ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(5)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adifle spune:

Ceau fetele vesele,
Eu noutati nu prea am,fiindca sunt in asteptarea CM care ar trebui sa vina pe 1 martie si dupa aceea sa mergem inapoi la cluj sa vedem ce face trompa dreapta(sa nu fie infundata inapoi)si dupa aia ne apucam serios de[xinpat.Ca mie sincer mi-e dor de facut .
pentru toate fetele dragute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Buna!

Jubica, dincate stiu eu, lemnul dulce are efect estrogenic, ceea ce inseamna ca nu e bun pentru endometrioza. Parca asa citisem pe la naturiste, sper sa nu ma insel. Eventual, mai intreaba-le si tu pe fete o data, ca sa fii linistita!

Zenobia, se vede ca iti place sa gatesti!

Lucia, tu cu micii aia m-ai omorat! Eu am noroc: nu poftesc deloc la carne, am alte pofte - dulciuri si macar o bucatita de coaja de paine integrala Da' de obicei imi trece...Am zis "de obicei", Boo Asa ca...da, uneori ne mai rasfatam...Totusi trebuie sa fim constiente de fiecare data cand facem asta ca s-ar putea sa ne facem singure rau...Eu de obicei cedez atunci cand simt ca ma ameninta prea tare depresia si frustarea si astea la mine sunt mai periculoase decat ...o eugenie, de exemplu...ca daca se instaleaza, apoi ma lupt cu ele ceva vreme Asa ca in situatia asta aleg raul cel mai mic...si sunt relativ impacata cu mine

Adifle,tin pumnii sa fie rezultatul bun la cluj

Pup toate fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutzac spune:

Buna! cred ca sunt cea mai noua de pe forum. am 31 de ani impliniti. sunt pacienta dr. Tutunaru. Am facut laparoscopie, si mi-a gasit endometrioza, 2 noduli fibromatosi, trompele functionale, doar la cea stg. am o malformatie congenitala, adica este f scurta si nu crede ca am sanse cu ea. M-a curatat iar acum sunt in recuperare dupa laparo. Eu am facut-o joi 22 februarie si nici acum nu-mi este bine dupa ea.Mi-a dat tratament 3 luni cu diphereline de 3,75 ml. Inca nu l-am inceput. Intrebarile mele sunt:
1. Dupa tratamentul cu diphereline se i-au AC sau nu obligatoriu, si cate luni?
2. Acest tratament este pentru a scapa de endometrioza, sau care e scopul?
3. Spune-ati voi ca trebuie regim pt endometrioza, de unde sa-l iau, care este regimul?
4. Este un tratament greu de suportat?
Multumesc mult! Astept cu nerabdare raspunsurile la intrebarile mele, dar chiar nu am cu cine vorbi pe aceasta tema...

Mergi la inceput

Buna, Andrutza, bine ai venit in grup!
Imi pare rau sa aud ca nu t-ai revenit de tot dupa laparo...tine de organismul fiecareia dintre noi...Dar nu dispera, deja greul a trecut si sunt convinsa ca fiecare zi te ajuta sa te simti mai puternica! Si eu am facut laparo tot in februarie, dar la Giulesti. Dr. T e un dr. super bun asa ca poti sa mergi linistita pe mana lui!
Referitor la intrebarile tale:
1. Dipherelin si AC - nu stiu foarte multe pentru ca eu i-am zis dr. ca nu vreau sa-l fac, ca vreau sa incerc sa raman gravi cat de repede. Am avut noroc si a fost de acord sa incerc; din cate stiu, asta depinde si de cat de extinsa era boala...Sunt fete care fac/au facut tratamentul asa ca poti vorbi cu ele (sunt cateva info chiar in capitolul asta, daca nu ma insel!) Din cate stiu eu, Diferelin e un medicament hormonal care iti inhiba CM si iti da stari asemenatoare cu cele de menopauza. Insa, din nou, fiecare organism poate reactiona in alt fel…n-ai cum sa stii…Daca Dr. T ti l-a recomandat…eu zic ca stie ce face…
2. Tratamentul nu garanteaza ca boala nu revine, eu asa stiu. E o boala care se reface la fiecare CM; rostul tratamentului e sa puna organismul in repaus si se spera ca pe urma boala sa nu reapara. Garantii nu exista, din pacate.
3. Regimul: endometrioza e provocata de un exces de estrogeni in organism asa ca dieta incearca sa tina sub control secretia de estrogeni “rai”. Vezi ca pe la inceputul capitolului exista postata o lista cu ce avem voie sau nu sa mancam. Poate o sa ti se para cam drastic la inceput, dar o sa te obisnuiesti…In principiu nu avem voie: grau/produse din grau si secara, lactate (cu exceptia iaurtului viu), carne (cu exceptia pestelui, de preferat oceanic), zahar/miere, produse procesate industrial…si ar mai fi…Baza regimului: multe fructe, legume, fibre (cereale, fara grau si secara!), peste…O sa vezi, daca citesti capitolul asta, gasesti mult mai multe informatii…eu sunt cam pe fuga acum, dar sunt convinsa ca si celelalte fete te vor ajuta cu info!
Important e sa nu disperi, sa fii puternica si sa lupti pentru visul tau de a deveni mama!
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jubica spune:

andrutzac in primul rand bine ai venit!
Eu am facut tratamentul cu Diphereline (am facut trei injectii),iar acum astept CM.
1.Nu este obligatoriu sa faci tratament cu AC(eu nu am facut).
2.Da tratametul se face pentru a scapa de endometrioza,dar nu este 100% valabil.Sunt fete carora le-au reaparut chisturile in perioada tratamentului cu Diph.
4.Este destul de greu de suportat(depinde de organism) eu ma trezesc de citeva ori pe noapte uda leoarca.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Jubica
NU pentru lemnul dulce. este puternic estrogenic!
si pentru taote fetele, fiti foarte atente cu tratamentele [/red[red]]chinezesti, eu ma facut o luna doar cu un medic roman specliazat ani de zile in China. Cum aveam si o afectiune la stomac, mi-a prescris lun fel de lemn dulce chinezesc intr-un amestec de plante (desi stia ca am fibrom si posibil chist endometrioza, eu nu am facut inca laparo sa-mi confirme). Cat de rau m-am simtit in luna aceae nu va spuns, ce dureriz zilnice in toata zona pelvina...care au incetat imediat dupa oprirea tratamentului. Inutil sa va spun ca pretul cerut pe tratament era exorbitant...unii homeopati spun ca nu e bine sa faci tratament cu plante necunoscute, care nu sunt din flora teritoriului unde te-ai nascut tu...organismenel europene si cele asiatice reactioneaza diferit la acelasi plante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitu spune:

quote:
Originally posted by Boo
Nu-i asa ca daca in general mancam cum trebuie, putem din cand in cand sa ne rasfatam ? Ziceti ca da, ziceti ca da, ziceti ca da!!!

Draga mea eu zic ca este OK , atata timp cat este facuta cu moderatie. Si eu ma mai raasfat cu cate ceva , spre exemplu, acum am facut placinta cu mere , de post. Bunaaaaaa.
Pupici

Gabita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitu spune:

quote:
Originally posted by jubica
Este careva dintre componente contraindicata in endometrioza?

Jubica nu stiu ce sa zic de componente . Conteaza ca pe ansamblu sa nu produca o crestere a estrogenului din organism. Te pup.

Gabita

Mergi la inceput

Mama-mama...e ceva in aer sau ce?...E saptamana derogarilor ...Gabita, te rog eu frumos cand papi placinta aia delicioasa, sa te gandesti si la mine! Eu poftesc la placinta cu mere de cand m-am operat! Sa nu mai zic de placinta cu branza dulce si stafide...of, of, mai, mai....Am zis ca daca raman gravi, dau iama in toate alimentele astea interzise, uite-asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Andrutzac bine ai venit!Si sedere scurta!(sa nu mai ai niciodata manifestari de endometrioza, sa fi sanatoasa si sa ai BB-ei de care sa te bucuri!)
Si eu am facut dipherelyne si nu ma pot lauda ca l-am iubit!Nici sotul nu l-a iubit, pentru ca era prima persoana,cea mai apropiata asupra caruia imi revarsam reactiile adverseDar am ales sa-l fac pentru ca ce mi-a spus dr.T. mi-a parut logic.Ti se induce o menopauza, timp in care ovarele stau pe tusa si se incearca resetarea,sa spun asa, a activitatii hormonale in corp.Asta in speranta ca dupa ce le faci, celulele microscopice ce nu au putut fi distruse in timpul laparoscopiei sa nu mai aibe ce papa, adica estrogen si sa crape de foame.Iar apoi cand revine CM si ovarele isi reiau functia hormonala, sa inceapa toata aceasta activitate de la 0, ca si cand inainte n-ai fi avut nici asta nici endometrioza.Eu (mi-este si frica sa ma laud) nu am mai facut chisturi, iar acum astept o analiza de sange care ar putea sa imi spuna daca au aparut focare active.Este mai bine de un an de cand am facut laparoscopie si inca n-am un an de la ultima injectie.
Alegerea este a ta, in functie de prioritati si este bine sa te consulti cu dr. cat este de riscant sa renunti la ele.El stie in ce grad de endometrioza te-ai aflat.
Despre dieta poti sa rasfoiesti capitolele si vei gasi de asemenea si unele linkuri cu articole straine despre endometrioza si dieta, tratamente alternative(daca optezi pentru una din ele,mai multe sau deloc).
Te si multa sanatate!Daca gasesti informatii ce ne pot ajuta sau simti nevoia pur si simplu sa scrii,idei, opinii, of-uri, orice noi suntem aici
Jubica, MadaS lume noua! Pe unde umblati mai fetelor?
Sa nu dati cu rosii, ca eu nu mi-s de vina!Nu se molipseste incalcarea dietei

nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput