Protectia consumatorului ??

Protectia consumatorului ?? | Autor: liliana29s

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare , in ce caz ma pot duce la protectia consumatorului cu o reclamatie ?? Sint chestii minore dar care te enerveaza prin faptul ca nu sunt corecte pot fi reclamate acolo ??
A facut pina acum cineva o reclamatie la protectia consumatorului ??

ex: Ma duc la un chiosc unde se servesc sendvisuri cu tot felul .. si cer cu snitel . Incep sa maninc si astept sa ajung la snitel ...si astept casesc in final o chestie cit o nuca care e snitelul.
ex: Ma duc ieri la Moll si cumpar niste brinza de oi ajung acasa gust si constat ca e vaca. (ii si atrag atentia tipei ca avea bucati de brinza mucegaita in vitrina si nu era brinza cu mucegai)
ex: Ma duc la un alt chiosc sa-mi iau un sendvis si deoarece nu avea facut incepe pe loc sa-l prepare fara manusi fara nimic pune mina pe varza pe salam .. cind ii spun imi zice sa-mi cumpar din alta parte.
ex: La Alimentara de cartier se uita chioris la mine ca de ce-i spun sa puna manusi cind taie costita,salamul sau alceva in conditiile in care mai inainte pusese mina (fara manusi) pe carne cruda.

Realizez ca sunt chestii marunte dar e deranjant, si nimeni nu ia nici o masura.

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dan Mihai

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Sigur ca poti face reclamatie..de abea asteapta pretenii de la OPC sa faca vizite de lucru.De obicei sunt farte prompti ..acu depinde daca reclamatii nu au pile la OPC ca atunci altele dunt datele problemei.Ca doar chestia cu pilelele mai e in vigoare ,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pai , pt. lucruri ...sa zicem "marunte" , cum este confuzia de la magazinul cu branzeturi nu te poti duce , vanzatoarea spune ca a gresit, nu e nici o problema.

In schimb te poti duce pt. nepurtarea manusilor , conditii precare de igiena , comportament inadecvat , produse alterate , daca nu vrea sa-ti schimbe un produs desi ai bon si se incadreaza in limita de timp , etc.

Niste prieteni de-ai mei au fost la mare la o terasa unde chelneritza s-a purtat oribil cu ei , le-a adus pahare murdare . Au sunat la protectia consumatorului , au venit , au dat amnda.
mama-mea a cumparat de la un magazin un parfum care mirosea ingroiztor. Nu a putut sa-l testeze caolo pt. ca nu existau testere , dar nici nu au vrut sa i-l schimbe. A sunat la OPC , s-a dus acolo , i-au dat banii inapoi.

Este lege ca daca eu vreau sa schimb un produs din orice motiv sunt OBLIGATI sa-l schimbe , chiar daca afiseaza la intrarea in magazin ca nu se schimba , nu se dau banii inapi , sunt obligati prin lege sa faca lucrurile acestea , in functie de ce preferi tu .
Numai bine si la cat mai putine.....reclamatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

poti face reclamatie, dar cu PROBE... nu numai ca ai fost si ai vazut. poate vanzatorii nu vor recunoaste nimic. proba inseamna bon de casa, produsul in stare proasta sau chiar o poza...

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

comportamentul e sigur ca se perpetueaza si nu a fost o exceptie faptul ca pe tine te-a servit fara manusi, asa ca poti reclama. Nu stiu cit de destepti sunt cei de la OPC Galati, dar in mod normal se duc ca un client oarecare si daca se confirma ii "povestesc" de ce au venit.
Eu am reclamat in decembrie trecut, la anpc (online)faptul ca hotelul la care erau cazati parintii mei (la Slanic Moldova) era neincalzit, iar mincarea care se servea la restaurant era necomestibila. Mi-a scris anpc-ul dupa vreo 2 sapt. ca cele sesizate s-au confirmat si ca au fost amendati cu 20 mil.lei. Dupa vreo 3 zile de la sesizarea mea brusc hotelul s-a incalzit, mincarea era ceva mai buna si toti se mirau cine o fi reclamat. Ai mei parinti stiau insa ca fuse "justitziara"

cristina d.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Dar eu pot sa reclam faptul ca se fumeaza in centrele comerciale, la mesele diverselor restaurante de acolo, desi scrie ca nu e voie si mai si spun aia la statie acest lucru?

poze multe cu noi
Ana a implinit un an
Vara lui 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Se sesizeaza si in legatura cu reclamatiile telefonice sau trebuie sa ma duc pina acolo ???

Dan Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Liliana,

vezi ca au site:
http://www.anpc.ro/anpcro/index.php

Si au rubrica de Reclamatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

Draga Liliana, daca e sa o luam asa ii putem reclama pe fiecare, incepand cu cei de la paine, cu mana cu care iau banii, iti dau apoi tie painea. Eu nu am vazut niciodata sa poarte manusi. Te inteleg perfect fiindca si mie mi se face altadata rau. M-am dus odata sa cumpar paine, vanzatoarea avea un herpes, am vazut dupa ce am comandat , si pe drum m-am tot gandit, cum d-ne sa manac painea aia , pune mana pe herpesul de la gura si apoi imi da mie paine? cert e, nu am mancat painea respectiva.
si ce m-a indignat mult de tot, m-am dus la macelarie sa cumpar carne macinata.imi aduce vanzatoarea din spate ca nu a avut in fata in vitrina cu mezeluri. cand ajung acasa, vroiam sa fac sosul pt. bolognese, putea carnea de mama focului, probabil au avut-o dezgehetata si nu au vandut-o,(fusese weekend si sambata libera) era si urata la culoare, as fi putut sa maerg inapoi si sa le spun cateva, dar mi-a fost asa groaza sa-mi imbrac iara pruncii si sa merg pana acolo. Asa ca am aruncat-o, dar daca se mai intampla, voi face si eu reclamatie.
Iti doresc succes, Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Da tzitziri stiu ca au site am facut o reclamatie in legatura cu o revista pe care am cuparat-o si care avea un DVD inclus. Era sigilata pe coperta scria ca e pt. copii de la 3 ani si nu specifica nicaieri ca filmul e in limba engleza. Cred ca revista se numea Iti Biti sau cam asa ceva si nici continutul revistei (6 pagini) nu era in nici un caz pentru copii de 3 ani.
Filmul cred ca era de fapt VCD de o calitate care mie personal nu mi-a placut iar de fii-meu nu poate fi vorba ca nu intelege limba engleza asa ca nici nu l-a vazut. (era subtitrat scris dar nu stie nici sa citeasca)
Evident ca nu ma contactat nimeni in legatura cu sesizarea facuta asa ca m-am lamurit in legatura cu ei.

Dan Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Eu am facut o sesizare acum cativa ani in legatura cu niste cizme pe care le-am cumparat si in 2 zile mi s-au descusut. Le-am dus inapoi si mi le-a oprit la magazin ca sa le duca la fabrica sa le repare. Dupa 2 saptamani inca nu mi le-au adus asa ca am facut reclamatie (pai ce mama ma-sii, trecea iarna si eu tot fara cizme) si mi-a spus ca sunt obligati ca in termen de 10 zile sa imi repare produsul sau sa mi-l inlocuiasca ori sa imi dea banii inapoi. Am mers la magazin si am spus cele aflate in legatura cu reclamatia si i-a durut in dos asa ca am mai sesizat odata si au luat ei atitudine de data asta asa ca in 24 de ore aveam banii inapoi si mi-am cumparat din alta parte cizme pe care le am si acum.
Ce ma mai deranjeaza si pe mine la vanzatoare este ca niciodata nu au sa dea rest. De la 1 mie de lei vechi pana la 5 mii nu ii vezi niciodata, in cel mai rau caz primesti drept rest niste maruntisuri de care nu ai nevoie: chibrite sau plicuri de nes (chiar nu am nevoie nici de una nici de alta) sau gume de mestecat... Daca sesizezi tot ele se nervozeaza ca de ce nu vii cu marunt.
Si ar mai fi multe nereguli care se intampla si nu le sesizam din comoditate probabil sau din sictir ca stii ca tot nu se schimba mare lucru.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez

Mergi la inceput