ciobanasului, cresa minune?

buna ziua, mamici!
de vreo saptamana imi prind urechile in subiecte despre crese..
in urma lecturarii am ajuns la concluzia ca cea mai buna cresa, daca ma hotarasc pentru cresa, ar fi Ciobanasului, din sectorul 2.
ce intrebare/rugaminte as avea: pentru ca toate subiectele legate de aceasta cresa sunt destul de vechi, ma interesa daca e cineva ce are copilul acolo ACUM (ma rog, anul trecut). as fi vrut mai multe detalii, plusuri si minusuri.
fiica-mea are 9 luni, deocamdata avem pe cineva care sta cu ea, insa nu e o solutie de durata, din mai multe motive (financiare etc.). ma bate gandul ca, de la un an sa o dau la cresa.
sunt parinti, asistente, cunostinte ce sustin ca datul la cresa de la un an e benefic, altii care sustin contrariul. astept mai multe pareri, fondate, daca se poate.
va multumesc mult pentru ca sunteti aici!!
Luana si Hora - 14 Mai 2006
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
„Femeia vede unde barbatul abia zareste” Proverb romanesc
Raspunsuri

PatriciaArdeleanu spune:
Este greu sa se spuna ca cresa cutare sau cutare este cea mai buna, pentru ca nu poti sa stii cum este fiecare cresa in parte.
In primul rind trebuie sa locuiesti in sectorul 2 ca a iti duci acolo copilul.
hai sa iti zic despre noi, ca sa iti faci o parere. Vor veni si alte mamici cu pareri pro si contra. deci noi sintem ACUM la cresa si avem 2 ani.
- eu am dus fetita la 1 an si 11 luni;
-locuiesc in sectorul 2;
- m-a surprins in mod placut ca nu a trebuit sa imping spagi ca sa intru, nici dupa ce am intrat ca cotizez ca sa fie ingrijita
-personal f amabil, cel putin doamnele de la grupa mea;
-am nr de mobil al dnei asistente principale din grupa si o sun daca doresc sa o intreb cite ceva;
-am putut sa insotesc copilul in clasa dimineata, nu mi s-a interzis
(este adevarat ca nu am facut vizite inopinate peste zi, caci ar trebui sa chiulesc de la servici si am considerata ca nu am motive).
-cel mai important, nu s-a imbolnavit decit dupa 4 saptamini de mers la cresa, in sezonul de virf al virozelor si dupa ce noi, ambii parinti, am fost raciti (si a facut o raceala usoara, fara antibioice). Parerea mea, depinde de fiecare copil in parte cum reactioneaza cu colectivitatea, cit de rezistent este, nu ca este vorba de cresa 'x" sau gradinita particulara "y". am auzit cazuri de copii cu pneumonie dupa prima saptamina, dar si caz fericit ca al meu. conteaza f mult si cu ce merge copilul la cresa, acolo este f cald inautru, daca este transpirat si pe urma iese la tramvaie, etc.
-este curata de cite ori o iau de acolo, schimbata, niciodata oparita
-maninca mai bine, are un program de masa regulat
- mincarea este gatita proaspat in fiecare zi. nu a avut niciodata vreo indigestie sau diaree, sau bubite, etc, ceea ce inseamna ca este buna.
-daca nu merge citeva zile se scad de la plata.
-daca raman consumabile nefolosite le primesti inapoi (pampers, se dau cite 3 buc pe zi).
-nu o simt traumatizata, batuta, merge de placere la cresa, daca o intreb zice 'da". Nu o las plingind, nu o gasesc plingind.
mentionez ca asta este in cazul nostru si nu am de ce sa infloresc. si eu stau cu emotii mereu, dar a fost cea mai buna alternativa pentru noi, intrucit nu avem bunici iar in bone nu am incredere.
daca iti mai vine ceva in minte te rog sa ma intrebi. Patricia si
Rebecca (05.02.05)

ingridnen spune:
Pentru mine a fost de neconceput sa-l dau pe Cristi la cresa... a fost (si este) un copil foarte "dinamic" si nazdravan. Un adult abia ii facea fata, nici nu imi imaginam sa fie o educatoare/ingrijitoare care sa mai aiba in grija inca cativa copii pe langa el. In afara de asta el era obisnuit sa stea cat mai mult afara (noi locuim foarte aproape de parc). Vara statea si cate 5-6 ore pe zi in parc (dimineata vreo 3 si seara inca odata pe atat). Iar era pentru mine de neconceput sa-mi las copilul inchis ore in sir intr-o camera.
Cand a implinit Cristi 1 an si 2 luni am luat o bona, am stat eu cu ea 2 luni acasa, si pe urma am mers la servici.
Trebuie sa te gandesti si la tot felul de viroze, raceli etc.... deci trebuie sa ai o varianta de rezerva. Noi neavand nici un ajutor (parinti, socri etc) am fost nevoiti sa luam bona. Acum Cristi e la gradi, sta pana la ora 13 si il ia bona si iese cu el in parc. Am eu obsesia asta cu plimbatul pe afara....
Ingrid si Cristi 3 ani si 11 luni

PatriciaArdeleanu spune:
Ingridned, nu te supara, dar nu cred ca asta a intrebat Luana. Patricia si
Rebecca (05.02.05)

PatriciaArdeleanu spune:
asteapta pareri pro si contra despre cresa ciobanasul, nu despre decizia de a da coplilul la cresa. Este altceva.
pentru asta a fost alt subiect "cresa pro/contra" care s-a lasat cu multe discutii aprinse. Patricia si
Rebecca (05.02.05)

26octombrie spune:
dragele mele, va multumesc mult pentru suport! eu am fost nitel ambigua, scriam de la munca si n-am stat sa rumeg: astept pareri despre Ciobanasul, in primul rand, impresii "la mana-ntai", insa, intr-adevar, am vorbit si de datul la cresa in general, daca are cineva convingeri pro sau contra pe care le considera esentiale in luarea unei decizii.
pe mine ma intereseaza Ciobanasul si vreau sa iau in calcul fie mersul la ACEASTA cresa, fie statul acasa, caci intre o cresa proasta (sau de care n-am auzit nimic) si o bona, cred ca as prefera bona. comparatia, in mintea mea, se face intre o cresa buna (daca e buna) si statul acasa.
Patricia, iti multumesc tare, tare mult pentru impresii, imi sunt de ajutor in creionarea unei pareri!
Ingrid, si tie iti multumesc mult, pentru ca te-ai gandit sa ma ajuti si ti-ai facut timp sa scrii. Intamplarea face ca eu sa am fetita si cuminte pe deasupra, asa incat datele problemei nu coincid, insa intentia conteaza si, oricum, nu ma asteptam ca toata lumea sa fie in exact aceeasi conjunctura ca mine
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

26octombrie spune:
off-topic: Patricia, locuiesti (sau ai locuit) cumva in Pantelimon, langa scoala 66?! Am o cunostinta cu acelasi nume si, nefiind comun, ma intrebam...
io tot cresc

Mia. spune:
Eu am avut copilul (care acum are 5 ani) la Ciobanasul, cind avea 2 ani si ceva. Intr-adevar, nu am dat spaga sa intru acolo, e curat, ...dar ce nu mi-a placut au fost urmatoarele: s-a imbolnavit f des(dar asta am pus-o pe seama colectivitatii in general) , cind copilul se mai scapa pe el, desi ii duceam pampers(dar ele imi spuneau ca vor sa-i invete la oala) cred ca stregeau pe jos cu pantalonii lui si chiloteii, dupa care ii puneau intr-o punga , asa imbibati cu urina, si mi-i dadeau cind il luam( mi se parea odios), efectiv hainutele musteau... de aceea am tras concluzia ca stergeau pe jos... altceva, educatoarele erau acre(nu am dus niciodata nimic decit de 8 Martie niste flori) si o data au comentat aiurea ceva, de s-a enervat sotul si a facut scandal, dupa care si-au cerut scuze...
In fine, experienta mea a fost redusa, vreo 4-5 luni.
poze cu Corina Elena
poze
Piersicuta mea

PatriciaArdeleanu spune:
Luana, nu stau in Pantelimon, iar Patricia este al doilea prenume, asa ca nu sint eu
Mia, ce povestesti tu acolo suna horror. Probabil ca s-au schimbat multe de atunci. si eu aveam imaginea cresei din povestile de demult, unde toti copiii erau murdari, tinuti in patuturi cu mucii pina la gura.
acum copiii au program de olita dupa fiecare masa si dupa somn, dar daca nu fac sint imbracati, pampers, etc. O singura data mi s-a intimplat sa imi dea inapoi o bluzita pe care varsase putina mincare, in rest este curata cum o duc. Patricia si
Rebecca (05.02.05)

26octombrie spune:
am fost ieri la ciobanasului, sa vaz si io ce si cum. mi-a placut, e curat, e e verdeata in jur. singura bila neagra: e caaaald. mult prea cald pentru noi. e, asta e, am inteles ca iti tin copilul cum vrei, asa ca fiica-mea va sta toata iarna viitoare in maieu si pantaloni scurti..
mai vreau impresii.. nu e nimeni care sa aiba copilul la grupa mica?! uff..
mai am un pitic pe creier. zaharul. mi-ar fi placut sa nu avem de-a face cu zaharul rafinat (doar cel brun). insa sunt constienta ca asta nu se poate in real world, asa ca nu ma mai agit. o sa bea si ea nitel ceai cu zahar, n-o fi foc (chiar, de ce trebuie sa li se dea copiilor ceai indulcit, nu pricep!)
io tot cresc