Va rog, ajutor
Am un baietel nazdravan si plin de energie, din pacate am fost nevoita sa il retrag de la gradi de stat unde mergea,va rog dati-mi un sfat unde pot sa il duc sa fie acceptat cu temperamentul lui energic.As vrea sa gasesc o gradi particulara cu un personal mai prietenos, pentru ca baiatul meu raspunde pozitiv numai persoanelor binevoitoare, daca se simte respins, e batut sau se tipa la el, devine un adevarat haiduc.Va rog din tot sufletul cine aveti informatii despre gradinite in sectorul 2, de asemenea astept sfaturi, sugestii de la mamici sau doamne educatoare.Va multumesc
Raspunsuri
Tino-Tino spune:
E nazdravan ca sa atraga atentia!
Trebuie sa dai impresia ca este ca el, dar sa faci ce trebuie.
Energia trebuie consumata! Se spune ca astfel de copii pot sa devina buni manageri daca invata de mici sa-si foloseasca aceasta energie in sensuri pozitive.Copilul energic nu poate "asculta" si respecta multe reguli deodata. In fiecare saptamana se prezinta o regula si se respecta.De exemplu: "Stam toti la masa, mancam impreuna, ne asteptam unul pe celalalt." Prin repetitie el va intelege ca nu mai poate sa faca altfel. Este incurajat si laudat pentru cea mai mica fapta buna !!! Rabdare!
Mihaela
anya spune:
De ce l-ai retras? Te-a obligat directoarea sau te-a intimidat? Cum adica sa bata copilu'? Te rog, da-mi si mie detalii - aici sau pe pm - ca si noi am trecut prin ceva asemanator, dar nu m-am lasat si nu l-am retras. Am fost la psiholog, mi-au zis ca am un copil perfect normal dar cu personalitate si ca de fapt sistemul din scoli si gradinite incearca o uniformizare. E mai simplu de condus "oi" decat personalitati si ca de fapt trebuie sa discutam cu eduactoarea si sa o "convingem" sa se ocupe de copil.
monica-elizabet spune:
daca educatoarele sau directoarea te-au pus sa-l retragi inseamna ca ele nu sunt competente si nu stiu cum sa-l atraga sa stea atent si cumintel...
daca inca nu ai depus cerere de retragere du-l la gradinitza...cum sa-l bata...Doamne fereste
monica
mami de alex(7 iunie 2001)
si ruxi(16 dec 2004)
mirunni spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Anya se pare ca intr-adevar avem experiente asemanatoare, si noi am fost cu piciul la psiholog, si ni s-a spus exact aceeasi chestie, copilul e ok,se pare ca la gradi nu echiar totul ok...pe mine discutia cu psihologul m-a pus rau de tot pe ganduri, a reusit sa scoata la iveala niste lucruri urate despre care copilul nu vorbea cu noi(de fapt el refuza sa vorbeasca despre gradinita, desi e fooaaaarte vorbaret in general), psihololoagei insa i-a raspuns ce pateste la gradi si mi s-a facut parul maciuca.
Si eu am fost sfatuita sa vorbesc cu educatoarele, am incercat in cateva randuri, dar parca m-am izbit de un zid de incapatanare. Copilul se temea de ele, si desi il duceam dimineata echilibrat, linistit, il gaseam seara tare agitat, plans si speriat.Eu nu l-am mai putut duce pentru ca ii mergea rau si se chinuia.Tu cum ai reusit sa le convingi? eu le-am dat spaga de cand am dus copilul la gradinita, si tot degeaba... poate vroiau mai mult, cine stie.
mirunni spune:
Revin...sa va dau cateva amnunte despre pustiul meu. Trebuie sa recunosc ca micut fiind, era mai zgomotos decat alti copii.Acum are 4 ani si un pic, si accesele de personalitate au cam disparut. Acasa nu imi da motive sa il cert, se joaca singur linistit, cu jucarii, deseneaza, daca ii dau voie sta la televizor sau calculator. Pot merge cu el la magazin fara sa se mai tavaleasca dupa cate o jucarie, desi mai cere, mai insista, dar fara tipete si alte alea.De obicei cand vrea ceva ma roaga, daca primeste spune multumesc, cere voie, etc.Asta daca eu am un coportament binevoitor. Daca sunt mai obosita si il reped sau il ignor fara motiv, incepe alergatul prin casa, jucatul fotbalului in casa sacaiala si tot ce stie el ca nu imi place. Daca tip sau dau una la fund e mai rau, ne certam parte in parte. Singura solutie e sa ii explic ca ma deranjeaza, ca sunt obosita, uneori e nevoie sa-i explic si de mai multe ori, si neaparat sa ii arat bunavointa.Concluzia mea este ca se razbuna atunci cnd i se pare ca este tratat incorect, cu rea vointa.Si cand e printre copii reactioneaza cam la fel. Este prietenos si comunicativ cu copiii, dar reactioneaza urat fata de cei care incearca sa il necajeasca.Educatoarelele lui il primeau mereu cu o privire si un ton de imi venea si mie sa o iau la goana...dar unui copilas
X-file spune:
Depinde f.mult de doamnele educatoare!Cred ca cu cit sunt mai in virsta, cu atit le intereseaza mai putin clasa si asteapta pensia...S-au si schimbat multe in invatamintul prescolar (ma refer la metode)se cere prea multa scriptologie,cine stie?
violeta69 spune:
la fel am patit si noi cu fiul nostru...
e un nazdravan si jumatate si in astia 3 ani de gradi a devenit "cunosut"....
dar la fel spun si eu,e un copil istet,cu o memorie f. buna,politicos si nici nu bate copii(fara motiv-atunci cand o face nu se lasa intimidat,daca unul da in el da si el...desi i-am explicat ca nu asta e solutia,nu stiu sincer ce fac ei in calsa,eu vad in parc cand intra in contact cu alti copii!)
dar nu l-am retras de la gradi,chiar daca una din doamne a gasit de cuviinta sa-l pedepseasca punandu-i lui si la inca vreo 3 copii o hartie de gat pe care a scris :RUSINEA GRADINITEI!-am mai postat despre asta)...si nici nu am dat spaga...
singurele cadouri pt dragutele doamne au fost cele de sarbatori si de final de an...
la noi a ramas inca metoda asta ca un copil sa stea smirna ca ele sa aiba timp de palavre de cafele si tigari...
si astia mici raman singuri si isi fac de cap...
parerea mea e ca tb a discuti cu doamna/doamnele si sa le impui ca nu=l mai streseza pe copil...si cred ca ar tb chiar amenintate cu o sesizare catre ministerul invatamantului..
-pt puiutz
Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar" 
geniest spune:
Nu cred ca se rezolva ceva cu amenintarea. S-ar putea sa se poarte si mai urat cu copilul si tu sa nu poti afla nimic de la baietel.
Poti sa-i inscri din toamna la alta gradinita daca nu ti-e prea greu.
Apropo de baietei nazdravani ...si al meu se manifesta exact cum descrii tu Mirunni. Daca se simte neglijat, jignit sau nu-i arati bunavointa se incapataneaza si face lucruri foarte urate, uneori periculoase.
De ex. noi avem o problemuta cu copilasii in parc, cei care au atitudinea aceea de lasa-ma da' nu-mi da pace....Adica se fugaresc iar partenerul de fuga se ascunde sub fusta mamei...o data, de doua, de trei....a patra oara fim'iu il bruscheaza fiindca nu-i intelege atitudinea. Se simte sicanat, iar o mamica m-a intrebat odata, usor revoltata: da' asa se joaca el ???!!!Pai nu, am zis eu, dar il incita baietelul dvs....mama, mama cum s-a uitat la mine...
Eu incerc sa-i bag in capsor ca daca cineva se poarta urat sau nu vrea sa se joace cu el inseamna ca respectivul nu merita atentia lui. Si gata ! Sa mearga mai departe.
anya spune:
Geniest, asa e si al meu.
La gradi are o colega in stilul de care zici tu .. acum il zgandare - acum fuge la educatoare. O intamplare caraghioasa:
Matei (al meu) se trezeste din somnul de dupamiaza si zice " vreau pp". Pana sa se ridice el din pat, domnisoara-zgatie fuge la toaleta si ocupa unicul wc. Evident incepe show-ul...ca el a zis primul si de ce ea...
La un moment dat, a lipsit Matei o saptamana. Educatoarea "arunca" pastila: Vai ce cuminte a fost fetita respectiva!!! Concluzia imediata- al meu e de vina. Socrul meu a raspuns imediat: dar cand lipseste domnisoara cum e Matei? Educatoarea: AAA, pai nu stiu.
Si saptamana trecuta chiar se intampla - lipseste domnisoara !! Astazi sotul meu o intreaba pe educatoare: Cum s-a mai comportat Matei? Educatoarea: A fost foarte cuminte! Nici nu l-am simtit!