Sa tinem impreuna Posul Pastelui!
Raspunsuri - Pagina 7
mamacangur spune:
Ce bine ca am citit si eu predica! daca mai aveti link-uri interesanta postati-le...
Ce rugaciuni ziceti in fiecare zi ca sa va intareasca?
mamica fericita!
irina.c. spune:
un link foarte interesant,cu emisiuni la care a participat dr. Virgiliu Stroescu(a fost si aseara la "nasul",daca ati vazut),despre alimentatia vegetariana.Sa va uitati neaparat,daca aveti timp http://video.google.com/videosearch?q=virgiliu+stroescuIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
irina.c. spune:
quote:eu am o carticica care se cheama "rugaciunile Postului Mare" si mai citesc din easi aici un link cu sinaxarul,lecturile si rugaciunile zileihttp://www.viatacrestina.org/Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by mamacangur
Ce bine ca am citit si eu predica! daca mai aveti link-uri interesanta postati-le...
Ce rugaciuni ziceti in fiecare zi ca sa va intareasca?mamica fericita!
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
Tzuni spune:
Sunt alaturi de voi. Mai tacuta, dar sunt...
_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
Zuzilici - ZisaCami - Miag - Tzuni
olim spune:
salutare tuturor
va doresc si eu o zi linistita de post si un wek frumos
multumim tuturor pentru lectura
tzuni, ma bucur sa te vad pe aici
va pup pe toate
olim spune:
Rugaciuni din POSTUL MARE
Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert, nu mi-l da mie.
Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, daruieste-L mie, slugii Tale.
Asa, Doamne, Imparate, daruieste-mi ca sa-mi vad greselile mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti in vecii vecilor.
Amin.
Stapane Dumnezeule, Parinte atotputernic, Doamne, Fiule Unule-Nascut, Iisuse Hristoase si Duhule Sfinte, o Dumnezeire, o Putere, miluieste-ma pe mine, nevrednicul robul Tau, ca binecuvantat esti in vecii vecilor.
Amin.
( inceput de pagina ....)
--------------------------------------------------------------------------------
Rugaciunea "de aur" pentru orice crestin
"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul (pacatoasa)" - se zice intre 1 si 1000 de ori pe zi, pana se imprima pe creier, astfel ca mintea ta o va recita fara sa te mai gandesti la ea. Orice lucru vei face, mintea ta va fi in legatura permanenta cu Dumnezeu. Face-ti aceasta experienta!
--------------------------------------------------------------------------------
Rugaciune catre Domnul Hristos
Cel ce in toata vremea si in tot ceasul, in cer si pe pamant, esti inchinat si slavit, Hristoase Dumnezeule, indelung-Rabdatorule, mult-Milostive si mult-Milosarde; Care pe cei drepti iubesti si pe cei pacatosi miluiesti; Care pe toti chemi la mantuire pentru fagaduinta bunatatilor ce au sa fie; Insuti, Doamne, primeste si rugaciunile noastre in ceasul acesta si indrepteaza viata noastra spre poruncile Tale; sufletele noastre le sfinteste, trupurile curateste, cugetele indrepteaza, gandurile curateste si ne izbaveste pe noi de tot necazul celor rele si al durerii. Inconjoara-ne pe noi cu sfintii Tai ingeri, ca, prin mijlocirea lor fiind paziti si povatuiti, sa ajungem la unirea credintei si la cunostinta slavei Tale celei neapropiate, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin.
Rugaciune de umilinta
"Miluieste-ne pe noi, Doamne, miluieste-ne pe noi, ca nepricepandu-ne de nici un raspuns, aceasta rugaciune aducem Tie, ca unui Stapan, noi pacatosii robii Tai; miluieste-ne pe noi."
Marire Tatalui si Fiului si Sfantului Duh,
"Doamne, miluieste-ne pe noi, ca intru Tine am nadajduit; nu Te mania pe noi foarte, nici pomeni faradelegile noastre, ci cauta si acum ca un milostiv si ne izbaveste pe noi de vrasmasii nostrii, ca Tu esti Dumnezeul nostru si noi santem poporul Tau, toti lucrul mainilor Tale, si numele Tau chemam."
Si acum si pururea si in vecii vecilor, amin.
"Usa milostivirii deschide-o noua, binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu, ca sa nu pierim cei ce nadajduim intru tine, ci sa ne mantuim prin tine din nevoi, ca Tu esti mantuirea neamului crestinesc."
Cel putin aceste rugaciuni sa le zica un crestin in fiecare zi si va fi placut inaintea lui Dumnezeu.
sper sa ne fie de folos tuturor
olim spune:
aici aveti si sursa
[http://www.invierea-domnului.org/rugaciuni.htm#mare]
Doamne ajuta tuturor!
ECMI spune:
Va salut pe toate. sunt si eu pe aici, mai pe tacute dar sunt prezenta.
Stiam ca in prima saptamana din postul Pastelui se citesc in fiecare "Plansurile" Sfantului Efrem Sirul, rugaciuni de iertare si pocainta. Pentru fiecare zi a saptamanii este cate o rugaciune.
In plus eu citesc in fiecare zi Rugaciunile diminetii: Psalmul 50, Crezul, rugaciuni de pomenire a viilor si mortilor, Rugaciunea zilei si rugaciunea de inceput de lucru si plecare la dtum.
Imi iau cu totul 10 minute, si dau forta. Pe mine ma intaresc pentru toata ziua.
Cat despre mancare, am inceput sa nu mai dau importanta: o salata de legume sau de fructe, orice mancare de post sunt perfecte atata timp cat imi potolesc foamea.
Mi-am dorit sa reusesc asta si acum cand vad ca se poate, sper sa pot duce postul cu bucurie pana la capat.
Doamne ajuta.
Maria si Ilinca
La plimbare
Ba nu slabesc deloc
LiliaToma spune:
A trecut prima saptamana. Cum va simtiti?
Referitor la mancare, ptr mine e ok, nu m-am simtit foarte ispitita. Referitor la alte aspecte, am avut impresia ca au fost lucruri care m-au ispitit mai mult decat de obicei si care nu ar trebui sa le fac in post.
In mare parte, cred ca am reusit sa nu cad prada ispitei. Mai greu a fost cu gandurile, ca m-am pomenit uneori suparata si furioasa fara un motiv serios. Am incercat sa imi infrunt aceste sentimente si ma rugam la Dumnezeu sa nu lase gandul rau sa intre in mintea mea. Am avut si vise cam... pacatoase... nu stiu de la ce vin, dar cred ca in vis am pacatuit cam mult si ma simt vinovata, ptr ca stiu ca cica asta ar fi inconstientul si nu imi place sa cred ca am asa idei in inconstient.
Mancare: azi fac fasole batuta.
Dumnezeu sa ne ajute in continuare!
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)