Rahova sau apropiere..... (24)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

am revenit!

deci,supa de legume se face cu multe legume logic,nu?
pastarnac,morcov,telina,cartof,ardei gras,ceapa,rosii...sau suc de rosii sper final...si alte legume in fuctie de sezon(dovlecel,conopida)
se fierb toate legumele taiate marunt,la inceput cele care fierb mai greu,apoi se adauga cela care fierb usor..
eu pun la final,cu 5 min inainte sa o opresc din fiert 2-3 catei de usturoi taiati marunt...
pui ce vrei fidea,taitei,orez...
zeama de lamaie si verdeata...patrunjel si/sau leuastean...

supa crema se face cam asa...se fierb legumele si se mixeaza,se adauga din zeama in care au fiert,se pune smantana,sare si parunjel la final...
cea de morcovi e cam inecacioasa,eu as aduaga si un cartof...si cu putina zeama de lamaie cred ca e mai acceptabila...

sper ca te-am lamurit putin...
apropos,lui fi-meu nu-i place supa-cream...am facut din conopida si m-am lupata yo cu ea.....
uneori adaug putin oregano si/sau cimbru...dar putin sa nu se simta...

cam asa o fac yo...dar si cu putina carne fiarta si apoi scoasa, iese super...vezi povestea de mai inainte

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna fetelor,
cristina azi vroiam sa fac un tort cu clatite si crema de lapte condensat cu frica(reteta de la miha)...ca mi-a facut o pofta de nu mai potastept reteta de la ea...
ce vrednicutza ai fost azi...cum ti-au iesit chiflutele si saratelele?
lexi, super...multe kg inainte sa dai jos
dory, paote reusesti sa dormi la pranz
violeta,si eu tot cam asa fac supitele dar ruxandra nu mai mananca acum decat supa clara de pui cu fidea sau supa de rosii cu fidea...altfel de supa nu mai vrea sa guste...nici amcar de vita cu fidea...cum o simti ca nu e la fel...nu stiu.
va pup si sunt pe-aici

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Monica chiflele super bune, am mancat 2 calde. Am pus putin de tot ulei la final, cred ca mergea inca putin fara probleme. La saratele am gafat putin ca m-a apucat vrednicia si m-am dus sa spal cada cand erau in cuptor si s-au uscat putin mai mult decat era cazul dar sunt oricum f bune. Ce n-am putut eu sa fac a fost sa cantaresc 50 g cascaval ca n-am cu ce si am pus din ochi. Dupa gust mai mergea pus cascaval. Oricum o sa ma laud pe la bucataria "altfel" si daca intri pe acolo o sa vezi pozele.

Mergi la inceput

nici eu nu am cantarit exact, exact cascavalul...iti dai seama ca nu aveam cumsi eu am zis ca mai merge putina sare sau branza mai sarata...in loc de cascaval
ma bucur ca ti-au iesit...pofta buna

monica

Mergi la inceput

gata,am scapat de mancare,
am facut supa de aripioare ci taitei,pilaf sarbesc cu pulpe de pui+salata,salata de fructe si acum fac chec
va dau si voua reteta de chec...e de la socrela si e f. bun!

1 cana lapte
1 si 1/2 zahar (cana)
1 cana ulei(mai goala cu un deget)
1 praf de copt
1 lamie zeama si coaja
2 si 1/2 cani faina(in loc de praf de copt se poate pune faina care crste singura)+mirodenii...rom,vanilie etc...
se amesteca uleiul cu galbenusul
albus+zahar batut spuma
praf de copt in faina fara a se dizolva
se amesteca cele de sus,se pune zeama de la lamie si coaja raza
se tapeteaza formele si se pune in ele compozitia(2 tavi de cozonac...adica mai maricele)
se opreste 1/4 din compozitie si se adauga cacao
se toarna peste compozitia din tava
eu pun in compozitie nuca,stafide....ce se doreste
se tin la foc nu prea mare aprox 45 min...
se verifica daca s-au copt cu o scobitoare si daca nu rmane compozite pe scobitoare sunt gata
pofta buna!

Mergi la inceput

fetelor,n-ati mai terminat cu muncile?!
nici yo
am bagat checul la copt,iau o pauza si calc...desi e duminica si e pacat,n-am facut ieri ca n-am mai avut timp...asa ca azi vrei nu vrei bei aghiazma Andrei/Grigore
ieri n-am mai fost la carefoure,am fost la Cora...
am vrut sa luam si o camera digitala,dar atata "chef" aveau aia ca ne-am lasat pagubasi...
pana la urma am fost la mega galaxi la platz romania si am luat una misto...dar la pret dublu fata de cat imi programasem eu...noroc cu cardul finans avantaj ca pot plati in rate fara dobanda
as,dupa ce termin cu de-ale casei ma apuc de lucruri intelectuale...adica de invatat ...moama,ce chef am ...asta ca sa-mi fac curaj,ca poate-poate!!!
sa aveti o seara frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Am terminat treburile si ele m-au terminat pe mine. Am vrut sa dorm putin dupa amiaza si cand am atipit s-a trezit Ale asa ca mare chestie n-am reusit. Macar ma consolez ca adoarme asta mica devreme azi (sper).
Asa ca acum ma uitam la aia la Kanal D sa vad cu ce se lauda (pana acum vad ca doar se lauda) si ne luam programul de seara: baie, lapte, nani.
Seara placuta si o saptamana buna tuturor!

Mergi la inceput

violeta salvat reteta...
cristinasi tie la fel
eu vreau sa mai trag niste saratele ca m-au zapacit toti 3 flamanzii astia ai mei
va pup pe toate
seara buna

monica

Mergi la inceput

sa va dau si voua reteta asta,care epreferata mea....atunci cand sunt grabita sau n-am chef de facut mancare...

salata cu ton si avocado

paste
1 cutie ton maruntit
1 avocado
1 ardei gras
1 rosie
ceapa verde
masline
maioneza sau iaurt
lamaie-zeama

se fierb pastele(cam jumatate de punga!)
se amesteca cu tonul scurs de ulei,ardeiul taiat feliute,rosia feliute,avocado taiat cubulete apoi se pun maslinele si ceapa tocata marunt si la final se adauga maioneza si sare dupa gust/sau cine nu suporta maioneza poate pune iaurt,dar e mai gustoasa cu maioneza!
+ zeama de lamaie...

e simplu de facut si gustoasa,pofta buna!

Mergi la inceput

avocado este preferatul meu, nu ams tiut ca se paote face si cu ton...multumesc pentru reteta
ce-am zis eu...peste tot numai de mancare se vorbeste...
era o gluma...cica o femeie imbatraneste gandind ce sa mai faca de mancare

monica

Mergi la inceput