Mamici de ianuarie-februarie 2007 (66)
Raspunsuri - Pagina 19
Catalina spune:
Raluca, multumesc de urari, maine e botezul. Daca eram desteapta cinci minute, il puneam azi ... ca sa fie si tati acasa in ziua de dupa daaaar ... asta e. Macar sa ma vaz eu cu bine luni si shmotru imi iese, nu-i bai.
Pupici
Misha_tp spune:
'Neata, am intrat si eu sa fac prezenta...
Inca nu am nascut si mai am de asteptat. Incep si eu sa simt pe pielea mea amortelile mainilor, picioarelor in timpul noptii si durerile degetelor de la maini atunci cand dau sa inchid pumnul, dar am inteles ca e normal acuma, pe ultima suta de metri. Si fatza parca e mai umflata dimineata, iar spre amiaza revine ca normal...
Fetelor, ma alatur si eu intrebarii puse de Crishtinutza: "In schimb, m-am trezit cu tensiunea cam mare 147/87 si sunt putin ingrijorata, mai ales ca astazi am constatat ca m-am umflat putin (incheieturile mainilor, picioarelor, mainile si chiar si pleoapele... probabil ca sunt cu totul putin umflata? ) Chiar asa, fetelor, voi aveti/ati avut astfel de probleme... cu edemele? Cat e normal si cand sa incep sa ma ingrijorez???"
Cum e cu edemele astea? Pana la ce punct sunt oarecum normale? A avut cineva de suferit de pe urma lor? Cat de periculoase sunt si pentru bebe?
Mirandolina, FELICITARI! Sa va traiasca si sa fiti sanatosi cu totii!
Mamioana, hai, te asteptam si pe tine cu vesti noi, nu mai e mult, anunta-ne ca sa punem majoretele pe treaba!
Nastere usoara si celorlalte fete care urmeaza, eu cred ca voi fi ultima!
Liuda, te-ai hotarat la vre-un model de scaun de masina pentru fetita? Si noi suntem in cautari. Tot cam cum doresti si tu.
37+
Helenutza23 spune:
Misha_tp teoretic, poate esti ultima, dar practic nu se stie. poate al tau o fi mai doritor sa vada lumea mai repede![]()
noi iar am avut cateva contractii azi noapte, nu am dormit mai deloc, decat vreo 2 ore spre dimineata... ma doare un picior, asa, pe nerv, si ma seaca, nu stiu ce sa ii fac... stiu ca imi trece cu no-spa, am probat, dar acum nu mai vreau sa iau, il astept pe bb, nu vreau sa il obstructionez ![]()
si pe mine ma dor degetele si de la maini si de la picioare si mai nou, ma dor si genunchii... sunt o baba
cand ma trezesc fac exercitii de miscare la degetele de la maini, nici nu pot strange pumnul. asta se intampla de cateva saptamani....
pupici si o zi buna la toate fetele!
40 FIX 

ylilimic spune:
Neata! Dupa o noapte linistita intru sa va pun niste poze acum, ca ne-au mai trecut si bubitele:
azi dimineata
si cam asa eram cu bubite, pardon, cu fratele meu!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond
Luca Matei - 05.11.2004
Liliana
cu
Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
anis spune:
Hai sa va povestesc ce mai facem si noi.
Am incercat azi dim sa-i dau din sanul cu buba..si se redeschide rana...asa ca singura mea sansa de vindecare e sa stau cu el sa se vindece si sa n-o pun la san.
Ideea e ca nu vreau sa folosesc biberonul..dar deocamdata il folosesc ca n-am reusit s-o faca sa manance din altceva.
Asa i-am dat sanul bun, plus 40ml, cam asta e media dintr-un san...cat ar fi mancat si la celalalt.
Am schimbat-o, am masat-o, i-am dat picaturi..toate cele..mancata era..
Cum o tin in brate cum tace, cum o pun in patut cum urla..
Asa ca m-am hotarat sa-i dau azi prima lectie...la treaba cu bratele...
Asa ca am pus-o in landou am dus-o in camera lui Ingrid ,i-am pus muzica din baby einstein (apropo va recomand filmele si muzica , sunt super pt copii) si bineinteles ca urla.
O lasam cate 2 min, ma uitam la ceas, ma duceam la ea si o luam in brate(tacea brusc...deci clar brate) vorbeam cu ea un pic, o mangaiam etc..o puneam la loc..iar scandal.Am repetat figura de cateva ori...si intr-un final..o renuntat..totul a durat 20 de min.
Acum asculta muzica ,nu doarme..si se uita la jucariile agatate de bara landoului..
Deci clar se poate..putere sa ai ..ca e ceva de genul.."care pe CARE".Noua ne e mila etc, ne e drag..si ea speculeaza si uite asa, ajunge sa aibe niste chestii gen leganat, stat in brate..si asa mai departe...
SI la Ingrid am inceput educatia pe la 2 luni...si pe la 4-5 deja avea program , copilul stia ce trebuie sa se intample si nu era confuz.E de atunci Ingrid stie exact cand se intampla baia,mancarea etc..vine si ne trage ea de maneca daca intarziem..si e cel ami bine asa.
Acum asta e metoda ema...si pt mine e cea mai buna..nasa mea de ex nu i-a facaut program si are copilul acum 1 an si 8l, e dezastru, alearga cu mancarea dupa el..le urla inca noaptea etc..
Acum mai dati-mi ideei cum sa fac sa-i dau laptele meu fara sa folosesc biberonul.!!Ca tare s-a mai obisnuit cu bibe, asta d ecateva zile de cand nu ii mai dau sanul bolnav.Nu vreau sa risc sa folosesc biberonul acum..ca sigur se va obisnui sa primeasca un san si dupa bibe..in loc celalalt san..si imi e ca va refuza sanul problema dupa ce se va vindeca.Chiar stiu pe cineva care a patitit asa..
Apropo la mothercare nu au siringa aia...![]()
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Helenutza23 spune:
quote:
Originally posted by ylilimic
Neata! Dupa o noapte linistita intru sa va pun niste poze acum, ca ne-au mai trecut si bubitele:
azi dimineata
si cam asa eram cu bubite, pardon, cu fratele meu!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blondLuca Matei - 05.11.2004
Lilianacu
Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
nu se vad pozele

40 FIX 
gio spune:
ca am ramas datoare: a functionat cafeaua again. si n-a agitat-o
.
oricum face mai gros de la humana asta si sunt curioasa daca e chiar ea singura constipata...acum i-am luat o cutie mare dar cand o terminam ne reorientam. apropo, voi de udne va procurati humana mai ieftin? noi momentan l-am luat cu 450 dar caut mai ieftin.
alinuk![]()
Mamix2 cu Taisia&Toria
poze
tzuchi spune:

Nici la mine nici un semn de nastere, probabil o sa va mutati la scutece si eu tot cu bebele la purtator o sa fiu
!
Crishtinutza ma bucur ca ai avut vesti bune de la doctor! Tu nasti in Ro? Cat priveste tensiunea, e cam maricica, eu o aveam mare inainte de sarcina, de cand sunt
rar a urcat la 130/80. Ti-a verificat daca ai proteine in urina? Pentru ca tensiunea mare si prezenta proteinelor in urina e un semn de preeclampsie, asa am cetit si eu in cartuliile pe care le-am primit. Eu nu m-am umflat deloc, picioarele si mainile sunt la fel ca inainte de sarcina, la fata m-am ingrasat ca o puricica dar asta e de la atatea dulciuri pe care le-am bagat!
Ma batea gandul sa incerc de saptamina viitoare uleiul de ricin, insa aici nu e recomandat de moase, ei zic ca e toxic. Stiti cumva daca e toxic ptr bebe? Ca bebelina mea e mare, n-are nici un gand sa iasa si ma sperie gandul unei nasteri naturale a unei bebeluse de 4kile sau mai mult daca depasesc termenul. ![]()
39w+3d
roandre spune:
Eu cam rar pe aici caci nu-mi ajunge timpul uneori nici pana la baie sa ajung.
La noi e ca la nebuni acasa pt ca Alexia e f geloasa/rautacioasa cu bb mic. O secunda dc o scap din ochi e la bb si sigur ii face ceva (ii pune perne pe fata, paturi, il trage de par, ii indeasa in gurita ce prinde, il loveste, il dezveleste, il trezeste, etc). Pur si simplu nu ne intelegem cu ea. Solutia extrema a fost sa punem cheie la usa dormitorului ca sa nu mai intre peste bb cat timp nu e cineva in preajma pt ca altfel nici la baie nu puteam sa ma duc fara ea de frica sa nu-i faca ceva celui mic.
Bona nu am pt ca ultima dupa 3 zile a renuntat pt ca a zis ca nu-i face fata Alexiei si nici nu cred ca-i mai iau pana nu se obisnuieste cu noua situatie din casa pt ca era f frustata cand i se interzicea de catre cineva strain sa vina la bebita.
Norocul meu este ca bebita e f cuminte, nu are colici inca si doarme destul de mult (asta si din cauza icterului care este inca f pronuntat).
Am fost si noi ieri la control si la o luna fara 4 zile avea 4350 gr si 53 cm (a crescut cu 1 kg si 3 cm). Cum spuneam bb are inca icter si nici hidrocelul nu s-a retras.
Am dus-o si pe Alexia ieri la vaccinul de 2 ani jumate si tare bine ma simt ca am scapat la ea cu vaccinurile.
bb e destul de speculant si nu vrea mai deloc sa doarma ziua in patut care il arde cand il pun acolo ci doar in carucior. Nici in brate sau pe burta mea nu-i place. Vreau sa-l obisnuiesc sa doarma si ziua in patut dar nu prea stiu cum...noaptea nu avem probleme.
Eu in schimb sunt cam varza...am o durere groaznica de spate care se duce pe piciorul drept de nu ma pot misca de durere dc stau mai mult de o ora in picioare fara sa ma asez jos. Mi-a dat dr de familie trimitere sa fac o radiografie la coloana dar habar n-am unde sa ma duc s-o fac pt ca ea e convinsa ca am lombosciatica.
Lorenamunteanu, acum am citit ca ai aceeasi durere ca si mine...dc gasesti un leac, o solutie, pls spune-mi si mie ca mor de durere de picior drept...imi ridic piciorul cu mana cand ma asez in pat la alaptat (ca in rest nu am timp deloc sa stau in pat).
Epiziotomia mi s-a infectat din cauza a 2 noduri care nu au cazut si au facut puroi...bineinteles ca la dr n-am ajuns pt ca nu mai vreau nici o taietura sau ceva umblat pe la "dansa". Aveam puroi in 2 locuri dar vad ca intr-un loc s-a vindecat dupa ce a iesit si al doilea nod dar mai e inca un loc care supureaza. partea buna (dc se poate spune asa) e ca nu ma doare nimic, nu ma deranjeaza.
Lohiile nu s-au dus nici acum la 4 sapt de la nastere...asta ca ma vaitam pe la 2 sapt ca au disparut (pt o zi).
felicitari proaspetelor mamici si nasteri usoare celor care urmeaza...mai e putin si se incheie pt toate odiseea sarcinii!
Catalina, o sa fie frumos maine la botez si o sa iasa totul asa cum iti doresti! Ai incredere in tine ca o sa faci totul cum trebuie!
Ylilimic, nu pot vedea pozele...
Pt ca n-am mai trecut de multa vreme pe aici, va mai pun cateva poze cu bebita al meu si nu numai
Pupici!
anis spune:
roandre pacat ca Alexia e geloasa..poate se va obisnui cu ideea..
Ingrid e f mamoasa, si e innebuniat dupa Iarina...o iubeste f tare..nici urma de rautate..sper s-o tina tot asa
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."