***** Mamici de Mai - Iunie 2007***** (30)
Raspunsuri - Pagina 12
ELTEKA spune:
Sadicutza, eu nu stiu ce sa-ti zic de masuratori, ca in Japonia n-am metru...Eu cind merg la doctor, ma masoara (in pozitie culcata!) si aveam:
-sapt 15: 87cm (inaltime uter: 18cm)
-sapt 19: 91cm (inaltime uter: 22 cm)
-sapt 23: 92 cm (inaltime uter: 26 cm)
Pot sa zic ca il simt pe bebe tot mai sus cind ma suteaza, deja la o palma deasupra buricului...
Nu mi se pare ca m-am latit, dar:
1. de o saptamina, ma dor oasele. Nu stiu care, dar in zona bazinului, inspre picior...Asa ca e clar ca sint in expansiune...
2. in 3 zile am pus 1,5 kg, fara sa maninc mai mult decit de obicei...eu cred ca sint perioade in care bebe efectiv creste mai mare, ca apoi nu mai pun greutate in urmatoarele saptamini.
RALUCAMI, la tine cit e scris in caietul albastru, ca tu faci aceleasi masuratori.
PS> Nu merg la nici un curs, desi tare as vrea (poate nu plec din JP pina nu fac un curs de aranjament floral, asa as vrea...). Ma joc singura acasa..N-am teorie, si cred ca nici talent, numai ca ma bine dispune..
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
sadicutza spune:
Elteka, parerea mea...nu ai nevoie de landou, cauta cu carut care sa se poata lasa jos si care sa aibe in dotare un acoperitor de picioare, adica o husa ...este suficient. Cand am cumparat carutul, primul lucru dupa care m-am orientat a fost greutatea carutului, suspensiile rotilor si centrul de greutate( sa nu cada usor pe spate).
sadicutza 26+ cu Teodora si mamica de Andreea(28.11.98)
eimotto spune:
Nu stiu ce sa zic referitor la landou. Daca as avea bani multi cred ca l-as lua. BB trebuie sa stea pe spate pana pe la 4 luni cand incepe sa se ridice in funduletz si atunci poti sa il tii si in carut mai ridicat. Pe de alta parte, la Iulia eu am avut in carucior normal care se lasa perfect orizontal pe spate...deci nu landou.
Mamica de Iulia (06.02.2004) si 28+
Fasolica din burtica si Poze
mica0307 spune:
Elteka am o prietena care chiar a folosit landoul. Cand era bebe mic il cara numai in landou. Mai e bun si cand mergi la parinti/socri in alta localitate sa doarma in el. In plus am vazut ca Sanda Ladosi nu si-a luat scaun de masina pana la 6 luni, zicea ca il va tine chiar si in masina in landou ca sa stea cu coloana dreapta.
Mica 27+ Maya Alexandra
Poze
ELTEKA spune:
Hmmmmmmmm, dragelor, sint in ceata...
Asa ma gindeam si eu, Mica, ca aici in Japonia, pentru 3 luni cit mai stau dupa ce se naste bebe, nu vreau sa cumpar patut, asa ca am zis ca-l culc in landou... Aici un simplu cosulet e vreo 80 de euro...
Dar ma uit si ce am mai descoperit e ca la sistemele astea combinate, scaunelul de masina e numai pina la un an, dar e drept ca are si miner, si se potriveste si pe stativ...Asa ca il manevrezi usor la cumparaturi...Il iei de miner cu tot cu scaun si il infingi in stativ
Pe de alta parte, scaunele alea care sint bune de la 0 la 4 ani sint mult mai scumpe...
Nu stiu ce sa fac
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
eimotto spune:
Peste o luna cica o sa fie cea mai buna prietena
http://www.snoozer.com/pregnancy.asp?prodid=szr1001
Mamica de Iulia (06.02.2004) si 28+
Fasolica din burtica si Poze
mica0307 spune:
Ce buna ar fi o pernica din asta si pentru mine. Deocamdata am o pernuta mica pentru burtica pe care o car dupa mine noaptea cand ma intorc dupa o parte pe alta. Si pentru picioare deocamdata e folosit tati sau plapuma.
Mica 27+ Maya Alexandra
Poze
cristalina spune:
Buna ziua burtici!
Azi am dat sange, mai ales pentru glicemie ...si e in zadar pen' ca ieri a fost lasata secului si am bagat juma de tort de ciocolata...Azi dimineata ma asteptau colegele sa vin de la analize fiecare cu cate 3 prajituri/tort asa ca azi daca ma taie cineva nu curge sange ci sirop de glucoza
Elteka, cel mai bun e un carucior care se lasa pe spate, nu landou. Maria mea a fost indragostita de carucior, a stat frumos in el, pana la 6 luni nu l-am ridicat deloc (la 10 luni l-am aruncat ca s-a rupt...am ajuns la al patrulea tip sport pe care l-am desfiintat cand am ramas io gravida...:))), dar sunt unii care nu au stare si nu vor sa mai stea la orizontala de pe la 4 luni...:)
Mi-e teama ca atunci cand o sa-i luam lui bebe o sa trebuiasca sa luam unul sport si pentru Maria.
Eu am cautat pentru Maria scaunel din ala de la 0 la 36 luni....(l-am luat dupa ce a implinit Maria 1 an, atunci am luat masina, dar voiam si pentru bb2 )
Mai citesc si mai spun...:)
O saptamana ffrumoas ala toata lumea!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
mica0307 spune:
Cristalina aici nu exista carucioare pentru 2 bebei? Am vazut in America carucioare pentru 2 bebei, adica 2 scaune asezate unul in fata altuia (eventual un scaun + unul rabatabil).
Noi am primit ciocolata azi dimineata la birou + e ziua sefei azi deci iar mancam prajiturele.
Am fost joi dimineata la Fundeni sa-mi ia sangele. Si de fiecare data asistenta de acolo cica nu imi vede venele in mana si imi ia din mana de jos, deasupra degetelor. Ideea este ca joi am avut-o super umflata si apoi mi s-a invinetit. Nu mi-a trecut nici pana azi.
Mica 27+ Maya Alexandra
Poze
Alyna24 spune:
Buna, burtici!
Iar ati scris ceva-ceva!Dar am reusit sa va citesc!
Pauly, condoleante pt bunicul!
Kay, ai fost tare cu hemoroizii!:)) :))
Andrada, bafta la eco azi!Si nu te mai supi ca face rau la bebe!
Intreba cineva de o garsoniera pe aici de vanzare!Sa-mi scrie pe PM ca am eu una de vanzare!
Eu sunt bine!Bebe cam miscaret in wk!Iar sambata am vazut ca imi curge colostru!De fapt cred ca de miercuri a inceput insa pana sambata , din cauza a aceea ce aveam pe mine nu se vedea!Simteam eu ceva umed pe sanul stang insa nu credeam ca....inca....Si sambata s-a vazut pata pe bluzita seara cand m-am pus in pat!E bine?Ar trebui sa fac ceva?Banuiesc ca e normal si nu tb sa ma ingrijorez!Parca am mai auzit pe la voi!
Azi nu stau mult cu voi ca ma duc sa-i iau tortul sotului meu si sa-i impachetez cadoul, ca e ziua lui!Abia astept sa vina acasa!
Alyna 28+cu DAVID ANDREAS
http://new.photos.yahoo.com/alinafobl