Ajutati-ma sa ajut un copil!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Unui copil ii trebuie in primul rand dragoste si stabilitate! Daca azi este cu voi, maine cu parintii ei, apoi iar cu voi, unde veti ajunge? Ce o sa mai creada bietul copil! Gandeste-te la ce este mai bine pentru ea si lasa menajarea santimentelor celorlalti la o parte! Un copil merita tot ce este mai bun pe lume! Bafta multa si sa va dea Domnul intelepciune!
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

quote:
Originally posted by bebi

Nu am cuvinte sa va multumesc pentru incurajarile voastre!! Sunteti adevarate prietene(i)!

Eu nu stiu exact care e procedura pt ca nu ma pricep deloc la legi... Din cate am inteles de la inspectoarele de la Protectia Copilului, fetita va fi incredintata unei case de copii, urmand ca, apoi, sa fie incredintata mie sau mamei mele. Oricum, practic ea va locui cu mine.

Va rog, daca ma putei ajuta sa-mi spuneti care sunt conditiile pe care tb sa le indeplinesc! Orice detaliu imi poate fi folositor.

in ce sector stai tu?
eu am sa incerc sa ma interesez la o prietena de a mea care e avocat cam care ar fi procedurile.
Este o situatie asa de nasoala, mi se rupe sufletul in doua cand citesc astfel de lucruri, cea care face asa ceva cu copilulei nu se poate numi mama.
Daca mai e ceva, nu ezita sa ne intrebi ca sa vedem cu ce te putem ajuta.

Va multumesc mult!

Love is all around

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Doamne Dumnezeule!! Imi plange sufletul pentru aceasta fetita!!
Sincer, nu stiu ce sfat sa-ti dau, doar Dumnezeu stie. Cred, insa, ca daca as fi in locul tau, m-as lupta sa o cresc si sa o ocrotesc.

Nu inteleg totusi de ce unii oameni mai fac copii cand nu si-i doresc si nu sunt in stare sa aiba niste responsabilitati!

Imi pare rau pentru toata situatia!

Multa sanatate!

Ralu-mamica Ioanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

Eu stau in sector3. Dosarul e depus la Protectia Copilului sect4.

Cred ca mi-ar tb pe cineva la Protectia Copilului sa urgenteze ancheta. Copilul are febra mare in continuare, e la mama lui in garsoniera. O doamna din bloc m-a sunat sa-mi spuna ca aseara la ora 23.00 mama si tata lui erau afara cu copilul, il duceau in brate si incercau s-o linisteasca pt ca plangea continuu. Cred ca este in stare grava si tb internata urgent in spital.

Am convins-o cu greu pe d-na inspectoare sa mearga la ei sa faca ceva. Astept sa se faca 16.300 s-o sun sa aflu ceva. Eu nu ma pot duce si nici nu pot suna acolo pt ca ma ameninta. Iar, legal, nu am nici un drept.

Va scriu indata ce aflu ceva.

Love is all around

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yurika spune:

Este foarte trist ceea ce se intimpla
Nu ma pricep sa dau sfaturi dar iti urez mult noroc si sa fii tare .

Nu renunta!

Toate cele bune!

Yurika &Mark

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

eu am pe cineva la dir pt. protectia copilului sect. 3, am sa incerc sa vad daca te pot ajuta in vreun fel.
Incearca sa vorbesti si cu autotitatea tutelara sa merga la parinti sa vada ca copilul traieste in conditii inumane.

Incerc sa-l sun pe dir. de la DPPC sa vad daca ma trimite la cineva din sect 4, il sun chiar in seara asta acasa sau pe mobil.
Vreau din tot sufletul sa te ajut sa o iei tu cea mica , ma gandesca ca daca era nepoata mea si ar fi fost in o astfel de sit m-as fi dat sin cur sin cap sa o iau pt. a-i oferii un trai decent.
Te pup

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

AM DISCUTAT LA TF CU DOAMNA INSPECTOARE SI CONCLUZIA E URMATOAREA:

NU SUNT SANSE SA FIE LUAT COPILUL DE LANGA PARINTII NATURALI SI, CU ATAT MAI PUTIN, SA FIE DAT IN INGRIJIREA MATUSII.

CREDETI-MA CA NU AM EXAGERAT DELOC,BA CHIAR MAI SUNT MULTE DE SPUS.

SUNT MULTE PERSOANE CARE POT CONFIRMA CELE SPUSE DE MINE.

NU MAI STIU CE SA FAC IN SITUATIA ASTA!!!

Love is all around

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Uite tocmai am vorbit cu o colega care a lucrat la Protectia copilului la sect. 6 si din pacate aveai dreptate, e foarte greu sa ti se incredinteze copilul, fara acordul parintilor.Primul pas pe care inteleg ca l-ati facut deja este sesizare PC si ei trimit un inspector sa faca ancheta. Nu inteleg de ce acea atitudine a inspectoarei?Poti sa imi dai mai multe detalii?

mnadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienuca spune:

Bebi, dupa ce am citit asta si dupa ce am mai vorbit si cu tine, m-am ingrozit. Inca o datat iti spun: sora si cumnatul tau pot decadea din drepturile parintesti, daca tu si inca vreo doi-trei vecini veniti cu dovada ca fetita traieste intr-un mediu promiscuu si neadecvat ei. Mai ales starii ei de sanatate. daca te-a sunat vecina aceea, transform-o intr-o aliata: sa te tina tot timpul la curent cu tot ceea ce se intampla. Problema este ca tu trebuie sa dovedesti acest lucru, ca nimeni nu-ti da pe vorbe nimic, mai ales in Romania. Am o idee: fetita a stat la voi cat a fost bolnava de traheo-bronsita? Mai aveti fisa medicala? Ma gandesc ca ati putea sa obtineti un ... ceva de la medic prin care sa spuna ca avand in vedere conditia sanatatii fetitei, nu trebuia sa traisca in acel mediu. E o idee. O poti folosi.
Cum o cheama pe fetita?
Mai am o intrebare: cum a putut sor-ta sa iasa asa dintr-o mama ca a voastra? Nu seamana cu voi.

Succes si mai vorbim

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Bebi..ce sa zic..am citi acum subiectul cap-coada si m.a impresionat mult si sunt foarte trista..mai ales cu depresia mea plang pe bune.
nu despre asta e vorba ci despre ceea ce trebuie tu sa faci cu tot sufletul si toate puterile sa o iei pe fetita sa nu se chinuie asa ca e un suflet nevinovat.Si ar fi bine si pt Catalina,sunt de varsta apropiata si ar fi ca doua surori,sunt sigura.
Totusi sora ta cred ca nu e zdravana..pe de o parte nu are nici o treaba cu fetita dar cand e vorba sa v.o dea voua se ofenseaza si vezi Doamne tresalta mandria si orgoliul in ea.
E pacat si trist...poate daca o lamuriti cu binisorul ca ar fi bine pt ea sa nu mai aiba griji pe cap si constiinta cat de cat impacata ,plus ca o poate vedea cand vrea-banuiesc ca nu i.ati interzice vizitele- atunci cedeaza de buna voie ca sa se faca mama buna peste noapte,dupa atata vreme putin probabil.
Cum am citi mai sus nu o puteti lua daca nu e mama de acord si totusi daca e chiar asa jale si partintii cad din drepturi o pot duce la casa de copii in "grija" statului si apoi bataie de cap si mai mare sa o scoateti de acolo.

Nu cunosc legile suficient de bine sa dau un sfat competent..dar incercati cu vorba buna si orice siretlic de asta de gadilat sufletul ei si asa ar fi cel mai omeneste si calea cea mai simpla.
Ai vazut reactia ei cand cu reclamatiile ...e trist ce sa mai zic..multa bafta si sa ne tii la curent,ok?
ancuta

Mergi la inceput