BANEOCIN -pudra INTERZIS LA COPII

BANEOCIN -pudra INTERZIS LA COPII | Autor: ionelac

Link direct la acest mesaj

BANEOCIN pudra-in prospect scrie ca este interzis la opii sub 2 ani,desi multe mamici spun ca se cere in spital.eu una am cumparat caci asa am citit in magaj de maternitate.stie cineva ceva?
daca imi cere in maternitate ce sa fac sa spun ca este interzis....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Pe ai mei copii, pe amandoi, in maternitate i-au tinut la lampa pt un icter puternic si ii dadeau cu Baneocin pudra pe tot corpul pentru bubitele care aparusera... De asemenea mi-a fost recomandata si de pediatra...

Asa ca nu stiu ce sa-ti spun...E prima data cand aud.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mda, multe medicamente una au in prospect si pentru alta sunt folosite, in ceea ce priveste cel putin varsta de la care e recomandat. Asta o data. Dar ingrijorarea ta e chiar hilara. Cum adica daca iti cere in spital, ce te faci? Nu-ti cere nimeni nimic cu de-a sila in spital. Nu ai/nu vrei sa folosesti ceva anume te descurci fara sau cu un produs similar. Ca sa nu mai zic ca cel putin unde am nascut eu in afara de scutece si servetele umede nu mi-a cerut nimieni nimic. Nici ulei, nici crema, nici pudra de talc, nici baneocin, nici bephantene. Astea le-am folosit eu acasa.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisstamate spune:

Mie mi-a fost de mare ajutor Baneocin pudra pentru vindecarea epiziotomiei!! de fapt cred ca a facut minuni!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Uite ce am gasit pe net.

Prezentare: Baneocin pudra: Cutii pentru pudra de 10 g. Baneocin unguent: tuburi a 20 g si ambalaj clinic.
Indicatii: Baneocinul este activ in toate infectiile provocate de germeni patogeni sensibili la neomicina si/sau la bacitracina. Actiunea Baneocinului unguent este intensificata de un pansament. Baneocin pudra: - Infectii bacteriene ale pielii de mica extindere, de ex: Herpes simplex, Herpes zoster/vezicule de varicela, impetigo contagios supurant, ulcere infectate ale gambei, eczeme infectate, dermatite fesiere (la nou-nascuti) infectate cu bacterii. Prevenirea infectiilor ombilicale la nou-nascuti. Dupa interventii chirurgicale (dermatologice) Baneocin pudra poate fi utilizat ca adjuvant in ingrijirea postoperatorie (excizii si cauterizari, tratarea ragadelor, ruptura perineala, episiotomie, rani si cicatrice supurante). Baneocin unguent: Infectii bacteriene focale ale pielii: Furuncule, antrax (dupa tratament chirurgical), foliculita barbiei, foliculita profunda, hidrosadenite supurative, periporite, perionyxis. Infectii ale pielii de extindere limitata: Impetigo contagios, ulcere infectate ale gambei, eczeme secundare infectate, rani si taieturi infectate secundar, opariri cu apa fierbinte, arsuri, operatii estetice si grefe cutane (de asemenea profilactic si pansamente cu unguent). Dupa interventii chirurgicale: Baneocin unguent poate fi folosit ca adjuvant in timpul ingrijirii postoperatorii: Baneocin unguent intins pe fese de tifon este eficient la pacientii cu infectii sau rani (ex. infectii ale canalului urechii externe, rani sau escare chirurgicale).
Compozitie: Baneocin pudra/unguent: 1 g contine: Bacitracin zinc: 250 UI, Sulfat de neomicina: 5000 UI (5 mg).
Contraindicatii: Hipersensibilitate cunoscuta la bacitracina sau/si neomicina sau la alte antibiotice aminoglicozidice. Baneocinul nu trebuie aplicat in leziuni severe extinse ale pielii deoarece absorbtia medicamentului poate cauza ototoxicitate pana la pierderea auzului. Daca exista posibilitatea unei absorbtii necontrolate, Baneocinul nu se va administra pacientilor cu tulburari excretorii grave de origine cardiaca sau renala cat si celor cu leziuni vestibulare sau/si cohleare. In caz de timpan perforat nu se aplica Baneocin in conductul auditiv extern. Nu se aplica Baneocin pe mucoasa oculara.

Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rucx spune:

Eu am nascut la Giulesti si mi-au cerut scutece, servete umede, ulei pt copii, Baneocin pudra...Nu am citit prospectul, dar vreau sa spun ca pe Alexutu il dadeau pe tot corpul cu Baneocin pudra inca din primele zile...Ma gandesc ca daca era interzis, ar fi spus medicii ceva, nu?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxie spune:

Ionelac, si eu tot la Giulesti am nascut, si baneocinul il foloseau pentru buricut, sa se vindece mai repede. Am continuat si eu sa il folosesc acasa, dadeam din belsug pe buricutul bebelusului pana a cazut, prevenea infectiile si a ajutat sa se usuce mai repede si sa cada. Noi am fost campioni la cazut buricul, fetitei i-a cazut la 4 zile si baietelului la 5. Foloseste cu incredere.

Roxie, bubulutza Denisa (23 decembrie 2005)si bebe Mihnea Sebastian (11 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Baneocin pudra este foarte des recomandata de medicii pediatri si neonatologi de la noi pentru diferite afectiuni ale pielii sugarului, insa in occident este complet interzis a se recomanda pudra pentru bb-i deoarece, inhalata, ajunge sa dauneze grav plamanilor micutilor. Fiecare face cum crede. Sanatate multa.

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
Varsta Denis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Stiu ca nu e indicat sa fie inhalata de bb..eu i-am dat cu ea la buricut si a fost super ok, apoi imediat dupa ce am venit din spital a facut o foliculita de toata frumusetea, era plina de bubite si Baneocinul pudra a fost singurul lucru cu care i-au trecut. Le stergeam cu alcool alb si apoi cu un betisor cu pudra pe el puneam pe fiecare bubita. Cu grija sa nu-i ajunga la nasuc.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Nici la noi n-ar trebui sa se mai recomande pudra pentru ingrijirea copiilor (ma refer aici la pudra de talc, folosita cu mare succes si acum de mamici, care nu are nici o utilitate). Insa baneocinul este f util pt ingrijirea plagii ombilicale la nou-nascut si se recomanda in aplicatii locale, in cantitate mica (se pudreaza un strat fin, avand grija sa se evite "vanturarea" lui spre nasul copilului), timp de doar cateva zile (pana "cade" buricul si se cicatrizeaza locul).

Alina Radu Teodor si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Fetelor, mie nu mi s-a recomandat deloc aceasta pudra, nici macar cand a fost vorba de buric. Buricul il dezinfectam in fiecarea seara cu vata cu spirt (asa cum faceau si in maternitate de altfe), iar dupa ce a cazut am pus solutie de nitrat de argint cate o picatura pana la cicatrizare...si basta...

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
Varsta Denis

Mergi la inceput