Mamici de martie - aprilie 2007 (23)
Raspunsuri - Pagina 29
paxela spune:
diana nu se intampla nimic daca nasti in cursul unei luni, concediul se prelungeste automat ca postnatal
Alexa
35+ Ana Delia
si
Silviu Ionut( 27.11.2004).......poze, poze2006
ioanaradu spune:
buna dimineata
m-am trezit si eu ... mai greu. eu merg la baie cam la 1h-1h1/2, deci se cam duce noaptea mea. acum incerc sa ma pun pe picioare cu o canuta cu ciocolata calda. se mai inscrie cineva?
RaisaFudulu zilele de prenatal intra in cele 126 de zile pre/post-natal. pe certficatul medical nu este specificat ca este pre sau post-natal, este trecut un cod care corespunde CM pt sarcina. oricum postnatalul trebuie sa fie de minim de 42 de zile, adica dupa ce nasti trebuie sa mai ai minim 42 de zile de CM cu codul pt sarcina. dupa ce se termina zilele acestea, intram in CIC (concediu de ingrijire copil). deci, daca nasti in cursul lunii nu-i bai, ca oricum cele 126 de zile se socotesc din prima zi de prenatal pana in ultima zi de postnatal si pe CM sunt incluse in acelasi cod.
si eu sper ca m-am facut inteleasa ....
37+
Matei Stefan
ddana spune:
Buna dimineata la toata lumea!
Voi ati confundat vreodata o contractie cu un deranjament la stomac?!
Eu asta am facut azi noapte, ma durea burta si era cat pe ce sa-mi trezesc sotul sa luam bagajelul in spinare! Ideea era ca ma durea asa... cu pauze... dar a durat cam toata noaptea. Pana la urma am stat blanda si n-am trezit pe nimeni, ca tocmai mi-m dat seama ca ieri am baut cam un litru de lapte si o cantitate imensa de fructe... ![]()
Diana, eu cu siguranta voi naste in perioada de prenatal, pentru ca voi intra in concediu doar din 1 martie si am DPN in 10 martie. Am intrebat medicul de familie si mi-a zis ca acest concediu se da in fiecare luna (bine, la cine e cazul, ca la mine nu va fi) si ca daca nasti e absolut ok. Numai ca trebuie sa stii ca dupa nastere esti obligata sa stai 42 de zile in concediu postnatal, sau de lauzie, care presupune aceleasi conditii ca si cel prenatal. Diferenta este ca prenatalul nu este obligatoriu, daca pierzi mult la salariu poti sa iti iei ca si mine, doar pe ultima suta de metri. Esti obligata doar la cele 42 de zile de dupa nastere, dupa care intri in concediu pt cresterea copilului.
Pupici
Dana
elpower spune:
Buna dimineata
!
Poftiti la laptic caldut!
Am trecut sa va salut si sa mai citesc vesti despre voi.
Martuza vezi ca ti-am trimis mail!
Ela
in 35s+5z cu
Thea Ioana
http://bd.lilypie.com/92Plp2.png
RaisaFudulu spune:
Va multumesc mult fetelor...acum m-am linistit...pupici pe burtici

Ela o canuta de laptic vreau si eu 

Diana
32+
RAISA-MARIA
Kitty spune:
Ma grabesc sa sarbatoresc cu voi astazi 37 de saptamani, pe care imi era teama ca n-o sa le ajung cu bebe in burtica!!!
Nu stiu cat mai il pot tine, ca tot mereu simt ca mi se intareste burtica - de fapt ditamai burtoiul, ca toata lumea se socheaza cand ma vede, desi la kg nu am exagerat f. tare (15 am pus). Am o burtica rotunda si mare-mare, ca o minge.
Intr-un fel va invidiez pe cele care sunteti programate si stiti exact cand o sa se intample minunea, eu nu pot sa-mi fac nici un program, si tot mereu am alarme false. Chiar radeam cu prietenele ca nimeni nu o sa ma creada cand o sa vina momentul!![]()
ddana, chiar ma intrebam daca nu mai e nici o mamicuta din acelasi oras cu mine. Ma bucur ca ne-am intalnit aici. As fi curioasa la ce dr esti. Eu la Garbovan, la maternitatea veche, sunt f. multumita de el, mai ales ca am fost internata 5 zile acum o saptamana pt ca am eliminat dopul si aveam contractii si a fost foarte atent si dragut. Poate ne intalnim cu bebeii intr-un parc!
37
Kitty
tzuna spune:
Buna dimineata!
Am avut o noapte chiar buna. M-am trezit doar o data sa merg la baie. Nu pot sa cred ce bine te simti dupa o noapte asa linistita. Cred ca m-au ajutat si evenimentele de aseara.
Am fost la curs unde ne-au mai pus niste poze cu nasteri (dar eram deja calita de la cursul precedent) , apoi poze cu bebelusi, cu mamici la alaptat... Erau asa dulci cei mici... I-as fi luat pe toti acasa. iar mamicile pareau asa fericite....Ne-au mai pus si 2 filmulete mici despre alaptat, am discutat despre lehuzie , alimentatie, contraceptie.... A fost un curs chiar placut. iar la sfarsit a venit sotul si m-a luat si ne-am plimbat pe jos de la Piata Victoriei pana la Unirea. Ajunsi acasa am mancat si am facut o baie de vreo 1/2 de ora. Eu nu prea vroiam ca nu am mai stat intinsa in cada de cateva luni bune dar cum apa nu era fierbinte si sotul mi-a promis ca ma ajuta sa ma ridic (ca sa nu ma mai simt ca o balena esuata)am acceptat. Chiar a fost bine. Am adormit imediat.
DANUTA_T - multumesc pentru raspuns
Felicitari MADA_ROZZ.

. Asteptam 
CAMITU- daca are cordonul doar o data in jurul gatului si-i larg nu sunt probleme.
DALLINA- probabil ai avut niste contactii. E bine ca au trecut dar ai grija ca la tine e inca devreme la 30+5. Bebe trebuie sa mai stea acolo. Intreaba medicul daca nu poti lua No-spa .....
RAISAFUDULU- si eu iau concediu tot la inceputul fiecarie luni si daca nastem nu-i nici o problema cum au scris si fetele.
IMPORTANT: la curs ne-au zis ca mai nou la internare ne trebuie neaparat BI/CI, ADEVERINTA DE SALARIAT si TRIMITERE DE LA MEDICUL DE FAMILIE (nu conteaza data de pe trimitere).
Am vorbit aseara cu sotul si mi-a spus ca am dreptate in privinta socrului, ca el nu se gandise la toate astea (ca nu prea stie ce urmeaza) si ca vorbeste el. Asa ca e ca si rezolvata problema asta. Nu-mi mai fac griji.
Pentru fetele care nasc la FILANTROPIA- moasele se schimba la ora 7-7.30 - asta ca sa stiti cum cotizati. Tura lor este de 12 ore. probabil si la restul personalului la fel dar nu stiu exact.
Daca mai aflu ceva la ultimul curs ( joia viitoare) va anunt.
Era acolo un tatic a carui sotie nascuse de 1 zi la Municipal si medicul (RADOI) a venit de acasa sa o asiste. Deci s-ar putea sa nu se aplice chestia cu interdictia de a chema medicul de acasa.
Asta-i tot ce am mai aflat.
Eu tot mai astept informatii legate de "cotizatiile" din maternitate ca am pregatit oarecum plicurile dar nu stiu daca-i bine.
37+
karra80 spune:
'Neata la burtici.....
Ne-am trezit si noi mai greu ca ne-am mai trez o data pe la 6 cand a plecat tati cu treaba la Deva...si apoi abia am reusit sa adorm....azi-noapte ne-am plimbat de vreo 2 ori la baie si apoi abia resuseam sa adorm mai ales ca pitica mica se trez si ea si face exercitii in burtica de cate ori ma trezesc eu....draga mea e asa de activa......Se pare ca de raceala am scapat cu multe ceaiuri...chiar surprizator de repede sper sa nu ma intoarca innapoi...asa ca inca mai continui cu ceai cu lamaie si miere....
Si eu ii ziceam aseara la sotzul ce mult le invidiez pe fetele care stiu exact data cand vor naste.....ca eu ma asteptam dupa controlul de luni sa-mi de-a si mie una aproximativa....asta e stam si asteptam sa vina minunea....
Acum va las ca ma pregatesc sa o tai in oras sa mergem la cosmetica si manichiura daca tati nu e in oras ne facem de cap ca intre noi fetele......si mai trebuie sa cumpar si niste finet si paturici din acelea absorbante de care ziceati voi ca am vaz la vara-mea care a nascut de 2 sapt ca si la spital folosea sa puna sub ea sa nu pateze tot pe acolo.....
Karra 37+
MARIA CRISTINA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos
RaisaFudulu spune:
Tzuna ma bucur ca s-a rezolvat problema cu socrul...vezi sotul din dotare imediat reactioneaza...da asa sunt ei barbatii trebuie sa-i tragi de maneca pentru ca ei singuri nu pot sa-si dea seama![]()
....
Diana
32+
RAISA-MARIA