teme la gradinita, cum le fac?

teme la gradinita, cum le fac? | Autor: alias

Link direct la acest mesaj


Copilul meu are teme la gradinita.E in grupa pregatitoare ( pe care o repeta pentru va merge la scoala anul asta- la 7 ani fix).
Si are teme - o pagina pa saptamana de a mic, m mic.......
Se aseaza la birou si sta ore in sir fara sa scrie decat o jumatate de rand.
Cum fac? Ce sa fac sa-l fac sa scrie?

Si daca stau langa el scrie 3 litere dupa care incepe sa-mi povesteasca..., sa-si aduca aminte...,sa i se faca foame...

Amenintarile nu au avut succes, cofiscatul jucariilor nici atat.

Ce ma fac?


Alias

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

La gradinita nu se dau teme! Nu ar trebui sa aiba teme! La gradinita nu se fac literele de mana a, m etc. Nici una. Nu exista in programa asa ceva...!!!! E un exces de zel din partea educatoarei, ar trebui sa luati atitudine si sa sesizati mai departe.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

fetita mea face 6 ani in martie,e la grupa mare, urmeaza grupa pregatitoare, merge la anu la scoala, nu le da teme la gradinita dar am inceput noi din propie initiativa sa lucram cu ea acasa, ca venea de la gradi plingind ca a luat numai bine, nu f. bine ca x sau y sau ca nu se mai duce ca ea nu stie una , alta, asa ca seara avem teme, si e jale...cu mate stam mai bine, recunoaste cifrele, face adunari si scaderi si cu trei operatii adica 3+2+1, pina la zece dar cu literele e greu...avem indicatii sa invatam sa le scriem doar de tipar, nu reusim sa o invatam sa le citeasca dupa ce formam cuvinte, adica citeste pe litere M E R E, dar nu-si da seama de cuvint...la litera M,spunea frecvent I ca asa auzea ea...
plus ca se plictiseste repede
trebuie perseverat ca o sa aibe complexe cind vor ajunge in clasa intii si nu vor fi la nivelul altora...eu si sotul ne enervam, am ajuns sa credem ca a noastra e mai grea de cap dar doamna educatoare ne-a contrazis, a spus ca pentru virsta ei e un copil inteligent dar e un pic lenesa, adica stie dar raspunde numai daca o intrebi, visatoare, are preocupari si abilitati in alte domenii.
daca vrei mai vorbim si ne sfatuim, poate reusim sa-i punem pe linia de plutire
numai bine
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu raman la parerea mea ca e o exagerare. Nu ar trebui sa li se dea calificative, teme si sa ii invete lucruri care se regasesc in programa pentru clasa I. Adunarile, scaderile, lieterele mici si mari de mana sau de tipar se fac in clasa I. Lasati invatatoarea sa-si faca treaba! Exista riscul sa se plictiseasca teribil in primele 3 luni din clasa I, sa nu fie atent,pentru ca el le stie deja pe toate...si sa porneasca cu stangul. In plus educatoarele si invatatoarele au instrumente si tehnici de lucru diferite fata de parinti si o data invatata o notiune prost e greu s-o mai corectezi. Eu as insista pe asigurarea unei culturi generale (la nivelul varstei) mult mai necesara in clasa I decat adunarea si literele mici de mana...

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Lasa-l in pace sa nu faca teme!!! ! Cand am citit postarea ta, nu mi-a venit sa cred! Pai ce fac la gradi toata ziua???


Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:


pai ce facem cind copilul vine acasa si plinge ca a fost apreciat numai cu bine, fiindca nu a stiut cit fac 4-1, sau cind e laudat x si y ca stiu deja sa citeasca si ea nu? pina acum la aproape 6 ani, am colorat carti, ne-am jucat cu papusile, am vazut desene, am citit povesti , nu am vrut sa stim de nimic pina mi-am dat seama ca gresim, ca nu mai e ca pe vremea noastra, cind imvatam literele in clasa I, acum la 7 ani toti stiu sa scrie cu litere de tipar si sa socoteasca, daca eu nu lucrez si ea nu o sa stie o sa fie in inferioritate si pe deasupra complexata.
am discutat la gradinita si asta e programa, si o respecta mai ales ca gradinita unde merge fimea e o gradi pilot pentru liceul pedagogic, si nu cred ca doamnele si-ar permite sa ceara mai mult decit strict pe programa; acolo se face practica pedagocica la greu, cu elevele care la rindul lor vor deveni educatoare sau invatatoare, acolo dar examene ele dar si doamnele pt. grad...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alias spune:


Bine bine nici eu nu insist cu temele(foarte tare).

Si ce sa fac ? Sa ma duc la gradinita sa le spun ca eu nu vreau sa faca teme? Am facut-o anul trecut cand era tot la grupa pregatitoare - le-am spus ca nu va merge la scoala la 6 ani ci la 7 si l-au lasat in pace - ii dadeau cate o pagina la doua saptamani.

Toti copiii din grupa lui au teme, nu e el singurul. Inainte le faceau la gradinita dupa ora 16 , dar acum fac martisoare si temele le-au dat deoparte.

Si m-apuca o disperareeeeeeeeeee

Alias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Dragele mele, al meu baiat stia deja la sfarsitul grupei mari toate toate literele mari (scris si citit) si stia sa socoteasca. Aceste cunostinte le-au aprofundat in grupa pregatitoare.
Si asta fara sa faca vreo tema de casa. E drept, inainte de masa faceau lectii (nu exagerat de multe), dar faceau si gimnastica, si engleza. Deci ca la orice gradinita. Eu zic ca totul depinde de educatoare. Si inca ceva: nu cred ca e bine sa se dea note la gradi. Eventual buline rosii.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Buna,

Iarta-l pe Andrei cu temele, ca si eu l-am chinuit pe Victor anul trecut si nu pare sa il fi ajutat deloc.

Serios vorbind, la scoala cu invatatoarea fac intai elementele ajutatoare, apoi li se explica fiecare litera din ce semne e alcatuita, spun cu voce tare in timp ce scriu.
Pai daca i se da o pagina inceputa cu un semn, si nu i se explica cum sa il scrie, ei de unde sa stie sa scrie.

La anul cand va fi in clasa 1, va trebui sa uite cum a invatat litera resp. la gradi, si apoi sa o invete cum trebuie la scoala.

Asa ca daca Andrei nu scrie tema de sapt. asta, nu mai primeste pentru sapt. viitoare si scapati.

La partea cu motivatia ptr teme si cu atentia, noi lucram si acum.

Daca nu e motivat cum trebuie(daca nu isi termina temele, nu se joaca - in consecinta, cu cat le lalaie mai mult cu atat are mai putin timp de joaca), nici acum Victor nu exceleaza.
El la after-school isi face temele.

Cu ce e optional, am avut probleme. Au exercitii pe care Doamna a zis sa le faca daca vor.
Si el nu vrea, deci nu le face.

Asa ca mancare ii cumpar - ca e obligatoriu sa manance, dar jucarii nu - ca astea sunt optionale.
De cand avem regula asta, scrie copilu' tot ce e optional, ba cred ca ar mai cere si in plus, ca sa fie sigur ca primeste jocul care il vrea.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alias spune:

Ai dreptate Cristina , o sa incerc sa nu-l mai oblig sa faca teme.
Sa vedem ce o sa se intample.Sper sa nu sufere cand ceilalti vor lua note si el nu. Pare sa nu fie afectat de asta.

Acum doua saptamani , cand urmau sa intre in vacanta au avut doua pagini, una cu "M" si una cu "N".Si cum lui Andrei ii place teribil sa scrie, n-a facut nici una

I-am spus ca nu va merge la petreceri, ca nu va merge in tabara , nimeni si nimic nu l-a convins sa-si faca temele.A reusit cu chiu cu vai sa scrie doua randuri. Iar de la gradi a venit cu alte teme.
A recuperat foarte greu cele 4 pagini pe care le avea de scris.
Sincera sa fiu mi se pare absurd sa vina acasa la 18.30 si sa se apuce de teme. Eu cand ma mai joc cu el???


Alias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Daca sta la gradinita pina la 18:30pm ar trebui sa ii ajute sa isi faca temele acolo, dupa-amiaza. In nici un caz sa le mai dea ceva de facut acasa dupa 18:30!!!! Ajungem iar ca in trecut, cind fiecare profesor avea impresia ca materia lui e cea mai importanta si ne umplea de teme, de nici nu ne odihneam ziua, nici nu ne jucam, nici nu ieseam afara, dar nici nu reuseam sa ne terminam temele decit noaptea tirziu sau chiar dimineata, asa de multe erau!!!

Vorbeste cu educatoarea sa le puna in program si facerea temelor la scoala. Poate asa, vazind ca toti copiii isi fac temele, se va ambitiona si el.
Daca ar veni acasa la prinz, as mai intelege, dar cind ai doar 2-3 ore/zi cu el de joaca si el tot atit sa se joace cu jucariile de acasa, cum sa aibe chef saracul copil sa scrie pagini intregi???
Mi se pare normal ca vrea sa iti povesteasca ce a facut la gradinita, cum s-a jucat, si e bine ca tu sa il asculti, sa te arati interesata de ce iti spune el.
Gindeste-te cum ar fi ca tu sa vii acasa, vrei sa ii spui sotului cum a fost la servici, ce s-a intimplat si tu crezi ca e interesant, iar sotul sa iti spuna sa taci din gura, sa faci mincarea mai repede. Si cei mici au sentimente ca si noi, vor sa fie ascultati cu atentie, asa cum vrem si noi.

Daca educatoarea nu intelege ca e imposibil sa isi faca temele acasa, dupa ora 18:30pm, iar baietelul tau nu arata nici un interes, lasa-l in pace, pastreaza paginile si, intr-o ora-doua in weekend, cind e el mai relaxat, incercati sa le rezolvati. Si nu uita sa ii spui si educatoarei asta, sa nu astepte teme de pe o zi pe alta.
Timpul petrecut in familie e mult mai important decit statul cu nasul in teme toata ziua!!!



Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput