FIV in Ungaria (9)
Raspunsuri - Pagina 6
gabitu spune:
Magdadomokos . Este foarte bine ca vrei sa vorbesti cu d-ul doctor. Este bine sa sti cum stati. Va urez succes la adunat necesara implinirii viselor voastre, un . Fii optimista sunteti pe maini bune.
Gabita
cenusareasa spune:
Ca o paranteza pentru cele care inca nu stiu cam la cit se estimeaza un fiv in Ungaria as vrea sa spun ca trebuie sa fiti pregatite cam la 3500 euro cu toate cheltuielile pentru o incercare,e adevarat fivul in sine nu costa mult dar mai e si medicatia,analizele,cheltuielile de transport si de cazare.Noi acum la prima vizita am cheltuit aproximativ 450 euro din care 50 consultatia,270 medicamentele pentru stimulare,restul cazarea,mincarea si benzina.Fara sa pun la socoteala analizele care erau facute de acasa si acelea au fost vreo 200.
Sigur banii nu tebuie sa-i ai toti odata,depinde si daca dr iti da ok-ul din prima , dar cam la asta trebuie sa te astepti!
Dar eu zic ca merita cu prisosinta si scopul in sine si felul cum esti tratat acolo.
A feather can mould a stone if moved by the hand of love.
pussi spune:
Lianasa fie bine la eco si sa vi cu vesti bune!!!!
teadaca tu zici, atunci asa sa fie
Crinuta daca Andicu nu ne da ..atunci ne deschide capitolul si ii spune la Punctulet sa ne tina pumnii
Gabitule
Cenusareasa nu te supara, dar mie mi se pare cam mult..pe mine FIV-ul m-a costat 1.900 Euro cu tot cu medicamente!!!E adevarat ca nu am avut costuri cu cazarea, de transport am avut( am facut cam 2.000 KM pe perioada tratamentului..facand naveta TM-Szeged, asat inseamna cam de 200 EURO combustibil)..iar mancarea nu o pun ca si acasa pap.
PUSSI
cenusareasa spune:
Sigur pussi ca se poate iesi si mai ieftin,eu am pus asa grosso-modo,e bine sa ai intotdeauna o marja de siguranta.Mai depinde si de faptul daca e fiv simplu sau fiv+icsi+hatching+congelare.Depinde si de ce analize suplimentare vrea dr si de cite drumuri trebuie sa faci.Oricum daca socotesti la ce ai spus tu si cazarea si cheltuielile de transport long-distance si faptul ca nu poti veni de acasa cu toata mincarea si inevitabil mai maninci si in oras tot ajungi la circa 3000.Eu nu vreau sa descurajez pe nimeni,doamne-fereste,si e adevarat ca m-am luat de reper pe mine ( o persoana mai cheltuitoare!)
gabitu spune:
Cenusareasa chiar vroiam sa te intreb. La voi in ce a constat prima consultatie? In afara de discutii. Ati facut ceva: tu ecografie, sotul spermograma....
50 de Euro ce a reprezentat, doar consultatia?
Cu cei 270 Euro ti-ai luat toata medicatia pentru stimulare? Daca da este super, e mult mai ieftin ca acasa.
Te
Pussi multi.
Gabita
gabitu spune:
De fapt care este problema pentru care faceti FIV, tu sau sotul tau. Scuze daca sunt prea insistenta. incerc sa-mi fac bugetul.
Multam'
Gabita
cenusareasa spune:
In cei 50 euro,adica 12000 forinti,pentru ca 1 euro este 250 forinti acum si nu 270 cum o fi fost probabil toamna trecuta,intra doar consultatia...adica discutia cu el si ecografia pe care dr Zadori cred ca o face tuturor pacientelor daca considera necesar.
Da,medicamentele au costat 270,adica mai exact 69000 forinti,cu tot ce trebuie pentru stimularea mea,dar dozele pe care dr le prescrie cred ca difera de la caz la caz.
pussi spune:
cenusareasanu ti-a scis cumva tratamentul de stimulare doar pentru rpimele 5 zile..asta reprezentand cei 270 Euro??? Restul urmand sa-ti zica la urmatoare intalnire??De data asta pentru mine e cam mica suma pentru intreg tratamentul
PUSSI
cenusareasa spune:
Problema este doar a mea,se pare,desi exista ovulatie si trompele la HSG au fost gasite permeabile, hormonii sunt in regula,fecundatia totusi nu se produce, iar eu am o varsta la care nu mai pot astepta sa se intample natural.De ce?Nici doctorii n-au putut sa-mi spuna in 4 ani de cind ma fatzai pe la nume sonore dar despre care eu am mari dubii in ceea ce priveste profesionalismul lor.