Pranz romanesc-va rog idei!
Imi storc mintile de ieri ce sa pregatesc pentru un pranz (specialitati romanesti obligatoriu).
Avem invitati o familie mixta (ea japoneza si el neamt) cu cei 3 copilasi super frumosi pentru sambata la pranz si nu prea am idei ce anume sa pregatesc, sa le fac o impreise faina despre gastronomia noastra!
Ma ajutati va rog!
mami de Calin rasfatzat:)
Raspunsuri
irinabobe spune:
sarmalute, tochitura moldoveneasca, piftie, cam astea imi suna mie a mancare romaneasca
10+
akella spune:
Gustari romanesti
Ingrediente: 4 carnati oltenesti, 400 g ficatei de pasare, 400 g pasta de mici, 400 g cascaval feliat, 1 ou, faina, pesmet, sare, piper, cimbru, ulei
Carnaciorii se rasucesc sub forma de rotocoale. Ficateii se curata si se condimenteaza cu sare si piper. Se formeaza mititei din pasta pregatita.
Mititeii, carnaciorii si ficateii se asaza pe gratarul incins.
Feliile de cascaval se tavalesc mai intai prin faina, apoi prin ou batut si pesmet. Se prajesc apoi in baie de ulei incins.
Gustarile se servesc calde si se pot garnisi cu diverse sosuri (de ardei si rosii, de mustar sau de castraveti cu iaurt). Alaturi se asaza paine alba proaspata si un vin rosu, sec.
nicoll spune:
-supa de pui cu galuste sau ciorba de burta
-sarmale cu smantana cu sau fara mamaliguta
-lapte de pasare
Nicoll
kid2003 spune:
ciorba de perisoare, salata de boeuf, mamaliga cu smantana si branza,o saramura de peste sau o tochitura cu mamaliguta.
aschiutza spune:
Giulia din experienta mea cu nemti: nu le face piftie. Nu-i incinta ideea (pe cei din nordul Germaniei pe care i-am intilnit eu). In schimb sarmale, ghiveci, ciorba, musaka (ma rog cea cu cartofi putem spune ca -i romaneasca, nu? ), salata boeuf, pasta de peste, placinta cu brinza, pateuri au mincat cu multa placere. Mamaliga de obicei necesita explicatii, nu m-am prins cit de mult le place.
--------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
bb_alinus spune:
Giulia eu tocmai am facut un pranz romanesc saptamana trecuta pt socrii mei francezi.
Am avut asa: ciorbitza de perisoare cu bors( care mie mi s-a parut dementiala, adica mi-a iesit ca la mama acasa ), apoi am avut sarmale - insa prea e de munca la ele mai ales cu varza de aici ( si cea din Fr e la fel de tare)si recunosc ca nu mi s-au rulat chiar bine, insa la gust au fost tare bune; iar ca desert am avut o tarta de pere - dupa o reteta frantuzeasca dar care semana oarescum cu o placinta de-a noastra, sau cu o prajitura mai bine zis( foarte buna si tare usor de facut). Uite-o www.supertoinette.com/recettes/tarte_poires_jeanine_in.htm" target="_blank">aici .
Nici francezii nu se dau in vant dupa piftii, sau chestii care lor li se par grase. Ca sa nu generalizez, vorbesc de cei pe care ii cunosc: nu se dau in vant nici dupa ciorba de burta, ba socrii nici nu au vrut sa puna smantana pe sarmale sau in ciorba, au pus putin doar ca sa imi faca mie placere si atat. Ah dar stiu ca sotiorului si familiei lui le place mult de tot salata noastra de boeuf.
In concluzie, pranzul meu a fost apreciat ( dovada ca au ramas si la cina ca sa termine ciorbita si sarmalutele), soacra-mea ma lauda ca gatesc asa de elaborat ( doar ca nu stie ea ca o fac foarte rar ) si recunoaste ca ea nu ar putea sa bucatareasca atat de mult.
Mult succes si sa ne spui ce ai facut pana la urma!
ruxij spune:
E cam greu sa faci pranz romanesc. Noi odata i-am facut unui francez sarmalute in foi de vitza si i-au placut. Mai ales ca se gasesc si in alte bucatarii, deci o mai fi mancat el.
Samurai-lady spune:
Daca ea e japoneza,hai sa-ti zic si eu ceva.
Incearca sa faci si salate mai multe de legume sau fructe.
Carnea nu prea grasa,sau sa ai si de porc,de exemplu si de pui sau vita-mai slaba.
Sotului meu,japonez ii place foarte mult ciorba,ca are multe legume in ea.Ii mai place salata de cartofi fierti,cu ou,carne de pui,sare si otet.In Banat ii sa zice salata orientala.
Spor la gatit si sa-ti iasa masa si party super.
Samurai-lady 16 weeks si bb Ken 4 ani
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC
Web-poze Kenutz
www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">Cum a venit pe lume Samurash bebe
adi69 spune:
Slata de vinete ,asa cum o facem noi e apreciata de straini.Si bineinteles: sarmalute,mici,branza cu smantana si mamaliguta sau de ce nu un bulz romanesc ..ca la mama acasa..:)sau pui la ceaun cu usturoi..si desert alivenci..sau branzoaice
Adriana si-atat...