Mamici de iulie-august 2007 (20)
Raspunsuri - Pagina 4
liadorian spune:
Buna dimineata, fetelor!
Am incercat sa incep ziua sanatos, cu lapte in loc de cafea (nu prea am pofta de lactate de cand sunt insarcinata, dar ma mai straduiesc si eu!).
Si mai am si o intrebare intrebatoare: mai ia cineva Utrogestan in trimestrul al II-lea de sarcina? Eu am inceput sa iau prin S6, la recomandarea medicului, cate 2/zi, vaginal, plus No-spa, 2/zi. De cand mi-au descoperit, saptamana trecuta, acea usoara decolare de placenta, am urcat la 3 Utrogestan/zi. Pe prospect scrie insa ca e recomandat numai in primul trimestru de sarcina... Ma lumineaza si pe mine cineva ce inseamna asta? O fi inutil in partea a doua a sarcinii, in sensul ca nu-si mai face efectul? Sau e de-a dreptul nociv pentru bebe?
Week-end placut tuturor
-dutelor! Ma bucur ca puteti dormi tarziu - eu is treaza de la 5.30
Lia
S16
BBPuck spune:
Neata, Lia. Si eu sunt treaza, de fapt m-am trezit la 4.20 (ca de obicei, de cand sunt insarcinata), dar am mai tras de mine sa mai stau in pat, la tv. Eu incep cu cafea, ca dimineata, din cauza tensiunii care-mi scade cumplit, am niste dureri de cap...
Voiam doar sa stii ca nu esti singura pe forum, ca de pastile chiar nu stiu nimic.
Deci, buna dimineata si sa ai o zi minunata:)
BBPuck
17+
BBPuck spune:
Acuma, intreb si eu, ca am o dilema extrema in dimineata asta:). Epilarea cu crema e complet interzisa? Ca nu-mi place deloc sa ma fac cu aparatul, iar durerea provocate de epilarea cu ceara nu o mai suport de cand cu copilul asta:). Voi cum faceti?
Doamne, am un chef de vorba teribil, barbatul meu imi zice sa va las in pace. Ce stie el cate dileme avem noi in perioada asta? Si sunt singura cuc, Lia cred ca a iesit, iar eu stau si vorbesc cu peretii.
BBPuck
17+
X-ray spune:
luna daca te prezinti la dr in primele 3zile dupa contactul cu persoana infectata poti fi vaccinata impotriva virusului si astfel poti sa nu faci sau sa faci o forma usoara a varicelei.
intr-adevar exista un risc de afectare fetala in primul trimestru de sarcina si inceputul celui de-al doilea(trim 1=0-15 sapt,trim 2=15-27 sapt),mai ales la gravidele cu sistem imunitar precar.daca fetitza nu avea inca vezicule,deci era la debutul bolii atunci din pacate avea si gradul cel mai ridicat de virulenta .
ce se mai poate face este administrarea unor imunoglobuline specifice,cu actiune tintita asupra virusului,dar neaparat administrate inainte de aparitia veziculelor.
oricum esentza este urmatoarea:neaparat trebuie sa te prezinti la medicul tau pt ca esti in saptamana 14 si el hotaraste conduita .dar ar fi bine cat mai repede.nu trebuie sa te sperii,poate chiar ai anticorpi impotriva varicelei si nu sti, chiar daca nu ai facut boala manifesta.
acum o rog si pe anya sa-si spuna parerea.
alina
17+ de sarcina cu o
la purtator...
X-ray spune:
bbpuck si pe mine ma doare la epilat de mor si imi si creste mult mai repede parul
.dar nu renunt la epilat,ca vreau sa am o viatza si dupa sarcina si daca bag lama sau crema depilatoare(cu care nu prea sunt de acord) voi fi padurea letea dupa ce nasc ,cu radacini seculare pe care nu stiu daca voi rezista sa le scot.... eu am norocul de o minune de cosmeticiana,care imi pune fashii mici si subtiri si astfel tolerez mai bine tortura.dar problema e ca e si ea gravi si naste in iunie si iti dai seama ca sunt distrusa ca tocmai in ultima luna trebuie sa ma duc la altcineva
.
lia la recomandare ginecologului si eu iau 4 utrogestan pe zi.teoretic nu mai este nevoie de suplimente cu progesteron din saptamana 12, de atunci placenta incepe sa aiba si rol secretor.dar in cazuri speciale se adiministreaza in continuare.si nu afecteaza fatul
alina
17+ de sarcina cu o
la purtator...
jadi spune:
Am ajuns la jumatatea sarcinii desi daca e sa ma iau dupa calculele mele sunt la jumatatea sarcinii de o saptamana (am de gand sa nasc in jur de 38 de saptamani ca si data trecuta). in rest nimic nou
.
Deni &
Vlad & bb2
taedi spune:
Buna dimineata burtici.
Nu ma simt prea bine astazi,ma ard ochii , stranut intruna si parca nu am nici un pic de putere in picioare,sper sa-mi revin in week-end.
Burtica mea este destul de mare,circumferinta de 93 cm,la cat de mica sunt eu mi se pare mare.
Sanatate tuturor burticutelor si numai bine.
Pupici
edith
15+
ioanadara spune:
Buna dimineata tuturor.Nu am mai scris de mult dar sa stiti ca citesc aproape in fiecare zi. Bebelusul nostru va fi baietel se pare.
In rest este bine, si se misca intr-o veselie.Asta am vazut la eco. pentru ca eu il simt foarte rar.
16 
olguttza spune:
Neatza, gagici!
In sfarsit, venira si aia cu termopanele (care trebuiau sa ajunga ieri dupa-masa)! De vreo ora n-aud decat bormashina in casa.
Ma rog ca saptamana viitoare sa terminam cu dormitoru nostru si sa ne apucam de baie. Nu de alta, da pe 24 imi vin socrii pt. cateva zile si, daca nu e gata camera aia, ii trimit sa doarma la hotel.
Sau plecam noi la hotel! ![]()
In rest, nik nou sub soare....Tre' sa m-apuc sa fac mancare si iar sunt in criza de idei! Sper sa ma hotarasc la ceva pana mai pe la 2-3...
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
18+
De la nunta...
brazuca25 spune:
BBPuck, nu stiu cat de recomandata este crema dar eu una am folosit pt ca nu suport lama in anumite zone. Si nu am patit nimik. Deci nu cred ca e vreo problema.
M-am trezit azi dimineata pe la 6 urland de durere pentru ca aveam o contractie ffffffff puternica la muschiul de la gamba stanga. Si acum a ramas contractat! O durere cumplita, mai ales ca m-a luat direct din somn si nu stiam ce sa fac sa se opreasca. Dupa vreo 5 min de urlete s-a mai linistit putin durerea, dar piciorul tot ma doare tare cand pasesc pe el. Are vreo legatura cu sarcina? Cum scap de asa chin??
17+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos