cmv si toxo in sarcina

cmv si toxo in sarcina | Autor: irinabobe

Link direct la acest mesaj

va rog mult de tot ajutati-ma si pe mine cu o parere. sunt insarcinata in 10 saptamani si mi-am facut analizele de toxo si cmv.
rezultatele sunt
anti CMV IGG -2,65- pozitiv
anti toxo IGM-0,33-negativ
toxo IGG- 159-pozitiv
in urma analizelor eram destul de linistita stiind ca igg inseamna anticorpi, insa dr de familie m-a trimis la parazitolog care m-a pus sa imi refac analizele plus niste indici de aviditate parca se numeau, spunandu-mi ca daca am contactat boala de curand atunci va trebui sa intrerup sarcina. voi ce stiti, ce parere aveti. am refacut analizele dar rezultatele ies deabia joi iar pana atunci nu am liniste deloc mai ales ca era o sarcina dorita.
va multumesc mult pt orice sfat.

10+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

buna
tin pumnii sa ai rezultate bune la analize.

ai in casa vreun animal? sau ai mangaiat de curand vreunul?

e o decizie grea de luat in cazul in care, doamne fereste, e asa cum zice medicul. trebuie sa pui in balanta faptul ca un copil care a fost expus la toxo, daca se duce sarcina pana la termen, pt ca eu am inteles ca sunt sanse reduse, dupa nastere se confrunta cu numeroase probleme, inclusiv orbire. si cu cmv stiu ca e serioasa treaba. cel mai simplu de zis e sa intrerupi sarcina, urmezi tratament si dupa aceea ramai din nou insarcinata. dar depinde de multi factori, de istoricul tau medical, de varsta. presupunand ca totusi e cum spune dr, gandeste-te bine si la eventualele riscuri pt copil.
imi pare tare rau ca te confrunti cu aceasta problema. as vrea sa fi scris ceva mai vesel, dar din pacate e o problema serioasa. oricum, consulta mai multi doctori. dar poate e alarma falsa si ne dai joi vesti bune.

chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

mie mi-au iesit rezultatle la analize dar nu pricep daca e de bine sau de rau. daca stie cineva va rog spuneti-mi si mie.
toxo IGG- pozitiv
toxo IGM- negativ
indice aviditate- infectie mai veche de 20 de sapt
asta cred ca e ok
dar la CMV este asa
IGG CMV-pozitiv
IGM CMV-INCERT
indice aviditate- infectie mai veche de 18 saptamani
imi fac probleme pt CMV avand in vedere ca IGM e incert inseamna ca e posibil sa mai am boala, nu?

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns opream spune:

quote:
Originally posted by irinabobe

mie mi-au iesit rezultatle la analize dar nu pricep daca e de bine sau de rau. daca stie cineva va rog spuneti-mi si mie.
toxo IGG- pozitiv
toxo IGM- negativ
asta cred ca e ok
dar la CMV este asa
IGG CMV-pozitiv
IGM CMV-INCERT
imi fac probleme pt CMV avand in vedere ca IGM e incert inseamna ca e posibil sa mai am boala, nu?

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns opream spune:

buna irina,

sunt o proaspata mamica care a avut cmv igg si igm pozitiv in sarcina
copilul meu nu are absolut nimic.

eu am facut amniocenteza sa vad daca este afectat copilul. testul mi- a iesit negativ insa mai exisat riscul de a lua de la tine la nastere si prin alaptare. Eu am nascut prin cezariana si nu alaptez. te sfatuiesc sa nu intri in panica sa gandesti pozitiv.

daca pot sa- ti fiu de folos cu vreo informatie intrucat si au am trecut prin asa ceva si eram inebunita poti sa ma suni- tel 0723 392276

ela

quote:
Originally posted by irinabobe

toxo IGG- pozitiv
toxo IGM- negativ
asta cred ca e ok
dar la CMV este asa
IGG CMV-pozitiv
IGM CMV-INCERT

10+

Mergi la inceput