reteta de eclere?
ma intereseaza reteta de eclere sau profiterol.
multumesc!
ege si arzu ege (30.09.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/fisun_regep/my_photos
Raspunsuri
alinam spune:
Ege :
250 ml apa se pun la fiert cu jumatate de lingurita de sare si 100g margarina ( eu folosesc doar unirea, cu unt am patito sa nu imi iasa ), cand da in primul clocot se ia de pe fok si se adauga 125g faina deodata si amesteci pana cand se dezlipeste de pe fundul vasului, lasi sa se raceasca si cand e rece pui 3 oua unu cate unu si amesteci bine, apoi pui cu lingurita in tava neunsa, sau cu ce vrei tu, pistol, punga. cuptorul trebuie sa fie foarte bine incins, bagi tava 10 min la fok maxim si apoi inca 10 min ( aproximativ) la fok mic, ies niste gogosele aurii, umflatele , goale in mijlok, le tai si le umpli cu ce vrei tu : crema de vanilie, ciocolata sau de ce nu, le umpli ca aperitiv cu crema de branza cu marar, pate samd.
A si inca ceva, eu fak mereu reteta dubla sa ajunga
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze
Christel spune:
Alina, am incercat si eu(am pus unt insa)mi-a iesit bine compozitia, au crescut bine in cuptor, dar la un moment dat s-au pleostit desi nu am deschis usa cuptorului(ca am bec). Care-i secretul? M-am cam chinuit sa le tai capacele, de iesit au iesit super bune dar nu prea aspectoase ca cele de la cofetarie!
Si tu le pui in tava neunsa, nu se lipesc? Ca eu am patit-o odata. Acum pun hartie de copt unsa cu unt.
ege spune:
va rog puteti sa-mi ziceti si crema aceia super de ecler cum se face?
multumesc
ege si arzu ege (30.09.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/fisun_regep/my_photos
alba spune:
quote:
Originally posted by ege
va rog puteti sa-mi ziceti si crema aceia super de ecler cum se face?
multumesc
ege si arzu ege (30.09.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/fisun_regep/my_photos
Eu fac cu cremele de la Dr.Oetker :-)
Alba,mami de Darian (7 ani) & Cassian (1 anisor)
http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
Cine este bogat in Dumnezeu este darnic cu cei din jurul lui.
Alynutza spune:
Alinam exact reteta asta o folosesc si eu. Problema mea e ca desi cresc frumos la cuptor (la mine in reteta scrie sa se dea la cuptor foarte bine incins pentru 30 de minute, primele 20 nu se deschide deloc usa cuptorului) parca raman putin clicoase inauntru.
Cat despre copt, se pot coace linistit in tava de aragaz (emailata) neunsa, nu se lipesc, n-am patit-o niciodata. Iar din cate stiu eu, hartia de copt tocmai de aia e hartie de copt ca sa o folsesti fara sa o mai ungi. Pe cutia hartiei pe care o cumpar eu chiar scrie ca nu e voie sa o ungi.
tanima_i2002 spune:
Mie nu mi-au iesit niciodata. sa fie cuptorul de vina? Raman crude la mijloc un pic.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez
laura72 spune:
Eclere
2 cani de apa pline ochi(cana de ceai obisniuta)
1 cana de ulei cu un deget mai goala
2 cani de faina,un praf de sare
8 oua
se clocoteste apa cu uleiul si sarea .se da la o parte si se pune toata faina odata,amestecand pana se face o crema(eu fac cu telul sa se omogenizeze mai repede).se mai pune pe foc amestecand cam 1 min.se zice ca asa creste mai bine.cand e calduta se amesteca bine cu ouale pe rand.se pun in tava neunsa(pt ca aluatul este gras de la ulei) cu o punga taiatala un colt.cuptorul sa fie f incins de obicei coc ceva inainte si apoi pun eeclerele.le las la foc tare 25-30min sa se umfle bine si sa se rumeneasca un pic.daca nu stau suficient la cuptor se lasa si sunt cleioase,dar gustoase.am incercat si eu de mai multe ori pana mi-au iesit.primele 20 min nu se deschide cuptorul.dupa aceasta reteta ies 40 buc mari .cam 3 tavi de aragaz.
crema
1 l lapte
1 cana zahar,daca vreti mai dulci inca 1/4 cana
5-6 linguri amidon(dr otker)
4 oua
1 pachet margarina unirea
vanilie si coaja de lamaie
se bat intr-un castron ouale cu zaharul,amidonul si 1/2l lapte.de fapt se amesteca .intr-un ceaun se pune cealalta 1/2 l lapte cu margarina la fiert cand clocoteste se toarna amestecul ,amestecand continuu cu telul(cel sub forma de para).se tine pe foc pana se ingroasa suficient sa ramana dara cand treci cu lingura.la sfarsit se adauga aromele.cu crema calda se umplu cojile taiate.
glazura o fac simplu cu ciocolata de menaj cam 200g topita pe bain mare cu o lingurita de ulei sau unt.si calda o intind cu lingurita pe ele.
sper sa va iasa la fel de bune ca mie.si mi-ati facut o pofta.
Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura
alinam spune:
Mai tot secretul este coptul si mie mi se lasa uneori, dar am deskoperit secretul odata din greseala, adika cand erau gata nu le-am scos din cuptor, doar am oprit fokul ca aveam masa okupata cu altele si ele s-au uscat in cuptor in aerul ala inca cald, nu va zic cand le-am ascos erau tari, tepene, uscate nu flescaite, asa ca incercati.
Ege creme eu pun diverse, dar la eclere chiar folosesc budinci se fak repede si ies mereu
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze
ege spune:
multumesc mult pt retete.
ege si arzu ege (30.09.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/fisun_regep/my_photos