despre deschiderea unui subiect separat despre noi, cele care am ramas cu durerea, tocmai pt ca aici e o alta discutie.

http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia Thassos 2006

Mergi la inceput