radiodermatita - cu complicatii

radiodermatita - cu complicatii | Autor: gabi_j

Link direct la acest mesaj

V-as fi recunoscatoare daca ati putea sa ma informati cum se trateaza radiodermatita. Mama a facut 36 de sedinte de radioterapie dupa o operatie de extirpare a unei tumori de san si i s-a ars sanul destul de urat, si are dureri mari. Pe net nu am gasit mare lucru, poate nu am cautat bine... de aceea apelez la voi. Va multumesc

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
www.sosdogs.ro" target="_blank">ADOPTA UN CATEL
www.chitarist.ro" target="_blank">ROCK&JAZZ PENTRU CONNAISSEURS

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

ACTOVEGIN crema/unguent, 1 - 2 aplicatii locale (pe zonele iradiate)/zi, dupa sedinta de radioterapie. De ce nu intreaba medicul care a supravegheat-o in timpul radioterapiei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

Draga Tonia Antonia,
Multumesc pentru raspuns. Am uitat sa mentionez ca de fapt s-a ajuns la niste complicatii - sanul afectat a ajuns sa fie de aproape 2 ori mai mare ca volum ca celalalt, pe langa faptul ca s-a ars si ii curge si un fel de lichid din sfarc. Cu medicul nu se poate discuta omeneste. Am apelat la alti medici (oncologi) din Oradea, dar ei nu prea se 'baga peste' problemele pacientilor colegilor lor, asa ca va trebui sa mergem cat de repede la Cluj unde a fost operata.

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
www.sosdogs.ro" target="_blank">ADOPTA UN CATEL
www.chitarist.ro" target="_blank">ROCK&JAZZ PENTRU CONNAISSEURS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Gabi, imi pare rau ca nu e vorba despre o simpla radiodermita...Sper sa fie bine, sa se vindece.
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

In mod normal, trebuiau sa va avertizeze de la inceput si mama ta sa-si protejeze pielea, inaintea iradierii, cu diverse unguente sau chiar cu banalul ung de galbenele.Asa-i la noi, delasare si uneori lipsa de compasiune fata de un pacient care nu e un cobai ci un om .
Actoveginul este un bun regenerant, intr-adevar.
Mai poate folosi dermazin sau bepanthene.
Sanatate!

Mergi la inceput