Rana pe col - solutii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moniboni spune:

Sar'mana mult de sfaturi si incurajari; ieri inclinam sa-mi fac anestezie generala. Acum imi dau seama ca e o tampenie. O s-o sunt de dr. sa ma programez pt. luna viitoare.
Sa-mi tineti pumnii ca oricum mi-e frica..

Pup

mamica de rockerash

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

quote:
Originally posted by moniboni

Am inteles ca dupa operatie nu trebuie sa raman insarcinata cateva luni. Eu aveam de gand sa incep sa lucrez la al doilea bebe.

pai da, ca timp de cateva saptamani n-ai voie sa faci sex

eu am facut cauterizare in 1999, fara anestezie, am simtit eu ceva dar nu pot sa spun ca m-a durut. oricum, de la spital m-am dus la piata, asta tin minte sigur!

nu mai sta, daca e mare si vrei sa faci un bebe. la mine a fost foarte mare, si m-am ales cu col scurtat si deschis. e adevarat ca am fost o doamna toata sarcina, nici o sticla cu apa nu am avut voie sa mut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Mai sunt subiecte pe tema asta daca dai o cautare.

Si eu am facut. A fost o rana mica dar de frica nu m-am dus la cauterizat. Dupa un an mi-a cuprins tot colul doar ca nu era adanca (asta a fost norocul meu). Cauterizarea a fost nasoala dar in nici un caz de nesuportat. Conteaza si aparatul cu care e facuta. Anestezie nu se face caci colul nu are nervi. Cine spune ca i s-a facut anestezie le-a pacalit un pic dr ca sa nu se sperie. Cred ca a functionat efectul placebo.

Sfatul meu: nu o lasa sa creasca ca e mai rau. Nu face anestezie generala ca nu are rost ca pt 2, 3 minute sau mai putin sa stai adormita si sa iti fie rau dupa. Du-te fara frica. Gandeste-te ca daca nu te duci poti face cancer care e intr-adevar de nesuportat.

Bb 2 o sa vina si el. stai fara grija, mai inati sa fii sanatoasa tun.

Bafta! Si sa ne spui ce ai facut.

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Crinutz, a mea e destul de mare...am neglijat acest aspect pana am inceput sa lucrez la bebe 1; atunci am descoperit-o si mi s-a spus inca din 2004 ca rana e mare si tre' rezolvata. Dup-aia am ramas insarcinata si nu s-a mai pus problema. Prin vara lui 2006 am fost la o doctorita (n-are rost sa-i spun numele) care mi-a facut numai papanicolaul - fara colposcopie - si mi-a zis ca nu e cazul sa o cauterize. Dar eu, manata de ce-mi spusesera alti doctori, inainte, am zis sa ma mai controlez odata; si ieri mi-am facut si colposcopia si, evident ca nu e bine. Nu e cancer (asta mai lipsea) dar nici nu pot sa o mai neglijez. Asa ca la mijlocul lui martie o sa se intample...

mamica de rockerash

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanna10 spune:

Din tot sufletul iti sugerez sa faci aceasta interventie (ca nu o poti numi operatie. Nu te poti juca cu sanatatea. Eu am facut cauterizare pe col cu laser acum vreo 6 ani si exact cum spunea cineva aici, simti ceva necomfortabil dar nu e durere. Si miroase tare a ars si iese mult fum. Si a mea era o rana foarte mare de doctorita a zis ca nu ai cum sa ajungi la asemenea rana decat daca faci un avort inaintat si aiurea. Eu m-am enervat rau pe ea pt ca nu vroia sa ma creada ca eu niciodata nu facusem un avort. Ma rog unii doctori nu au nici o etica profesionala.

E normal sa-ti fie frica dar nici nu te gandi la anestezie generala ca nu are sens. Dureaza foarte putin oricum si nu e durere.

Multa bafta

Mergi la inceput

Bad joke: daca tot iese atata fum, poate ma lasa sa fumez si eu o tigara ca tare m-ar ajuta!

Pupici si inca odata, sar'mana de sfaturi si incurajari

mamica de rockerash

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Eu chiar nu-mi aduc aminte de nici un fum si nici de vreun miros ciudat. Stiu ca am facut-o chiar dupa ce mi-a trecut ciclul si pe urma am facut irigatii cu ceai de musetel vreo 10 zile. La pansat nu m-a chemat, mi-a zis doar sa nu ma sperii daca la un moment dat o sa observ niste chestii mici si maronii, ca e scoarta care cade. Ce mi s-a parut neplacut a fost ca am avut o scurgere abundenta vreo cateva zile dupa.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

nu doare, nici nu simti, dar iese intr-adevar fum.
Eu asteptam sa ma cauterizeze, si cind am fost invitata elegant sa cobor de pe masa , am intrebat d c, nu cauterizam?
De fapt, procedura era terminata. Fara anestezie.
Si eu nu suport durerea DELOC-DELOC!

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Anestezie nu se face, nu are rost, fiinca nu doare.Pe mine mai mult incepusera sa ma doara picioarele la cat a tb sa stau nemiscata.Rana a fost destul de mare si de aceea a durat ceva mai mult pana a cauterizat-o toata.De mers la pansat nici eu nu am mers,doar la un control dupa, dar chestia asta se intampla acum 10 ani si nu-mi mai aduc aminte.Da in schimb imi aduc aminte ca mirosea a parlit, brr, ma trec fiorii cand ma gandesc.Stiu ca eram cam ametita dupa, a tb sa-mi sun sotul sa vina sa ma ia ca din cauza ca statusem nemiscata atat si incordata ca sa nu cumva sa fac miscari gresite si sa nu ma atinga dr prin alte parti.Si taman cand am ajuns acasa am constat ca liftul nu mergea si a tb sa urc 7 et pe jos.Dureri dupa nu au fost, iar interdictie de a fost timp de o luna.
Oricum nu neglija si du-te sa rezolvi problema.Bafta la bb 2

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

[size=2]

Eu am facut cauterizarea pentru rana pe col(care era, tot asa cum spui, foarte veche) in aprilie 2006 si cu anestezie generala (banuiesc ca n-avea dr. chef sa ma uit la el cand lucra)...anestezia a fost foarte scurta, max. 10 minute, si cand m-am trezit....am zis "mai vreau"....ca ma simteam foarte bine.....dureri n-am avut deloc-deloc, chiar m-am intrebat daca chiar mi-a facut cauterizarea sau doar m-a pacalit..

[/size=2
]

Iepumic
Pozici cu Iepi-Mici
Noi pozici cu Iepi-Mici
POZE FINLANDA
LOVE STORY (In memoriam IONUT STEGARU)
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL...and if you can't....just try to hold on.

Mergi la inceput