in concediu cu bebe
as vrea sa-mi dati un sfat, unde ar fi mai potrivit sa mergem cu un bebe de un an la vara, in concediu? din experienta voastra, poate ma sfatuiti si pe mine sa aleg.
Dariana si Darius (30.07.2006)poze
Raspunsuri
Alex2 spune:
Unde ai prefera? Munte? Mare? Tara, extern? Al meu e cam plimbat, asa ca iti pot da ceva detalii, inclusiv hotel.
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
dariana spune:
extern, undeva la mare; chiar astept cu nerabdare raspunsul
anya spune:
Noi am ales Turcia. In iunie sau septembrie, club all inclusive, de la 3 stele in sus (cu cat mai multe cu atat mai bine).
Alege o statiune aproape de aeroport si cu plaja de nisip. Cam 1 ora zborul + transfer ... ajungi mai repede decat la noi pe litoral.
Am fost in mai multe locatii dar cel mai bine ne-am simtit la Bodrum - Hotel Samara.
Concediu placut!
Alex2 spune:
Extern tot in Turcia am fost si noi, mi s-a recomandat ca fiind cea mai curata si ospitaliera. Si asa a fost. Am fost la 5 stele, all inclusive, la 2 parinti ptr copil sub 6 ani e gratis (de fapt 16 euro), avionul la fel. Am avut in camera pat separat ptr bebe, meniu ptr copii (pasat, biscuiti, lapte, cacao, etc), scaun de masa, piscine copii, locuri de joaca, prosoape dush si prosoape plaja ptr 3 persoane. Noi am fost www.botanikhotel.com.tr/" target="_blank">aici, dar am facut rezervare prin agentie in orasul nostru (e doar site-ul lor, da click pe imagine sa intri).
Am mai fost la noi (in Ro) la mare, la Saturn Hotel Balada), mi s-a parut mult mai simplu fiind plaja aproape, cu un copil de 6 luni, cu carucior si tot arsenalul, la 3 stele. Inainte mergeam la Eforie Nord (Union), dar e aglomerat si dificil de ajuns la plaja fiind faleza. Oricum nu se compara cu Turcia, dar acum 2 ani in vara consideram ca bebe e prea mic sa plec cu el. Anul trecut cand am fost in Turcia au fost cu noi cu avionul o familie cu 2 copii (unul de 3 ani) si cel mai mic avea 8 saptamani.
Foarte mult ne place sa mergem, tot in Ro, la Felix, la Termal, la piscina. De cateva ori am fost la Busteni la hotel Silva. Cam astea sunt hotelurile prin care am umblat in concedii (cele in interes de servici nu s epun) si care le recomand.
Anul asta tot in Turcia vom merge, cel mai probabil tot acolo. Noua ne-a placut enorm. Dupa ce vezi Turcia (nu stiu daca voi ati mai facut concedii in strainatate, ptr mine a fost primul) nu te mai multmesti cu conditiile din Romania (nici macar la 3 stele).
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
anemona spune:
Cand fetita noastra avea un an si o luna, am mers in Grecia cu masina in vacanta, in Halkidiki. Nu am avut deloc probleme, drumul a fost ok, iar acolo s-a simtit excelent.
Drumul e ok daca este obisnuit copilul in masina in scaunelul lui. Altfel nu recomand. Daca este mai agitat in masina, puteti calatori noaptea, iar daca nu, ziua, ca oricum doarme destul de mult in timpul mersului la varsta aia.
Pentru masa am luat borcanele din care stiam ca mananca - si fructe si mancare - si am mai luat si de acolo cate ceva. Plus fructe proaspete, iaurturi, lapte. Nu a fost nevoie sa gatesc deloc.
Am repetat figura si in 2006, cand avea doi ani, de data asta si mai departe, in Peloponez, si a fost foarte bine. De data asta am mancat toti trei de la restaurant, ca nu mai accepta borcanele. N-am avut nici cea mai mica problema, a fost super.
Eu cred ca nu trebuie sa ferim copiii de calatorii, asta ii face mai adaptabili si mai puternici. Nu sunt asa fragili cum credem noi si chiar este benefica o asemenea experienta.
hanako2004 spune:
un concediul placut pote fi si in asia ..in Malaysia..insula Penang
http://travel.yahoo.com/p-hotel-368816-shangri_la_rasa_sayang_resort-i;_ylt=AhAtjHfiLctAzqfMbay1UusJ8b8F(uite pe link)
noi am fost de 2 ori si vrem sa mai mergem si anul acesta..este foarte superb ,romantic si mult relax..pt copii au camere speciale cu ingrijitoare ,locuri de joaca,meniu special de bebei...
nu stiu acum cat dureaza zborul din romaania..insa din japonia pana in penang am facut8ore...
iar cu viza este ok..romani nu au nevoie de viza
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
codruta_grg spune:
Noi nu am fost azi vara cu Petra (cand avea 11 luni), pt ca ea e genul de copil care nu sta locului si se plictiseste repede. Am fost la Hanioti, in Halkidiki-Grecia). Erau multi copii acolo, de la 2 luni pana la 1 an si erau cuminti, statea sub umbrela, la umbra. Si e o statiune pentru familii. Am fost cu avionul, fiind din Cluj e mai mult decat din Bucuresti. La vara vom merge ca acum Petra (cred ca in Croatia). Acum e mai mare si intelege mult mai mult si efectiv s-a schimbat in bine (s-a maturizat la 1 an si 3 luni).
Nu stiu cum arataa cuma dupa incendiu in Hanioti
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
Bebe Beca spune:
Si eu tot Turcia as alege. Rebeca avea 1 an si 2 luni cand am fost in Turcia. Am mers cu masina, nu am avut probleme pe drum (mai mult a dormit). Anul asta tot in Turcia vom merge, la hotel Royal Wings, in Antalya-Lara. Abia asteptam!
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
dariana spune:
multzumesc mult tuturor, ne-am hotarat pt grecia anul asta si turcia la anu. ramane acum sa gasim locatia. mi-ar placea in tassos, dar nu avemavion pana acolo. voi ziceti ca e ok si cu masina?
Alex2 spune:
E complicat si obositor cu masina. Nu vad de ce, mi se pare inutil. Sotul tau are si el nevoie sa se relaxeze nu sa conduca atatea ore. In plus daca iei bilet in circuit drumul cu avionul e chiar ieftin (fata de situatia cand ai plati separat biletele). Noi am ales Turcia ptr ca am auzit multe povesti in care Grecia a cazut in defavoarea Turcie la conditii si curatenie. Si e si destul de aproape, chiar si cu avionul, ptr un copil mic. Noi am facut de la Timisoara-Antalya 2 ore parca.
Alexandru