Diferenta intre cas si cascaval

Diferenta intre cas si cascaval | Autor: codruta_grg

Link direct la acest mesaj

Care e diferenta intre cas si cascaval? Ma puteti lamuri?
Numai sa nu imi dat definitia din dictionar, ci cum le spuneti voi la fiecare.

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

asa crestem noi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Hi,hi tu Codruta pentru mine casul e ala facut de casa din lapte de oaie de la Sibiu.Lapte inchegat de unde rezulta casul care e pus la soare la uscat.E super si are si gauri
Cascaval ii zic la ala de la market ...da nu stiu cum ii facut....mie imi place ala din Olanda ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Codruta, la fel si la noi - cashul e cel facut din lapte de oaie/ vaca in "casa", si in general cashul este dulce (asa e la noi).
Cashcavalul este cel de la market, care poate fi de vaca sau de oaie, si de asemenea poate fi afumat sau nu!
Cam atat ...


Cami mami & Daria
Dariuca creste si iar ... creste!
Mami si Dariuca (02.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04cfdc1cfe02b5824f0c&skin_id=7" target="_blank">Primul anisor din viata Dariei! www.dropshots.com/day.php?userid=214393&cdate=20070128" target="_blank">Spiridush dintzos!
Fii sincer fata de tine insuti si atunci nu vei putea fi fals fata de ceilalti! (Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

casul e ala alb,cu gaurele multe si merge cu ceapaSi e ud de obicei!:)Se gaseste in piata la tarani sau la magazin,la tejghea.

Cascavalul e ala mai galben,tot cu gauri,se vinde ambalat in plastic si e de obicei rotund.Exemplu :cascaval Rucar -nu stiu daca mai este acum in ro,dar era foarte bun.


Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

casul e ala alb,cu gaurele multe si merge cu ceapa


Si cu ridiche...

Casul se face din lapte de oaie pus la prins cu cheag.Cascavalul e cel de la magazin,dar se poate face si in casa.


Miha


Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Va multumesc pentru lamuriri . Se pare ca eu foloseam termenul de cas si la produsele care le numiti voi cascaval. La mine cascavalul e cel cu gauri mari (gen sweitzer).


Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Uite in imagini, sper sa nu se considere reclama:
cascaval


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Casul e ducle (nu are sare). Cascavalul are sare, e mai tare ca si consistenta si mai galbui.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by mcm

Casul e ducle (nu are sare). Cascavalul are sare, e mai tare ca si consistenta si mai galbui.

Cristina



Este si cas cu sare, depinde de producator(ma refer la societati si nu la pers. fizice).
Casul de oaie pus la saramura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Cascavalul este un cas maturat, presat si stagionat.
I se zice asa de la "caciocavallo" sau "cascavaddu"(denumire siciliana), adica tradus in mintea mea ca e un cas presat (ca-ntr-o stringere/prindere puternica, de puterea unui cal) pina ii iese apa din el si devine "concentrat".
Unele brinzeturi italieniesti cu denumirea de caciocavallo se refera la produsele din orice fel de brinza proaspata nesarata pusa la maturare si presare in tipare paralelipipedice, supuse unui proces natural de deshidratare sub forta.
Bineinteles ca brinzeturile vindute astazi sub numele de cascaval in supermarket nu au in comun cu cele de pe timpuri decit "denumirea"

Pentru cei cu rabdare si cunostinte de limba iata o descriere mai larga:
http://www.formaggio.it/cascavaddu.htm

LE: si o idee: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62880&SearchTerms=gogosi

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona8004 spune:

Buna Codruta,
cred ca te-au lamurit fetele cu ceea ce au scris ele mai sus.
Da casul este din lapte de oaie si il gasesti sub mai multe forme, una clasica e cea cu multe gaurele, alb la culoare, nesarat si se poate minca cu ridichi, ceapa verde, slanina si rosii, sau sub acelasi aspect cu gaurele dar sarat (ca si saramura) e cel mai bun de mincat primavara undeva in preajma Pastelui, e cel mai bun cas sau brinza la burduf este tot din oaie.Iar cascavalul e cel ambalat la vid,acu imi vine in minte cascavalul Dalia si mai sunt multe alte marci. Bine ca se poate face si in casa, dar eu zic ca e prea multa munca si mai bine il cumperi.
Sper ca te-am lamurit si eu.
Te si sper sa fie bine


Simona, mama lu Maia(22.09.2005)

Mergi la inceput