Mamici de iulie-august 2007 (20)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

stiu ca sunt frecventi carceii in sarcina. nu cred ca are rost sa te alarmezi... incearca sa tii piciorul cat mai relaxat, eventual maseaza-l cu un unguent, ceva.

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

18+

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepi spune:

Neata fetelor,
Liadorian si eu iau utrogestan de la 6 sapt 2dimineata si 2 seara,doctorita mi-a spus sa le iau intravaginal dar am preferat pe cale orala,de frica sa nu afectez chiriasul.Stiu ca se ia pt fixarea sarcinii,desi cred ca la noi sarcina e deja fixata,nu dauneaza cu nimic.Prietena mea a luat pana in ultima luna.No spa iau numai la nevoie,si chiar trebuie sa iau unul acum ca m-am trezit cu o durere de burta destul de urata.

pepi 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Luna, du-te si fa-ti anticorpii antivaricela. Daca ii ai, e f bine. Daca nu, nu sta cu drobul de sare deasupra capului.Riscul cel mai mare pt bb in cazul in care faci varicela este in trim. II de sarcina, dar chiar si asa procentul afectat este mic. Am vazut cazuri de gravide care au avut varicela in trim II si bblusii au fost ok. Parerea mea este sa nu te vaccinezi, pentru ca de la contact si pana faci boala, daca o faci, mai e.

Alina Radu Teodor si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Alina si Anya mersi. Anya si daca nu am anticorpii ce sa fac? Aici iti face cica un vaccin? Sa-l fac? Am inteles ca e mai mult pt mama decat pt fat...

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 14 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

quote:
originally posted by brazuca25

M-am trezit azi dimineata pe la 6 urland de durere pentru ca aveam o contractie ffffffff puternica la muschiul de la gamba stanga. Si acum a ramas contractat! O durere cumplita, mai ales ca m-a luat direct din somn si nu stiam ce sa fac sa se opreasca. Dupa vreo 5 min de urlete s-a mai linistit putin durerea, dar piciorul tot ma doare tare cand pasesc pe el. Are vreo legatura cu sarcina? Cum scap de asa chin??

eu stiu de la medicul meu de familie (si nu numai) ca daca acesti carcei apar frecvent sau violent in sarcina sunt un semn cat se poate de clar ca avem o lipsa de magneziu; si eu am patit tot azi dimineata un carcel (contractie) la gamba stanga (coincidenta) nu foarte violent, insa oricum neplacut... pana acum mi s-a intamplat de 3 ori in sarcina (cred ca numai din saptamana 18 incoace, adica de curand toate 3)... saptamana viitoare cer solutii la medic (probabil ceva supliment de magneziu).

karligutza, sapt.20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

M-am exprimat gresit, este o injectie pe baza de plasma umana (care are si anumite contraindicatii urate), se numeste imunoglobulina nu stiu cum (deci nu e vaccinul clasic de varicela) si cica protejeaza mama in caz de complicatii, adica aceasta va face o forma mai usoara. De bebe nici vorba sa-l protejeze. Oricum la bebe nu renunt, incidenta e de 2% din cazuri sa aiba probleme deci voi trai cu speranta (si cu eco facute multe sa verific ca e ok) ca el va fi bine. Asta daca o fac, poate am noroc si nu fac. Injectia nu prea cred ca o voi face. Voi ce ziceti, Alina si Anya? Offf, am visat urat toata nopatea

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 14 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

karligutza, mie pe vremuri mi se mai intampla asta, dar in urma cu cel putin 6-7 ani. Durerea este brusca si f violenta si orice pozitie incerc sa iau, nu se relaxeaza muschiul. Si eu banuiesc o lipsa de ceva din sange, pt ca nu mi se pare totusi ceva prea normal.
E adevarat ca am mers aseara pe jos, dar nu f mult, si nu repede. Deci nu vad motive pt asa dureri musculare. Asa ca vreau nu vreau, azi sunt pedepsita in pat.

17+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Salutare! Eu tocmai am luat utrogestanul si mi-e un soooooomn, aproape ca nu mai am gandurile limpezi.
Eu iau 3 utrogestan pe zi si stiu ca nu afecteaza in mod negativ sarcina, din contra. Daca e progesteron lipsa in organism, utrogestanul completeaza. Acum dr mi-a spus ca daca ma simt mai bine sa incerc sa reduc la 2/zi si apoi la 1/zi. Data trecuta cand am incercat experimentul asta m-am trezit cu ceva contractii, asa ca iau tot 3.

Apropo de animalute in casa... Si eu am un caniche, dar al meu nu lasa par decat daca are ghemotoace si si le rupe singur. Il tund eu sau la veterinar cam de tre/patru ori pe an si sunt f multumita. Asa e specia lui, eu nu am vazut caniche care sa lase par, sa naparleasca... Cand va aparea bebe il voi "pasaporta" la soacra-mea in camera. Pana atunci imi este un bun prieten pana vine sotul seara acasa. E asa de sensibil ca daca ma vede ca ma doare ceva sau plang vine si ma alinta (isi lipeste capusorul de obrazul meu). Pt o solitara ca mine, Ozzy inseamna mult. Cei care au animalute ma vor intelege. Le inteleg si opinia celor care nu au, pt ca asa gandeam si eu pe vremuri...

Olgutza nu te mai agita atata, asta daca poti. Stiu ca unele lucruri sunt enervante, incearca, insa, sa te detasezi.

Brazuca din pacate astfel de carcei sunt normali in sarcina.

Felicitari fetelor care si-au aflat culoarea caruciorului

nasica de moflea burtica
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Inteleg din ce-mi spuneti voi ca nu e tocmai neobisnuit sa iau Utrogestan in S16. Mie doctorita mi-a recomandat administrarea vaginala tocmai pentru ca, se pare, e mai lipsita de efecte secundare (somnolenta, ameteala etc.)

Luna, nu-ti fa griji pana nu ai certitudinea ca nu esti imunizata la varicela. Stiu ca-i greu, dar sunt patita. Chiar dupa revelion mi s-a inflamat un ganglion limfatic si ca o graviduta responsabila ce sunt, i-am spus imediat medicului de familie. Nici n-a vrut sa auda mai mult si mi-a spus ca trebuie sa renunt la sarcina, fiindca nu se stie caror riscuri e expus bebe.. Am facut dupa aceea o multime de analize, am trait doua saptamani horror pana au venit rezultatele, dar totul a iesit ok. Infectionistul ne-a spus ca putem duce sarcina pana la capat linistiti. Si asta facem, desi stresul de atunci nu se uita usor.Trebuie a gandesti pozitiv, mai ales ca riscul despre care vorbesti e mic (2%)!

Lia S16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by BBPuck

Acuma, intreb si eu, ca am o dilema extrema in dimineata asta:). Epilarea cu crema e complet interzisa? Ca nu-mi place deloc sa ma fac cu aparatul, iar durerea provocate de epilarea cu ceara nu o mai suport de cand cu copilul asta:). Voi cum faceti?
Doamne, am un chef de vorba teribil, barbatul meu imi zice sa va las in pace. Ce stie el cate dileme avem noi in perioada asta? Si sunt singura cuc, Lia cred ca a iesit, iar eu stau si vorbesc cu peretii.

BBPuck
17+

Noua ne-a cazut netul mai devreme si uite asa am ramas si eu cu ochii in monitor, de una singura, ca barbatul meu doarme dimineata ca un prunc!
Eu una ma epilez numai cu ceara - am citi ca nu e interzisa, atata timp cat suporti durerea: http://www.babycenter.com/plus/safe/quest.jhtml?iisQuestId=1137176
Eu nu m-am sensibilizat mai tare la ceara de cand sunt insarcinata. Am fost deja de cateva ori la o cosmeticiana foarte draguta si ea mi-a povestit ca a epilat o multime de mamici pana chiar inainte de nastere, fara probleme. E mai iginiec asa, cred eu, si mai sigur decat cu crema. Crema contine mai multe chimicale decat ceara, nu? Iar daca folosesti ceara de unica folosinta, nu e atat de fierbinte cat sa te deranjeze.

Lia S16

Mergi la inceput