***** Mamici de Mai - Iunie 2007***** (31)
Raspunsuri - Pagina 28
ELTEKA spune:
Andrada, frumos si inainte - frumos si acum 
Hai mai nu mai ziceti de slanina, ca de asta chiar nu gasesc in Japonia...
Cit despre doctori, mie nu mi se pare normal sa dai nimic! Sigur, daca eram in Romania - dadeam, e exact cum spuneti voi - altfel nu se uita nimeni la tine, nu vin asistentele etc. Dar in general vorbind - asta e o stare aberanta! E parte din coruptia de care suntem acuzati...Eu cred ca oamenii trebuie sa-si faca datoria si atit. In niciuna din tarile EU nu e asa, sper sa se schimbe si la noi situatia... Doctorii (dar nu numai) au salarii mai mari (asta vine cu prosperitatea...offf!), spitalele arata mai bine...Am fost in Letonia = cea mai saraca tara din EU (inainte de ultima extindere) = nici nu se compara!!! Si era un spital amarit dintr-o localitate mica: impecabil de curat, servicii de inalta calitate; nu era totul nou, dar era curat-curat! Visez la ziua in care o sa fie si la noi biiiiiiiiiiiiiiiiiine!
Chiqui, eu am facut rahi anestezie cind m-am operat de apendicita. Din pacate m-am ridicat in capul oaselor la vreo ora de la operatie, si am inteles ca de fapt trebuie sa stai numai la orizontala pina trece efectul anesteziei. Din cauza aia am avut dureri de cap vreo saptamina, am zis ca mi-l izbesc de pereti sa-l despic. Mi se prinsese operatia, si eu nu putea sta in picioare de dureri de cap...
Pe de alta parte, asta e practica veche si la noi, nu cred ca se greseste. Anestezistul meu era un baiat asa tinar si blondut...Offf...![]()
Dar cu anestezia totala nu ma impac, vreau sa fiu mereu "stapina" pe situatie, si sa-l aud si pe bebe cind iese...Sper sa iei decizia cea mai buna pentru tine
Ultima idee: am innebunit cu burta tuguiata=baiat. Iar ma intorc la fata????? Sau mai e cineva care are burta nu chiar tuguiata si are pronosticat baiat?
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
andradap spune:
quote:
Originally posted by mica0307
Chiar nu vreau sa vina medicul de garda si sa ma intrebe...Dumneavoastra ce doriti?? Apendicu'. A nasteti???
Mica27+
Maya Alexandra
Poze
NO COMMENT!!!

Esti de coma!!!www.youtube.com/watch?v=a7DNziZantk" target="_blank">
EU si TATI de Antonio 
BEBE
Andrada
28+ cu
Antonio
ancamari spune:
Eu nu ma pricep la programul doctorilor in spitale si extra pt ca m-am ferit sa ajung pe mana lor pana acum, cu mici exceptii. Dar cred ca un singur dr de garda intr-un spital mare la care vin cateva nasteri pe zi/nopate nu poate sa faca fata, si atunci cum iti e norocul sau cum se simte el stimulat sa participe sau nu si la nasterea ta. Eu nu cred ca moasele noastre sunt pregatite sa faca fata la eventuale complicatii care pot sa apara in momentul in care iese bebe (de ex cu cordonul infasurat aiurea, sau cianotic, etc). Si in cazul cel mai rau, oare ne vor mai primi la primul spital in care vom bate in usa? Sau se vor face discriminari in functie de locuri disponibile si alte motive, de ex ca dr de garda e deja obosit sau are o noapte mai proasta?
Eu una nu vad nici macar un avantaj in toata povestea asta.
Anca, 27s+
Andrei Cristian
andradap spune:
ELTEKA
, uite aici burtik de baiat.. .A ta nu e la fel?
Deci si tu ai tot baiat!!
Alyna24, sotului ii e frica sa nu-l incomodeze pe bebe... si mai nou mie mi-e frica de contractii... oricum si eu ma gandesc cum va fi dupa nastere...dupa 6 sapt. de la nastere de fapt
... Cred ca si tine ca va fi foarte emotionant.. .si o sa fiu la fel de pudica... cum am fost la inceput 
www.youtube.com/watch?v=a7DNziZantk" target="_blank">
EU si TATI de Antonio 
BEBE
Andrada
28+ cu
Antonio
dianalaura spune:
Mai fetelor, da voi aveti niste scoruri pe la Bucuresti...! Daca e capitala se presupune ca toata lumea are salariu de la 2000 ron in sus? Uite, la noi la Zalau de exemplu am facut echo 3D plus Cd cu poze cu 50 de ron, toata afacerea. Si pot spune ca a fost morfologica, ca nu mai fusesem la dr asta si mi-a masurat toate cele, nu s-a uitat doar asa...
Cat despre nastere, pe aici la o nastere normala se da la dr cam 1-2 milioane, iar la cezariana 100-150 de eur. La anestezist cam 1 milion ma gandesc sa dau eu..si normal, asistente, infirmiere...ca la astea tre sa la dai zilnic, iar la noi se sta cam 5 zile cu cezariana in spital. Dar la faza cu 1 ron pt infirmiere m-ai dat gata Andrada! La cat sunt de al draq infirmierele, la 1 ron nici macar nu se deranjeaza sa se uite la tine, d'apoi sa te spele, mai ales cand esti la terapie.
Cat despre tipul de anestezie pentru cezariana, eu optez pentru rahianestezie. Nu de alta, dar vreau sa imi vad copilasul imediat dupa ce vine pe lume...
In ceea ce priveste argumemte pro si contra, am citit undeva, daca nu ma insel chiar aici pe forum, dar nu mai stiu exact la ce subiect, o discutie pe aceasta tema. Si era o viitoare mamica stabilita acum in strainatate care era anestezist. Si prezenta acolo toate tipurile de anestezie. Oricum, ea recomanda cu toata caldura epidurala sau rahianestezia in caz de cezariana. Ce am retinut este faptul ca la o anestezie totala riscul este de 15-16 ori mai mare decat la o rahianestezie. Iar povestea cu durerile de cap dupa rahianestezie...aceste dureri sunt cauzate la unele persoane pentru ca anestezistul a folosit un ac prea gros, sunt prostii chestiile alea ca sa nu iti misti capul nu stiu cata vreme dupa operatie. Iar la anestezia totala anestezicul afecteaza un pic copilul, acesta raspunzand un pic mai greu imediat dupa nastere, pe cand la rahi, aceasta nu afecteaza deloc copilul. Cat priveste injectia in coloana, de fapt ea se face intre doua vertebre, si e ca la epidurala, doar ca da o doza mai mare cred care isi face efectul imediat, si acul se introduce putin mai adanc. Efecte adverse ale epiduralei si ale rahianesteziei sunt senzatii de amorteala, friguri...dar asta datorita anestezicului, si trec...
Pana la urma opteaza fiecare cum doreste, verisoara mea ce va naste in martie doreste anestezie totala, ca cica ii e frica, iar cea ce va naste in aprilie vrea rahi, cum a nascut si prima oara.
diana
27
STEFAN
bebe
poze
lilky spune:
andradap erai frumoasa inainte...acum esti si mai si.. al tau sotior ar trebui sa se gandeasca la o
. Ca altceva normal ca nu mai vede
. Ca si al meu de altfel, sarucutul...
Liliana
26+ cu micuta
Diana
ancamari spune:
Coninui ideea. Daca nu vom mai putea naste cu dr care ne-a urmarit in sarcina, cum alegem spitalul? Ca noi am fost mai mult la clinicile/cabinetele private ale doctorilor? Cum ne ducem noi in oricare din maternitati? Ca asa vrem? Ca nu avem cum sa demonstram ca noi am fost urmarite 9 luni de un dr angajat la acel spital. Pai atunci ne ducem toate la Elias, sa-i umplem pe ce de acolo cu bani, daca acolo sunt cele mai bune conditii, nu? Atunci cine se mai duce la Giulesti sau la Pantelimon?
Anca, 27s+
Andrei Cristian
lilky spune:
Am gresit saptamanile...off. M-am emotionat.Maine schimb prefixul....uraaaa
O
pt. toate burticutele.
29+ cu micuta
Diana
andradap spune:
ATENTIE!!!!!
Nu de alta, dar m-ati inebunit si pe mine cu aceasta noua lege, asa incat mi-am sunat prietena rezidenta si mi-a zis asa:
"Daca nu e nastere provocata, si nu se nimereste sa fie medicul tau de garda cand nasti... lucruile vor decurge astfel:
-ajungi la spital;
-te ia in primire medicul de garda;
-dupa ce te-a consultat medicul de garda, il anunta pe medicul care ti-a urmarit sarcina;
-in continuare, te va monitoriza medicul de garda pana vine doctorul tau... CU CARE NASTI!!!"
www.youtube.com/watch?v=a7DNziZantk" target="_blank">
EU si TATI de Antonio 
BEBE
Andrada
28+ cu
Antonio