Sanii dupa intarcare

Sanii dupa intarcare | Autor: mama_lui_alex

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

Acum o saptamana l-am intarcat pe bb. El este f. bine, pare ca a uitat cu desavarsire de san.
Probleme am eu, in schimb...Am intrerupt alaptarea cu 2 pilule dostinex ..am avut ceva ameteli (usoare) cele 2 zile, am avut tensiune in sani...problema mea este aceea ca, desi a trecut 1 saptamana, sanii mei sunt la fel de "tumefiati" - de fapt, acum datorita compreselor reci si f. stranse cu prosoape ude, par doi bulgari de plastelina durerosi (isi schimba "conformatia" dupa cum au stat incorsetati)..
Cine ma ajuta si pe mine cu sfaturi??!! Cat dureaza aceasta perioada de "redresare" a sanilor? Este oare cazul sa ma ingrijorez (febra nu am facut, sunt doar f. durerosi la atingere..nici macar nu suport atingerea lor cu propriu-mi brat)...Cum se manifesta mastita? (ca deja imi fac o mie de ganduri negre..)

Pupici mici,
Mama_lui_alex

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

"Draga Mamica a lui Alex,iti copiez raspunsul meu si aici in caz ca deschizi acest forum intai>
Eu am intarcat puiutu acum o luna, dar, spre deosebire de tine, nu am asteptat o saptamana ca sa-mi fie rau. Mie imi era rau deja la a 3-a zi, sani umflati,tumefiati, durerosi la atingere, o gramada noduli formati. Nu numai ca nu ma puteam atinge, dar imi era greu sa ma misc normal, sa dorm, simteam presiunea sanilor.
Am primit un sfat pe care l-am aplicat si mi-am rezolvat problema, si anume> ia un vas de vreo 10 l, o galeata cel mai bine, fierbe apa, adauga si niste ierburi, ce ai prin casa> musetel, rostopasca, galbenele, coaja de stejar. Apoi toarna intr-un lighean si stai de-asupra aburilor cu un prosop mare peste tine, creand o sauna. Cand apa se mai raceste, asa incat sa suporti temperatura apei, uda o carpa (scutec din panza, prosop) si infasoara sanul cu el si tine atat cat e cald, apoi iarasi incalzesti si pui pe san, mai tarziu poti sa bagi si sanii un pic in apa. Astfel ajuti la desfundarea canalelor si incetul cu incetul laptele va incepe sa picure. Stoarce-l atat cat poti tu, pana obosesti, ideal ar fi pana la sfarsit, apoi iarasi leaga-te strans cu o fasa lata uscata si ramai legata inca vreo 2 zile. Lapte va veni inca putin, dar nu vor mai aparea dureri, nu se vor mai forma noduli si nici nu se vor mai mari. Evita sa bei multe lichide si sa mananci, astfel incat sa nu favorizezi producerea laptelui.

Sper sa te ajute, mie asa mi-a trecut, iar lapte am avut cat pentru 3 copii.
Daca nu te ajuta, in sensul ca nodulii nu dispar si durerea persista - fugi la medic. Nu glumi cu asa ceva!!!

Sanatate multa si tine-ne la curent cu ceea ce ti se intampla!!!

Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mai

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Vai fetelor, m-ati speriat! Asa probleme sunt? Eu am bebica de 5 saptamani si nu ma gandesc inca la intarcare, dar cand am intarcat-o pe Alexa, (pe la 6 saptamani nu a mai vrut piept), sanii nu s-au intarit, nu au durut, laptele a disparut treptat in doua, trei saptamani. E adevarat ca nu aveam mult lapte, din cauza asta am fost nevoita sa-i dau si cu biberonul pana cand nu a mai vrut san.
De data asta se pare ca am mai mult lapte, sper sa nu patesc ca voi.

Mergi la inceput