Mamici de iulie-august 2007 (20)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Lia multumesc ca-mi esti alaturi cu o vorba buna. Sunt disperata mai mult pentru ca informatiile pe internet si oriunde sunt atat de controversiale. Adica am gasit forumuri romanesti unde medici spuneau ca e ok dupa sapt 15, apoi altii care spuneau ca e mai rau in trim doi decat in primul (cum spunea si Anya, si asta e opinia generala, ca riscul creste la 2 % in trim II). Apoi am citit sfat dat de dr Parvu despre care aveam o parere f buna unei gravidutze in trim I (10 sapt) sa renunte la sarcina incidenta anomaliilor fiind doar 0,2% (Anya corecteaza-ma daca spun vreo prostie). Deci mi-am schimbat parerea despre el cand am vazut cu cate usurinta da sfaturi. Apoi am vazut raspunsuri de medici spunand ca problemele aparute sunt minore (slabe probleme la ochisori sau de dezvoltare) iar alte site-uri unde spune ca poate sa nu i se dezvolte membrele... Deci sunt foarte confuza...

Dar asa cum spunea si Anya nu voi sta 6 luni cu drobul de sare ci voi incerca sa aflu tot ce pot si apoi ma incred in cel de sus.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 14 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Luna, si eu aveam o parere buna despre dr. Parvu pana cand mi-a facut tuseul vaginal brutal, fara manusi si fara sa se spele pe maini . Incearca sa nu te mai stresezi pentru ca e mai rau, urmeaza sfaturile primite aici si o sa vezi ca va fi bine.

Carla, 19+

Mergi la inceput

Fetelor am vorbit cu moasa si maine ma duc la doctor sa-mi ia sange sa vada daca am anticorpi, vestea buna e ca i-am povestit ce mi-a zis mama, ca ma ducea intentionat cand eram mica la copii cu varicela sa iau si eu si nu am luat niciodata, iar ea mi-a zis ca e foarte posibil ca nu am luat ca, asa cum zicea si Anya, am dezvoltat o forma asimptomatica poate si as putea avea acesti anticorpi. Daca totusi nu am, riscul este acela de 2 % sa pateasca copilul ceva insa numai daca dezvolt boala, imi vor spune maine ce optiuni am (referitor la vaccinari sau mai stiu eu ce) insa tipa era foarte optimista ,spunandu-mi ca ea a avut paciente cu varicela la varsta mea de sarcina si au nascut copii sanatosi, plus ca daca apare ceva cu bebe se va vedea cel mai sigur la morfofetala la 20 sapt si vom discuta doar daca e cazul atunci.

Va multumesc ca sunteti alaturi de mine, incerc sa ma calmez desi am mancarimi peste tot (desi nu mi-a iesit nici o bubita).

Sunt fericta ca sotul ma sustine in hotararea mea, mi-a zis ca oricum probleme apar mereu, nici nu se gandeste sa facem ceva drastic la un risc atat de mic tinand cont ca oricum nimeni nu ne poate garanta ca va fi un copil sanatos chiar si neexpus la nici un risc. Mi-era teama ca imi va cere ceva ce nu as fi putut face.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Luna, ma bucur ca te-ai mai linistit. Se pot face imunoglobuline, dar nu cred ca e cazul. Eu am avut chiar o colega care s-a umplut de vezicule pe la 4 luni si toata lumea ii spunea sa renunte la bb. A nascut o fetita minunata. Asa ca nici nu te gandi sa renunti si defapt uita incidentul, ca n-o sa pierzi bucuria de a fi gravida stand cu sabia deasupra capului pana nasti.

Alina Radu Teodor si Anya Ioana

Mergi la inceput

Anya m-ai facut sa plang. (Nu ma intreba de ce, probabil mi-au mers la suflet vorbele tale).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

quote:
Originally posted by liadorian

Buna dimineata, fetelor!
Si mai am si o intrebare intrebatoare: mai ia cineva Utrogestan in trimestrul al II-lea de sarcina?
Week-end placut tuturor -dutelor! Ma bucur ca puteti dormi tarziu - eu is treaza de la 5.30

Lia S16

Lia, eu iau utrogestan si voi lua pana-n saptamana 36, 6 pe zi. In nici un caz nu e nociv pt copil, efectul fiind acelasi indiferent de stadiul sarcinii: relaxarea musculaturii si sustinerea sarcinii.
Nu-ti mai face griji si urmeaza sfatul medicului. Sanatate multa,

Anto 19 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by Luna1

Anya m-ai facut sa plang. (Nu ma intreba de ce, probabil mi-au mers la suflet vorbele tale).

asa, plangi de emotie, cum ii sta bine oricarei gravidute

Alina Radu Teodor si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepi spune:

Luna,eu nu stiu ce sfat sa-ti dau ca nu pricep deloc la asa ceva,abia invat cate ceva despre sarcina,fiid prima oara cand raman insarcinata(dupa ani de chinuiala),dar pot sa-ti spun ca suntem alaturi de tine si te sustinem.Nu te grabi sa iei vreo decizie fara sa ai toate datele problemei.
Succes!

pepi 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Buna ziua frumoaselor,

Eu nu am noutati, decat ca incepe sa mi se imprime fundul pe canapea sau invers.

Brazuca, cum ti-au zis si fetele, din pacate carceii sunt comuni in sarcina. E bine sa ai magneziu in casa, o forma care se dizolva in apa si sa bei imediat cand te apuca. Eu am probat asta si pe mama si pe sot si ajuta. E cam scarbos la gust, dar se poate inghiti.
Iar cand simti ca incepe carcelul, intinde picioarele cat poti de drepte si trage de varfurile labelor inspre tine, cat poti de tare. De cate ori am facut asa, mi-a trecut f repede. Sper ca am fost clara in explicatii.

Luna, sunt sigura ca nu va fi nici o problema nici cu tine si nici cu bebe. Pana la urma e f bine ca ai aflat ca fetita era bolnava si ca ai vorbit cu moasa.
Nu baga in seama tot ce citesti pe net, de multe ori informatiile sunt extreme si contradictorii.
Cand am fost suspecta de diabet de sarcina am cautat informatii pe net si m-am ingrozit, nu am fost om pana la refacerea glicemiei.
Pupici, totul va fi bine.

Am o prietena care a luat CMV-ul in sarcina si a fost distrusa. La angoasa ei a contribuit si ce a citit pe net. Initial a vrut sa renunte la copil, era in luna a V-a. Dr i-au zis ca nu e cazul si au avut dreptate, acum are o fetita superba si sanatoasa.
Bun veni noilor mamici in grup si felicitari celor care au aflat culoarea caruciorului.

Va urez un weekend placut si linistit,

Anto 19 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Anto, multumesc pentru informatii! Numai bine tie si pruncilor tai!

Lia S16

Mergi la inceput