Comori de nov-dec 2004 (142)
Raspunsuri - Pagina 26
dama spune:
Roxana, nu ma pot stapani sa nu-ti laud si eu copiii mari si frumosi. Mihnea zici ca are 4-5 ani la cat de bine se tine el pe bicicleta. Bravo. Iar Bianca e o domnisorica scumpa tare.
Sa va spun ce mi s-a intamplat azi. Eram cu fii-meu la un loc de joaca si intrasem in vorba cu o mamica. Si ma intreaba ce varsta are? Ii spun 2 ani si 3 luni...si ce varsta ziceti ca ii dadea ea lui David? 5 ani. Hai ca m-a lasat paf, ce naiba, unde l-o fi vazut ea asa mare, ca era cam cat al ei, care culmea era cu juma de an mai mare ca David.
Mai fetelor, care spuneti de colacel de WC...cum faceti cu el, il puneti de fiecare data cand merge copilul la baie sau il lasati acolo tot timpul. David face fara colacel (ca am vazut ca a vrut asa si ca s-a invatat) si nu stiu daca sa mai cumpar sau nu. Plus ca si sa-l tot pun si dau jos dupa, nu mi se pare practic...ce ziceti?
Mami de David (18.11.04)
monica-elizabet spune:
si mie mi s-a parut foarte nasoala ideea asta cu pusul si datul jos colacelul(eu il luasem pentru alex) nu pentru ruxi
dar pana la urma el nu a mai vrut sa faca pe colacel si face direct pe wc...
pe ruxi am pus-o doar asa de divertisment dar nu-i mai vine nici un pipi...sta si apasa doar pe butonul care canta minute intregi...asa ca face pipi la olitza...sa speram ca invatzam cat de curand sa facem si kk...
oare exista si colacele pe care sa le ridici? sa nu trebuiasca sa-l scoti cand foloseste un adult wc-ul?
monica
mami de alex(7 iunie 2001)
si ruxi(16 dec 2004)
try spune:
Dana, mai incearca si cu hainutele frumoase pe care sti itu ca le adora. Da-i-le pe ea, ea o sa faca pisu sau kk pe ele si cand e sa o imbraci frumos spune-i ca nu-i pot ida chiloteii cu vacuta ca a facut kk pe ei si acum sunt murdari. Poate la ea nu tine de autocontrol cat de stimulare mentala, cine stie. Sau prinde-o odata cand face la olita (chinuie-te, nu stiu ce sa zic) si acorda-i stelute/buline/ orice pe un panou destinat numai ei si numa ipentru asa ceva. Poate o stimuleaza ideea de a avea cat mai mutle steluteacolo, unii copii sunt f. receptivi la idea asta.
Cristina, faptul ca razvan nu se exprima prin cuvinte ca si noi nu insemana ca nu pricepe. De ce-i insulti inteligenta bietului ocpil? ![]()
![]()
Iti garantez ca pricepe perfect ce-i spui, numai ca nu-ti raspunde ca un om mare. Are felul lui de a comunica si altfel decat verbal. Si mai sunt convinsa ca majoritatea copiiilor la varsta asta pot sa invete culorile/literele etc. dpdv al inteligentei, insa nu toti sunt atrasi/pasionati. Alteori noi nu sti msa vedem ca ei au un interes intr-o anumita directie si sa-l fructificam, alteori nu gasim metoda potrivita pentru copil sa- lstimulam sa invete ceva. Alex mi-a invatat literele in practic vre-o 2-3 luni, iar culorile pare sa le fi invatat intr-o zi. De la un joc. A primit cadou un joc cu usite de diferite culori si cheite asortate cu usile la culaore si piese cu forme diferite care intrau prin gauri in usite. Si el trebuia sa descuie usile si sa scoata formele/cuburile de acolo. Si trebuia sa potriveasca cheita la fiecare usa si cel ma isimplu era prin potrivirea culorilor. Si i-am repetat de cateva ori culorile si apoi il auzeam pe el cum le repeta fara sa i le ma ispun eu. E adevarat ca de mai mult timp eu ii tot aratam culorile, da niciodata nu-mi arata culorile pe care i le cerea meu, sau le lua prin eliminare pana ghicea. Dar in seara aia, probabil l-a fascinat atat de mult jocul ala ca l-a ajutat sa stabileasca o diferenta intre culori.
Marturisesc si ca pe alte lucruri le recunoaste ma igreu culorile, dar la jocul ala cele 6 culori le stie foarte bine.
Si cu literele cam la fel: de vreo luna nu n-ema mai jucat aproape deloc cu literele si vad ca a inceput sa le incurce. Deci tine de exercitiu, nimic mai mult. Memoria lor e fantastica acum si ei pot retine cu carul, doar ca noi trebuie sa exersam cu ei mereu si e imposibil sa nu invete.
De scutecel alea tip patrat stiam si eu, dar n-am cautat niciodata la magazin. La maternitate le folosesc des, iti sunt puse sub fund dupa ce nasti ca sa nu patezi tot cearsaful si sa fie usor sa schimbe ele doar petecutul asta. Si am vazut ca-s folosite cam oriunde unde se face multa "mizerie" si se prefera curatarea rapida. De-astea vreau sa iau si eu sa-i pun lui alex sub cearsaf. Nici n ustiu cum sa intreb de ele la magazin, ca nu stiu cum le spune pe engleza (de fapt nici in romana nu stiu daca e un termen concret).
Noi am fost iar la medic, adrian e stabil in hemoglobina, acum o sa ne ducem la alt medic specializat strict pe maduva osoasa sa ne studieze si el putin sa vedem daca el poate gasi cauza problemei lui. Daca nici nenea asta nu gaseste nimic, atunci se claseaza cazul. Am facut si ecografie abdominala si totul arata normal, deci nici ficatul si nici splina nu mai sunt marite, ceea ce e f. bine. Ne-au luat si sange in sfarsit pentru a vedea daca e vorba de anemia aia rara de care v-am mai povestit eu mai mult ca sa excludem si cauza asta caci practic el nu mai e anemic si nu se mai justifica esenta bolii. Am facut si radiografii la manute sa vedem cum stam cu defectul la degetel si vor sa vada daca nu cumva si alte oase in antebrat au probleme care nu se pot observa cu ochiul liber. Dar rezultatele la radiografii le primim mai peste o sapt. Deci totul e bine in momentul de fata.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi
aime spune:
'neata!
Cristina, l-am admirat si eu pe Razvan al tau si e un dulce, blondutel si seamana cu mami, zic eu
. Si eu is pe jumate galateanca ![]()
Roxana,
piticii ca-s tare scumpi, Mihnea e asa serios si imi place poza in care viseaza precum Eminescu langa tei
, nu se stie ce soi de poet va iesi.
Dana, la cat e de isteata Irisina, nu cred ca tre sa-ti faci probleme, insista mai mult, ca sa-i intre in sange ritmul si eu cred ca pana cand scapati de hainute multe, scapati si de scutec.
Sa va povestesc, aseara la culcare (noi inca o mai vrem suzi) imi zice Vladu "mami, spalam bub" (asa zice el cand duce suzi dupa ce se trezeste la sterilizat),
am facut ochii mari, am mers la bucatarie, a pus-o singur in oala, asta ptr ca in fiecare seara zicem ca dam "bubu la atu popil mic"
...sa fie semn bun? Pacat ca asta noapte tati i l-a dat iar, cand copilu' a cerut pipi, drept recompensa, ca nu stiu zau ca l-a apucat
(pe tati)...oricum mai incercam...Na, noi scaparam de scutec, stim si culorile si literele, dar de bub nu ne desprindem si gata
...de fapt cred ca e mai mult un ritual, ca isi aduce aminte de el numai cand vede pijamaua.
Vladu stie si el de mov, roz("oz" oare o zice si el vreodata R?
), ba aseara a invatat si "malo", l-a invatat ta-su "kk e malo" ![]()
Va pupic si fug la munci 
aime si
Vladimir
eveline spune:
Poate ati vazut subiectul, dar pentru orice eventualitate va mai anunt si eu: iata o carte interesanta aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93904&whichpage=5
Va pup!
Ana si Bianca-iubita
mariussimiuc spune:
Si Robert stie culorile...Eiii...nu chiar pe toate...Le-a invatat prin asociatie...De exemplu,tati are "ina gambi"
(masina galbena)
Roxana,
copilasii.
Miha 
mariussimiuc spune:
Eveline,nu pot sa descarc carticica.Mi-o poti trimte si mie,te rog? miha278@yahoo.com
Miha 
eveline spune:
Miha, am incercat, sper ca am reusit...e cam mare atasamentul, dar sa-mi spui daca a mers.
Ana si Bianca-iubita
onitza spune:
UN COPIL FERICIT DE DIMINEATA ![]()
Onitza si
Paul Constantin (28.11.2004)
www.itmadesimple.ro
FEBRUARIE
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by onitza
UN COPIL FERICIT DE DIMINEATA
Onitza siPaul Constantin (28.11.2004)
www.itmadesimple.ro
FEBRUARIE
I-ai facut baita de dimineata? Offf ce te invidiez...
Mi-e dor de fatza botzita 
Miha