Bonele si somniferele

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Postez ca sa raspund celor care se intreaba de unde au ele somnifere.

Pai babele astea se duc la medicul de familie si incep sa inventeze cum ele nu mai pot dormi noaptea, ca asa le apuca cu palpitatii la inima, ca se gandesc la nepotul care..... bla bla-uri din astea si ca nu stie ce sa mai faca. iar medicul de famile tinand cont de faptul ca e baba, pensionara, nu are activitate, eventual e si singura, chiar are o astfel de stare depresiva si atunci prescriu calmante usoare care de regula sunt somnifere. Deci babele astea nesimtite asa fac rost de ele. Plus ca doamne fereste ce substante dau, caci ele sunt si proaste si habar nu au, ele stiu ca trebuie sa dea jumate, nu toata pastila ca de ... e mai mic, ca e copil.

Puscaria trebuie sa o infunde!

Aura si samburelu' Dimitrie
Don't argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns golo spune:

Buna,
am citit povestea ta
si cred ca m-ai putea ajuta mult.
vreau sa fac ceva astfel incat bonele astea sa fie aratate cu degetul peste tot.
te rog din suflet sa-mi scrii sau sa-mi dai numarul tau de tel.
irina_golo@yahoo.com e adresa mea
astept un raspuns cat mai repede

quote:
Initial creeata de Evee

Paziti-va de: ANA ANDRONIC!!!! Atentie: isi cauta de lucru de pe 24 ianuarie de cand am dat-o afara!!
Ne-au trebuit 3 luni sa ne dam seama ce e cu ea. Este din Republica Moldova, are 27 ani, zice ca e baptista.

De ce merita pozitia de cap de lista neagra: Din noiembrie, de cand ne-am mutat la vila, Sofia incepuse sa doarma din ce ce in ce mai prost noaptea! De cand s-a nascut, micuta noastra doarme noaptea neintoarsa! Chiar si cand i-au iesit dintisorii (avem 6) n-am avut nici un fel de problema noaptea. Nu am facut insa nici o legatura cu bona. Bebe incepuse sa se scoale din ce in ce mai de dimineata (pe la 6). Niciodata nu se scula inainte de 8-9! De jena s-o scol pe bona la 6 stateam eu cu copilul pana pe la 7-8, cand binevoia ea sa se scoale.
Toata ziua in schimb copilul meu dormea!!! iar d-ra Ana se uita la televizor in camera ei! Cand imi cautam copilul dormea, tot timpul dormea. Am inceput sa ma gandesc ca o fi bolnava micuta. Atunci mi-am sunat sora (medic neonatolog) si am intrebat-o ce crede. M-a intrebat cate ore din 24 doarme copilul meu, si cum s-a petrecut schimbarea asta de program. Asa am calculat si am aflat ca Sofia mai statea 6 ore treaza toata ziua, restul le dormea! De fiecare data cand ii spuneam bonei sa nu-mi mai culce copilul imi zicea ca nu-l culca ea, ca adoarme singur. Asa si era: bona reusea sa-mi culce fetita intr-un minut oricand avea chef de program la TV. D-ra Ana facea chiar crize de isterie cand indrazneam sa-i spun ca poate copilului nu-i e somn! BONA DE 27 ANI CARE N-A AVUT COPII IN VIATA EI SI NICI TANGENTE CU VREUN BEBELUS URLA LA NOI CA NE CHINUIM COPILUL CA NU-L LASAM SA DOARMA! MIE MI-A INTERZIS SA MAI INTRU IN CAMERA COPILULUI MEU CAND DOARME CA IL TREZESC!
Ciudat insa, cand avea vreo zi libera, si incercam sa-mi culc copilul dupa programul bonei, Sofia urla ca din gura de sarpe si nu statea cu nici un chip in pat, cum o luam din pat era vesela si avea chef de joaca, daca incercam sa o pun iar in pat, urla efectiv.
Si pe scurt asa am aflat ca d-ra Ana imi motiva copilul sa doarma cu mici doze de somnifer!!!!
Din prima zi de cand d-ra Ana a zburat din casa noastra copilul meu a redevenit acelasi dintotdeauna: e vesela, se joaca toata ziua , doarme max.3 ore jumatate pe zi si doarme toata noaptea de pe la 22:30-23 pana la 8-9, NICIODATA altfel!
Din pacate n-am prins-o in flagrant ca sa o pot da pe mana politiei pentru ca a doua zi dupa ce incepusem sa vorbim de analizele micutei la sange prin casa (probabil a prins si menajera ceva din discutie), bona a facut iar o criza de isterie spunandu-i sotului meu, de fata cu mine, ca ea nu mai poate lucra cu "asta", adica eu, pentru ca o deranjau cercetarile noastre, ca "ce, noi credem ca ea e de pe strada?". Mereu repeta lucrul asta. Am dat-o afara pe loc!

Context: Am cunoscut-o la o agentie, se prezinta la interviu ca fiind foarte serioasa, aduce cu ea o recomandare din Spania, scrisa in spaniola, de unde cica a avut grija de o batrana. Ne-a cucerit.
A cerut 6.000.000 pe 10 ore pe zi pentru a sta cu micuta noastra Sofia care avea 8 luni. Noi i-am oferit 7.000.000!!! ca ne-a placut de ea.
In 3 saptamani ne-am mutat in Otopeni, la vila pe care o construiam de 1 an. Stia de la inceput, am informat agentia inainte sa ne-o prezinte. Dupa cateva zile a zis ca drumul e prea lung (statea undeva in gazda in Bucuresti) si ca prefera sa se mute la noi, sa devina intern (dar cu doar 2 ore in plus la program: 8-20)!
Normal: cui nu-i convine sa aiba camera ei in vila , baie personala, un etaj intreg practic (avem 4 nivele), bucatarie si frigider personal (avem 2 bucatarii la 2 nivele diferite, 2 frigidere etc.), menajera care sa-i gateasca, sa-i puna sub nas mancarea, sa spele dupa ea, sa faca curat dupa ea, sa nu mai plateasca intretinere, telefon(i-am dat si telefon cadou), mancare,sa n-aiba nici o grija decat sa se uite la televizor cand doarme copilul !
Ghinion insa: mama mea care sta si ea cu noi pentru a ne ajuta cand termina d-ra Ana programul, adica dupa ora 20, a ajuns la spital a doua noapte dupa Revelion cu o criza de litiaza biliara si a trebuit sa se opereze de urgenta. Din acel moment, nemaiavand ce face, mama devenind din ajutor, o grija in plus, am rugat-o pe d-ra Ana ca in schimbul sumei de 10.000.000 pe luna sa devina intern normal adica sa stea cu bb de cand se scoala pana cand se culca! A acceptat foarte greu, de parca ii ceream un favor, nu-i dadeam 10.000.000!

Tot ce sper e ca fetita mea sa fie sanatoasa si ca nimeni sa nu mai treaca prin asa ceva. A mai avut cineva asemenea probleme? Pot exista urmari dupa administrarea de somnifere regulat pe o perioada de cateva luni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Fetelor, sunt in soc de ce am citit pe aici.

Si eu am discutat cu sotul ca in eventualitatea unei bone sa montam camera de filmat.Io as filma-o si pe mama ( care acu' are grija de Victor)

Oricum la cate am vazut si prin parcuri cu bonele astea, DF!95 % nu dau doi bani pe copii.

Ile 31 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 09 sapt.
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Stiti cu totii ca sunt tot felul de "liste Negre" pe forumuri sau intre agentiile de babysitting.
Marea NENOROCIRE este ca nu putem PROBA faptele despre care vorbim, pentru ca nu sunt dovezi!
Daca parintii ar monta camere de supraveghere, care nu sunt chiar atat de scumpe, le gasim la orisice magazin daca ai si calculator, stiti web camera, ATUNCI AM PUTEA ELIMINA DE PE PIATA aceste persoane.
Pentru ca, chiar daca sunt eliminate de agentiile intre care functioneaza "lista neagra", agentiile din ARASC, ele sunt libere sa se duca la alte agentii sau sa-si gaseasca familii prin anunturile din ziar sau chiar sa schimbe localitatea de domiciliu.
Deci DACA ESTE DOVADA, atunci PUTEM ELIMINA DE PE PIATA, dadaca!

Si mai este un aspect: nu trebuie sa ne fie rusine ca am avut un esec, ca am facut o alegere nepotrivita, se intampla.

Povestiti si altora despre acest lucru, sa ia aminte toata lumea, sa invatam din experientele altora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

ingrozitor!
cei de la agentie in ce fel au verificat-o??

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Eu personal nu pot sa inteleg cum poti lasa copilul cu o necunoscuta, chiar si luata prin agentie. Cu ce iti garanteaza agentia ca nu este o nebuna? Au analizele la zi, cine poate garanta asta? Vin cu fise luate de la vreun medic contra unei spagi. De unde poti sa stii ce o duce capul? Eu una nu il las pe mana nici unui necunoscut nici macar 5 minute. Nu am avut cu cine sa il las, l-am luat dupa mine la serviciu, am stat cu el acasa, am chemat-o pe mama, l-am dus la mama. In nici un caz nu il las in casa cu o femeie necunoscuta.
Si daca totusi ai observat un comportament ciudat , de ce nu ai dat-o afara pe usa de la prima abatere si ati continuat totusi sa o pastrati pe bona in casa ?? Nu vreau s ate acuz, nu ma intelege gresit, dar si noi suntem de vina ca nu punem piciorul in prga cand trebuie.

Sa il ajutam pe Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Off... groaznic!

Tocmai am angajat o bona care este foarte ok, e foarte blanda si se ocupa bine de copil. Dar am montat camera care transmite video si mai ales audio online, cu o intarziere de 3 secunde. Asa ca o supraveghez cand lipsesc de acasa!
Nu as avea curaj sa las altfel copilul... si stiu ca o sa fiu stresata foarte mult timp, oricum.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput