Bonele si somniferele
Paziti-va de: ANA ANDRONIC!!!! Atentie: isi cauta de lucru de pe 24 ianuarie de cand am dat-o afara!!
Ne-au trebuit 3 luni sa ne dam seama ce e cu ea. Este din Republica Moldova, are 27 ani, zice ca e baptista.
De ce merita pozitia de cap de lista neagra: Din noiembrie, de cand ne-am mutat la vila, Sofia incepuse sa doarma din ce ce in ce mai prost noaptea! De cand s-a nascut, micuta noastra doarme noaptea neintoarsa! Chiar si cand i-au iesit dintisorii (avem 6) n-am avut nici un fel de problema noaptea. Nu am facut insa nici o legatura cu bona. Bebe incepuse sa se scoale din ce in ce mai de dimineata (pe la 6). Niciodata nu se scula inainte de 8-9! De jena s-o scol pe bona la 6 stateam eu cu copilul pana pe la 7-8, cand binevoia ea sa se scoale.
Toata ziua in schimb copilul meu dormea!!! iar d-ra Ana se uita la televizor in camera ei! Cand imi cautam copilul dormea, tot timpul dormea. Am inceput sa ma gandesc ca o fi bolnava micuta. Atunci mi-am sunat sora (medic neonatolog) si am intrebat-o ce crede. M-a intrebat cate ore din 24 doarme copilul meu, si cum s-a petrecut schimbarea asta de program. Asa am calculat si am aflat ca Sofia mai statea 6 ore treaza toata ziua, restul le dormea! De fiecare data cand ii spuneam bonei sa nu-mi mai culce copilul imi zicea ca nu-l culca ea, ca adoarme singur. Asa si era: bona reusea sa-mi culce fetita intr-un minut oricand avea chef de program la TV. D-ra Ana facea chiar crize de isterie cand indrazneam sa-i spun ca poate copilului nu-i e somn! BONA DE 27 ANI CARE N-A AVUT COPII IN VIATA EI SI NICI TANGENTE CU VREUN BEBELUS URLA LA NOI CA NE CHINUIM COPILUL CA NU-L LASAM SA DOARMA! MIE MI-A INTERZIS SA MAI INTRU IN CAMERA COPILULUI MEU CAND DOARME CA IL TREZESC!
Ciudat insa, cand avea vreo zi libera, si incercam sa-mi culc copilul dupa programul bonei, Sofia urla ca din gura de sarpe si nu statea cu nici un chip in pat, cum o luam din pat era vesela si avea chef de joaca, daca incercam sa o pun iar in pat, urla efectiv.
Si pe scurt asa am aflat ca d-ra Ana imi motiva copilul sa doarma cu mici doze de somnifer!!!!
Din prima zi de cand d-ra Ana a zburat din casa noastra copilul meu a redevenit acelasi dintotdeauna: e vesela, se joaca toata ziua , doarme max.3 ore jumatate pe zi si doarme toata noaptea de pe la 22:30-23 pana la 8-9, NICIODATA altfel!
Din pacate n-am prins-o in flagrant ca sa o pot da pe mana politiei pentru ca a doua zi dupa ce incepusem sa vorbim de analizele micutei la sange prin casa (probabil a prins si menajera ceva din discutie), bona a facut iar o criza de isterie spunandu-i sotului meu, de fata cu mine, ca ea nu mai poate lucra cu "asta", adica eu, pentru ca o deranjau cercetarile noastre, ca "ce, noi credem ca ea e de pe strada?". Mereu repeta lucrul asta. Am dat-o afara pe loc!
Context: Am cunoscut-o la o agentie, se prezinta la interviu ca fiind foarte serioasa, aduce cu ea o recomandare din Spania, scrisa in spaniola, de unde cica a avut grija de o batrana. Ne-a cucerit.
A cerut 6.000.000 pe 10 ore pe zi pentru a sta cu micuta noastra Sofia care avea 8 luni. Noi i-am oferit 7.000.000!!! ca ne-a placut de ea.
In 3 saptamani ne-am mutat in Otopeni, la vila pe care o construiam de 1 an. Stia de la inceput, am informat agentia inainte sa ne-o prezinte. Dupa cateva zile a zis ca drumul e prea lung (statea undeva in gazda in Bucuresti) si ca prefera sa se mute la noi, sa devina intern (dar cu doar 2 ore in plus la program: 8-20)!
Normal: cui nu-i convine sa aiba camera ei in vila , baie personala, un etaj intreg practic (avem 4 nivele), bucatarie si frigider personal (avem 2 bucatarii la 2 nivele diferite, 2 frigidere etc.), menajera care sa-i gateasca, sa-i puna sub nas mancarea, sa spele dupa ea, sa faca curat dupa ea, sa nu mai plateasca intretinere, telefon(i-am dat si telefon cadou), mancare,sa n-aiba nici o grija decat sa se uite la televizor cand doarme copilul !
Ghinion insa: mama mea care sta si ea cu noi pentru a ne ajuta cand termina d-ra Ana programul, adica dupa ora 20, a ajuns la spital a doua noapte dupa Revelion cu o criza de litiaza biliara si a trebuit sa se opereze de urgenta. Din acel moment, nemaiavand ce face, mama devenind din ajutor, o grija in plus, am rugat-o pe d-ra Ana ca in schimbul sumei de 10.000.000 pe luna sa devina intern normal adica sa stea cu bb de cand se scoala pana cand se culca! A acceptat foarte greu, de parca ii ceream un favor, nu-i dadeam 10.000.000!
Tot ce sper e ca fetita mea sa fie sanatoasa si ca nimeni sa nu mai treaca prin asa ceva. A mai avut cineva asemenea probleme? Pot exista urmari dupa administrarea de somnifere regulat pe o perioada de cateva luni?
Raspunsuri
sorinsonia spune:
Da dea Dumnezeu sa fie fetita sanatoasa si sa nu aiba urmari de la somnifere.
Aveti mare grija pe cine va bagati in casa, ca cel mai importat e sanatatea voastra si a copilului.
Siminaf spune:
Doamne fereste!
Sper ca ati dus fetita la doctor! Conteaza ce somnifere, in ce doze, etc.
Multa sanatate!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=10" target="_blank"> Deiu cu diploma - ma votati?
crangutalil spune:
Citind ce scrii tu mi-am adus aminte de o discutie cu vecina mea, femeie in varsta si la locul ei.Tocmai incepusem sa duc fetita mea la cresa de stat si ma intreba cum e, daca-i place...Eu i-am spus ca da, ca sunt tare multumita si ca in bone n-am incredere ca am citit pe net o gramada de dracii cu aceste bone.Si atunci imi povesteste vecina ca a auzit in autobuz vb doua bone,care mergeau la lucru, cum bona in varsta o invata pe cea tanara cum sa dea somnifere la copil, ca ea asa face si sta linistita si copilul doarme..dar ca sa aiba grija ca daca copilul e mic sa-i dea doar jumate...ca doamne fereste sa nu-l omoare...Vecina saraca era oripilata dar ce putea face...asculta asta de pe scaunul din spate al celor 2 doamne in autobuz...si apoi mi-a povestit mie, aprobandu-ma ca am dat fata la cresa, ca e mult mai sigur...Eu am crezut ca e o exagerare, dar vad ca e chiar real..Asta se intampla prin dec, pe la inceput,o fi vreo legatura?
Oricum , sa dea D-zeu ca Sofia sa fie bine si sa gasiti bona care s-o iubeasca asa cum merita...
Si ma intreb, de unde naiba iau astea somnifere, ca nu se dau fara reteta,si nici dr. nu dau retete pt astea asa usor..
Cristina_C spune:
Parerea mea e ca ar fi trebuit data oricum pe mana politiei. Femeia asta, pentru ce-a facut, n-ar mai trebui sa lucreze niciodata ca bona. Ma gandesc ca sunt parinti care nu citesc aici si o angajeaza, ca apoi ea sa le sedeze copilul...poate e deja angajata
.
Bine ca fetita si-a revenit si are acum program normal de somn si de joaca. Analize i-ati mai facut?
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
Qamar spune:
Evee, sper din tot sufletul sa fie ok fetita ta. Daca retin bine, ai gasit bona prin agentie?daca da, poate ar fi bine sa anunti agentia de ce s-a intamplat, sa nu cumva sa o mai plaseze si la alte familii....
toate cele bune
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam
Evee spune:
Va multumesc sincer pentru raspunsuri.
Sofia e bine acum, are acelasi program ca inainte, nu pare a avea nici un fel de urmari, sora mea care e medic mi-a spus ca nu ar avea de ce sa aiba urmari, daca nu a patit nimic in timpul "tratamentului". Cum spunea si Crangutalil, Doamne fereste!!! putea s-o si omoare daca-i gresea doza!
A trecut o luna. Mie totusi mi-e frica. In fond a bagat niste substante straine in copil. Nici macar nu stiu ce. Dupa o luna nu mai apare substanta la analize, am inteles ca nici dupa o zi.
De asta voiam sa stiu daca a patit cineva asa ceva si ce-a facut, poate are vreo idee.
Nici pe bona nu stiu de unde s-o scot ca e efectiv de pe drumuri. Nu cred ca s-a angajat ca am dat mail tuturor agentiilor. Sper sincer sa nu mai ajunga sa lucreze cu un copil ca mi-e groaza de ce se poate intampla!!!
Dorsilia spune:
fratele meu a fost sedat la 2 ani jumate cu fiertura de mac.
- incepuse sa aiba cosmare noaptea, ziua sa fie foarte isteric, irascibil, prostdispus. Tanti cu care statea il lauda mereu cat e de cuminte si ce bine doarme la amiaza.
- intr-o zi am scapat mai repede de la scoala, pe la 10, si am ajuns acasa. fratele meu dormea bustean, tanti croseta langa el. O trimit pe tanti acasa ca doar nu mai aveam nevoie de ea. Ma mir ca fratele meu a adormit asa tam nesam, zicea ea de vreo 10 minute. Ma gandeam ca e bolnav, racit, il controlez de febra, nimic. Mai astept o ora si deja devine dubios chiar si pt mine, care eram un copil si eu, aveam 13 ani doar, cum poate doarmi asa ca lemnul in miezul zilei cand il stiam eu pe el cat de neastamparat era. Si m-am apucat sa-ncerc sa-l trezesc, l-am pus in fund, scuturat un pic, stropit cu apa pe obraji, el nimic. Il iau in brate si-l duc in curte la aer, tot nimic, ii strig in ureche pe nume, idem. ii ascult respiratia, se auzea atata de slab,ca am adus o oglinda sa vad daca se abureste. I-am verificat si pulsul. Cum eu eram in echipa de cruce rosie de mica, stiam destule.
Ei si abia dupa 2 ore se trezeste buimac si fratemeu. Scartait, nervos, obosit parca.Mi-a aruncat tava cu mancare pe jos. Vin si ai mei, le spun cat de rau a fost...se uita la el si vad ca nu e racit, nu are febra, si-au zis ca e o faza de varsta. Noaptea continua sa urle cate 15 minute cu ochii fixati intr-un colt al camerei, noapte de noapte acelasi ritual al cosmarurilor, urla de trezea toata casa.
Mai trece ce mai trece si intr-o zi iar scap mai devreme de la scoala, de fapt m-am invoit de la orele de sport ca sa vin mai repede acasa, asa era conventia .. daca ma invoiesc profesorii de muzica, sport si desen sa plec acasa mai repede. (ai mei discutasera treaba asta cu dirigintele si a ramas la latitudinea profesorilor, care imi dadeau voie o data la 2 saptamani sa plec)
vin acasa si intru, asa mai tiptil, tanti a noastra nu m-a auzit asa ca am ramas dincolo de usa camerei privind la cum se ocupa ea de fratemeu. La un moment dat scoate din buzunar o sticluta si toarna in lingurita, i-o indreapta spre gura...si-n momentul ala am intrat, asta baga lingurita in buzunar. Am intrebat-o ce ii da copilului ca eu nu stiu sa aiba vreun tratament. Atunci mi-a spus doar atat: spune-le alor tai ca de maine nu mai vin, nici sa nu ma mai caute" si a plecat rapid.
ai mei au amenintat-o cu politia si ca o dau in judecata, au mintit-o ca ii fac analize copilului si ca se va vedea ce substante straine are in corp...in fine, s-a speriat ca era o femeie simpla, fara scoala, la varsta a treia aproape, si in schimbul renuntarii la judecata a recunoscut ca-i dadea fiertura de mac, zilnic, pt ca era, de fapt, prea neastamparat ca sa-i faca fata.
scuze ca m-am intins atat insa am vrut sa arat si contextul si sa subliniez cat de dificil e sa stii ce se intampla uneori chiar sub ochii tai. Oricum am vrut sa va arat si ca eram paranoica de cand eram mica (mereu le spuneam parintilor ca din cauza lui tanti e fratele meu asa rau) si trebuia sa ma fac detectiv, ca oricum dispun de un grad de suspiciozitate iesit din comun :))
Ramonika spune:
doamne fereste ce mai auzi pe aici... cum poa sa faca unele persoane asa ceva unor copii mici?
Ramonika
si pisicile Vladutz
Bubulina
Maritza
Fulgushor
miruta spune:

Pai astia se mai numesc oameni?????????????????Cum poti sa-i faci asa ceva unui copil???????????????????Anunta politia !!!!!!!!
diana21 spune:
Eu nu inteleg de ce ai mai tinut-o dupa primul episod de isterie, cand a tipat la tine. Sau dupa ce ti-a interzis sa intri in camera copilului pe motiv ca dormea.
Sper ca fetita e ok, by the way, pe vremea noastra se practica asta si la cresa, iar acum, inca se mai practica in unele Centre de Plasament.
Ianca Printesica si Super Mamica
Ianca Nasturica
Poze mai vechi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti