Mamici de iulie-august 2007 (19)
Raspunsuri - Pagina 22
panda77 spune:
Chriszta, eu am facut morfofetala in sapt 17 si cred ca se refera la masuratorile care se efectueaza in timpul eco. Se urmaresc si evalueaza toate organele , creierul , conformatia etc.
Oana-panda77,
17+ cu 
brazuca25 spune:
Morfofetala o fac pe 27 martie, deci la 22-23 sapt. Stiu ca masoara bebelushul si ca probabil o sa fie 3D. Scrie ca dureaza cam 40-60 min, deci masoara cam tot ce se poate. Nu am facut si in trim 1, pt ca dr asa a recomandat si pt ca oricum cred ca bb era prea mik sa se poata vedea tot ce trebuie. Pana in martie o sa mai creasca.
16+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos
brazuca25 spune:
Chriszta, acum am citit mai bine mesajul tau si mi-am dat seama ca nu ti-am raspuns la intrebare. Da, la programare trebuie a ceri morfo-fetala, si nu 3D/4D. Eu cel putin asa am facut si din ce stiu eu cam asta e practica. Plus ca din ce stiu programarile se fac cu mult timp inainte. Eu deja m-am programat si mai e destul pana pe 27 martie. Nu stiu daca in toate orasele e la fel, dar mai bine incerci cu un telefon din timp.
16+
Ioana75 spune:
Chriszta, la morfofetala se masoara toate oasele si organele ce se pot masura. Anunta la programare ca vrei ecografie de acest tip deoarece dureaza mai mult decit o ecografie simpla.
Alina, multumesc, la OPC nu ne-am gindit dar e o idee foarte buna, sa vedem copilul pe picioare si apoi ma pun pe reclamat.
Simo, multumesc, mai incercam si azi sa o dregem acasa, daca nu se poate mergem miine la spital.
Legat de alaptat
, pentru mine a fost o experienta fara durere. Am citit tot ce am gasit de citit despre alaptat, si eram asa de sigura ca o sa decurga fara nici o problema, incit asa s-a si intimplat
. Cred ca m-a ajutat Garmastanul din ultima luna de sarcina, Bepanten-ul folosit de la prima alaptare plus crema hranitoare pentru sfircuri. Nu am alaptat din prima zi, fetita a stat in perfuzii 3 zile - dar pompa de la Avent si-a facut datoria in timpul asta.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
otim spune:
Chriszta momentan nu stiu cum decurge acest eco morfo , dar daca ai rabdare pana dupa 15 martie am sa-ti povestesc cu lux de amanunte pentru ca saptamana aceasta cand am fost la control medicul ma anuntat ca asta urmeaza la urmatoarea consultatie . Pentru acest lucru ma va chema la spital unde el lucreaza . Eu , datorita fetelor de pe acest site - MULTUMESC ca existati , am inceput sa-l cam bombardez pe medicul meu cu intrebari , ceea ce pe el l-am determinat sa inceapa sa-mi explice cu mai multe amanunte cam ce se intampla si nu doar la consulatia actuala ci si pe viitor .
15 saptamani
Chriszta spune:
Multumesc fetelor.
Brazuca, am sunat deja la clinica si am anuntat ca vreau morfo si receptionera mi-a zis ca e in regula se poate face caci se face in cadrul unei echo 3D/4D. Intr-adevar nu necesita alt tip de aparat ci doar alte masuratori ale lui BB.
Cat despre programare am facut la dr. Herghelegiu (pe care tot voi l-ati recomandat) din ianuarie, si am avut loc abia pe 12 martie.
Mersi mult; va pup si va tin la curent.
ralucapio spune:
Neata ... mai pe la pranz,
Am vazut ca subiectul kg este la moda ... din pacate cum am mai spus si eu sunt tot la polul opus: nu am luat niciun kg in 12 saptamani ...sa speram ca nu o sa iau dublu pana la sfarsti
.
Luna 1 iti pot recomanda un super pediatru ...Anya20

Simo78 atata timp cat "rontai" fructe nu cred ca "vestitele" kg raman la tine 
Pupici
11+
brazuca25 spune:
Daca tot a venit vorba de morfo-fetala, trebuie sa va spun ca nu stiu cum o sa rezist pana pe 27 martie sa il vad pe bb! Parca mai e un secol pana atunci! Eu sunt asa nebuna sa il vad ca as face ecografii in fiecare zi (daca mi-ar permite bugetul). Chiar auzisem ca Tom Cruise a cumparat pt nevasta un aparat ecograf pt acasa sa poata face oricand eco. Ce mistoooooooooo. Asta imi trebuia si mie. ![]()
16+
mychydutza spune:
buna fetele. lorinaoo sa dea DD sa se indeplineasca ce scria la horoscop!
ma bucur ca sunteti ok, insa aveti grija cu kg ca o sa va omoare picioarele si spatele in ultimile luni. eu sunt in sapt 14. saptamana viitoare ma duc la control. voi inafara de analizele de la medicul de fam pana, in sapt 14 ati mai facut altceva? eu n-am luat in greutate decat 1.5 kg cred. la 1.80 ai mei nici nu se cunoaste :) insa burta a inceput sa se cunoasca bine. si pt ca toata viata mea am fost o silfida ma cam "sperie" noile dimensiuni....hehee. insa ma omoara durerile de...........fund. ma dor fesele de zici ca m-a batut cineva
. aveti si voi simptome asemanatoare? sa aveti un weekend frumos.
+14
mihaela
poze
Chriszta spune:
Nici eu nu mai am rabdare....
Pe 28 feb. merg la medicul meu, un medic bun din BV, care are si 4D sa fac morfo si tot ce se poate face..., dar pana atunci mai este asa de mult.... si pe 12 mertie merg la bucuresti (superstitie de provincie sau nu se pare ca toata crema medicilor e adunata acolo)...
spre ca bebe e bine pt ca nu am avut nicio problema si burta creste...ceea ce ma face cu adevarat nerabdatoare este ca voi sti daca voi avea un EDI sau o EVA... abia asteptam... si e abia 16.02...
Va pup pe toate.
Apropo de kg... merg la cursuri prenatale si eu dr bun acolo si ne-a spus ca femeile cele mai frumoase sunt cele gravide...si sotul meu spune ca m-am facut mai frumoasa...asa ca nu va faceti griji...acum frumusetea vine cu adevarat dinauntru...
Pupici