M-am hotarat......adoptie(41)
Raspunsuri - Pagina 9
daphnyie spune:
Fetele, chiar nu mai are nimeni nimic de zis pe aici ?
Incep eu, si va spun ca suntem bine, papusica mea creste si mie mi se pare cel mai frumos copil e cumintica si tot mai multi spun ca seamana cu mine
Am avut ceva pb cu somnul, de catva timp plangea rau de tot cand o puneam in patut, mai ales seara. Dupa ce am incercat mai multe variante, inclusiv sa o luam cu noi in pat (fara rezultat), acum tragem patutul ei langa patul nostru si stau cu ea pana adoarme.
I-am scazut portia de mancare pt. ca e prea grasuta, are 9.5 kg la 8 luni. Din cauza asta are ceva intarzieri locomotorii, si vom incepe niste ore de fizioterapie, asa ne-a recomandat dr.
In rest totul bine si frumos, mai ales ca e cald si soare afara si noi mergem sa ne plimbam si d-ra e tare bucuroasa, asta pana adoarme in carut.
Poate mai dati si voi un semn de viata ...
urziceanu spune:
Daphnyeeeeee cat pot sa ma bucur pt tine si pt papusica ta.Cum adica are probleme locomotorii?Maya cand era mica a facut masaj profesional cu un maseur din spital pt ca nu-si tine bine capul.acuma nu mai are nimica ,e o super fetita.Ma bucur enorm ca e fata mea.de curand am avut vizita postadoptie.mauya s-a comportat super.au zis ca nu au mai vazut asa un copil care sa relationeze asa de bine.ce sa mai...e fata mea,nu?Sunt tare modestaaaaaaaa.
Corina
Rozi spune:
Vai ce rusine mi-e... Atatea felicitari de impartit, atitia copilasi de sarbatorit, atatea reusite de bucurat pt ele... si eu nimic!! Dusa sunt...
Imi pare rau ca nu fac lucrurile la timpul lor, dar va rog sa primiti si gandurile mele cele mai bune, urarile cele mai sincere pentru voi si pentru puiutii vostri, sa fiti sanatosi cu totii si sa fiti fericiti cat incape!!
Em editat ca mancasem un "i"
daphnyie spune:
Corina, stii cum e, cand totul e bine trebuie sa apara si "binevoitori" care sa-ti mai bage cate un ghimpe. Asa s-a trezit o cucoana sa vina sa o vada pe asta mica si sa ne trimita la dr. pe motiv ca nu va merge.
Bebelina fiind mai grasuta si mai linistita de fel, se misca mai greu si este un pic mai lenesa. Sta in sezut dar nu sta in patru labe si nu se ridica inca, dar eu zic ca mai are timp sa faca toate astea, fiecare copil are ritmul lui.
Rozi multumim de urare, asemenea si tie
Alexa Ioana spune:
daphnye, pe fii'mea am adus'o acasa la 8 luni fara o saptamana. nu stia sa stea in fund. de fapt, n u stia nici sa stea pe burta. si nu se stia intoarce de pe spate de burta si invers. toti doctorii la care am fost mi'au zis ca e din cauza lipsei de stimulare. de greutate nu putea fi vorba, ca avea doar vreo 7 kg la 8 luni.
nici un doctor nu m'a trimis la fizioterapeut cu ea, ci doar mi'au zis sa fac eu exercitii si gimnastica, si sa'i fac masaj dupa baita, si sa o invat. incet, si cu rabdare.
asa am facut si a inceput sa progreseze incredibil. a invatat sa se intoarca, sa stea in fundulet, apoi sa se ridice singurica, si intr'o zi, pe la 11 luni, am gasit'o in picioare in patut. a mers si in 4 labe, iar de umblat singurica nu a umblat pana la 14 luni. dar de atunci nici nu a mai vrut in carucior. de la inceput a umblat foarte stabil, sigura pe ea (de fapt, ea nu face nimic pana nu e foarte sigura pe ea) si nu a prea cazut. acu a inceput sa cada, ca fuge si uita sa puna frana cand trebuie.
eu zic sa nu'ti faci probleme foarte mari. copilasii au ritmuri diferite de dezvoltare. si mai ales ai nostri, care nu au fost stimulati corespunzator de la inceput (daca i'am fi luat acasa direct din maternitate si am fi avut grija de ei, ar fi fost altceva).
m'am agitat o perioada, cand vedeam copii ca se ridica in pat la 7 luni si umbla la 9, de exemplu, dar multi mi'au zis sa am incredere in copilul meu, ca o sa faca tot ce trebuie, dar doar atunci cand va fi ea pregatita. si asa a fost !
acu' mai avem de trecut hopul cu vorbitul. pe limba ei bate din gura toata ziua. de inteles intelege tot. stie o gramada, interactioneaza f. bine. dar pe limba noastra refuza sa vorbeasca... incerc sa nu ma agit si sa o las in ritmul ei, dar in acelasi timp vorbesc tot timpul cu ea si ii explic absolut tot, ii arat, denumesc toate obiectele cu care intram in contact (asta fac de cand a ajuns acasa...)... si sper ca o sa isi dea drumul cat mai repede ...
alexa si mami
aissa spune:
Stiti cum e....cand esti la faza Z (intors pe burta/ridicat in picioare/mers/vorbit) si al tau nu le face indiferent cat de tare si increzator esti tot iti pui probleme. Eu una asa sunt.
Si a mea a mers tarziu si a vorbit tarziu. Si nici acum nu as zice ca vorbeste super, eu o inteleg si ta-su dar prietenii au nevoie de translator. Inca mai e mult pana la a vorbi corect dar ea se straduie, stie clar mult mai multe decat spune si eu, ca si Alexa, vorbesc cu ea fff clar, ca si cu un om mare, ii explic in amanunt orice prostie, orice ma intreaba.
Sunt convinsa insa ca ai nostri copii sunt niste minuni, sunt perfecti si vor fi minunati. Si ca cei care ne arunca astfel de cutite, ca stiti si voi aici cat de multe dintre noi am auzit astfel de vorbe, sunt niste idioti care nu pot decat sa judece limitativ, ca atat ii duce pe ei capul, copilul e adoptat deci sigur are probleme.
Si despre Ale ce sa zic.... E in plina dezvoltare (as zice mai repede impunere) a personalitatii, vorbeste si canta si rade toata ziua. Urla numai cand vreau sa o schimb sa o duc afara de zici ca o schingiuim. Asta de fite nu ca n-ar vrea la plimbare. Il iubeste pe ta-su de si noaptea in somn il striga si intreaba de el. Are cateva magazine unde stie ca primeste bomboane si intra dezinvolt acolo si cere bobo. Pe unul din vanzatori il atentioneaza de peste drum ca urla la el un "Gigiiiiii" de ala trebuie sa ia pozitie de drepti instant. Ii plac, o atrag copiii mai mari si mai ales cei care se joaca ceva, cu mingea, sau alearga...se duce si ea in mijlocul ei si e in stare sa stea 2 ore intre ei sa ii urmareasca. Este minunata si nu incetez sa multumesc lui DD ca mi-a dat-o. O iubesc mai mult decat orice pe lumea asta. Ca si voi, desigur, pe ai vostri.
Va pup!
daphnyie spune:
Si eu zic, ca si voi, ca fiecare copil va face ceva nou doar atunci cand e pregatit.
Nu mi-am pus mintea cu madama respectiva si am fost totusi la medic, mai mult pentru linistea noastra ca in cazul in care ar fi totusi ceva sa putem remedia din timp. Rezultatul a fost ca este un copil normal, dar cu o greutate prea mare, care ar putea fi cauza asa zisei intarzierii locomotorii. Mai ramane vizita la fizioterapeut si vom vedea ce ne recomanda.
Gimnastica facem de cand am adus-o acasa, de vorbit vorbim cu ea in continuu, chiar sunt cateva cuvinte pe care le stie si le repeta imediat ce le aude, bineinteles ca le poceste.
Eu zic ca a recuperat f. bine dupa ce am luat-o de la maternala, unde nu se omora nimeni sa faca gimnastica cu ea, ca de vorbit, nu zic, au vorbit cu ea si au stimulat-o cat de cat.
Iar in ceea ce o priveste pe madama cred ca se plictisea si avea nevoie de o diversiune, asa ... pe socoteala noastra ...
urziceanu spune:
Pt doctori Maya era f slaba...a ta Daphnye e grasa...nu mai stii cum s-o dai cu ei.A mea vorbeste destul pt varsta ei.De mers in picioare a mers cam pe la 1 an si doua luni.Alti copii de la 1 an mergeau f bine.Dar acei copii nu vb la fel ca Maya...asta e .Fiecare cu ritmul lor.Suntem la faza cu mersul in fuga iar cu cazutul suntem pe primul loc.
va pup
daphnyie spune:
Pitica mea chiar e grasuta, si imi reprosez acum ca i-am dat prea mult de mancare. Insa nu am fortat-o niciodata, a mancat atat cat i-a trebuit ei dar se vede treaba ca e o mare mancacioasa
Daca ne vede pe noi ca suntem la masa incepe sa planga ca vrea si ea, chiar daca a mancat inainte si nu are cum sa-i fie foame.
Ma gandesc ca laptele formula o umfla asa, ca de la supa si pireu de morcovi cu cartofi + piept de pui nu cred ca se ingrasa.
Oricum, ca sa fiu eu mai linistita, ii reduc din portii si vedem ce se intampla.