Banana - un pericol?
Octavian are 10 luni si 11 zile si in acest timp i-am dat banana de 3 ori si tot de atatea ori a vomat dupa ea. Ce poate fi??? A mai patit cineva asa ceva??? I-am dat-o la intevale destul de mari, ca timp, de cateva luni si de fiecare data a reactionat la fel. Ii plac f. mult si-mi pare tare rau ca nu pot sa-i dau. Voi aveti idee de ce face asa?
Ela si Octavian
Raspunsuri
lilach spune:
I-ai dat toata banana?
Incearca sa-i dai doua trei inghitituri.
Daca bine imi aduc aminte bananele in Romania sint destul de mari. Poate e prea mult pentru el.
ella& laura,andrei,andra
mirela.mustaciosu spune:
E un aliment destul de greu pentru bebei, dar sunt copii care o tolereaza bine. Mie mi-a spus o mamica sa incerc (pana la un an) sa-i dau o banana la doua zile, nu mai mult de atat - asa ii recomandase medicul pediatru. Am citit ca e alergena si ca in ultima vreme sunt multi copii care au avut reactii alergice la banana. Poate la bebeul tau e o forma de manifestare in sensul asta (o intoleranta, nu stiu daca chiar alergie). Are dreptate Lilach, poate ar trebui sa incerci treptat, sa-i dai putin prima data si sa maresti treptat cantitatea. Baietelul meu e mare amator de banane, dar am grija sa nu-i dau niciodata mai mult de o banana pe zi. Ce pot sa-ti spun e ca nu o digera intotdeauna foarte bine si in orice caz la el nu are clasicul efect de a constipa. Incearca sa-i dai putin si paseaz-o bine cu furculita la inceput. Si daca asa o accepta stomacelul lui, mareste progresiv cantitatea si gradul de maruntire. Succes!
Ela-Z spune:
Bineinteles ca i-am dat putin, 2,3 cm cu aprox. , iar ultima data i-am dat 1\3 dintr-o banana mica, ieri adica, la ultima masa si in timpul noptii a vomat-o, cred mai degraba ca are o intoleranta ceva... nu stiu
Ela si Octavian
Yasmine spune:
Ela, incearca sa nu-i mai dai fructe seara, cel mai bine inainte de masa fructele, deci implicit shi banana, peste noapte cind micutzul doarme e greu pt. stomac sa digere fructe, da-i seara ceva ushor, sau laptic.
Corinna
lilach spune:
Incearca sa ii dai doua trei lingurite de banana dimineata pe la ora 10:00.
Spune-ne cum a reactionat.
Succes
ella& laura,andrei,andra
Ela-Z spune:
I-am dat si ziua si tot asa a reactionat, la cateva ore o vomat-o, vreau sa va spun ca am fost f. atenta cand le-am cumparat (am luat dole), dar voiam sa va intreb cum ar trebui sa fie: coata, f. coapta sau mai cruda pt. ca eu pe cine am intrebat mi-au raspuns in mod total diferit, ma gandesc ca poate conteaza si asta... ideea cu ea coapta mi-a placut cred ca merge bine in budinca...dar sincera sa fiu imi este f. teama sa incerc imediat, o sa mai astept putin.
Da Mirela si eu am citit despre faptul ca sunt alergene, iar bb are o predispozitie la alergii, avand si o nenorocita de dermatita atopica, care ne chinuie din cand in cand, of!
Numai bine voua si
Ela si Octavian