Comori de nov-dec 2004 (142)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Try si Cici, foarte dragutze pozele, sa va fie puiutzii sanatosi si voi la fel.
Monicutz, ce pasiuni au fetele noastre, a mea a repetat istoria cu albastrul de metilen, Ruxi exerseaza pentru loto .
Roxana, ce talente multiple are Mihnea. Vad ca l-ai imbracat in rosu sa nu fie deocheat nu-i asa , oricum ii sta foarte bine.
Adriana, eu zic ca este excelent ca trei zile le petreci cu ei si doar cu ei. Gandeste-te cat timp se pierde in bucatarie, cu rufe si cumparaturi atunci cand ii ai acasa, in final tot cam acolo se ajunge la capitolul timp petrecut cu copilul. Sunt convinsa ca le este bine la tara.
Andreea, eu zic sa va faceti si voi de cap, acum cat puteti . Uite eu scriu de la servici ca de acasa nu prea mai pot decat intra sa citesc, imi ordona Ana sa stau langa ea pe canapea sa facem puzzle.

Sper sa nu cobesc dar de o saptamana nu mai vrea nici chilotel la nani, doarme doar cu pijamaua ca "doaee fundul" , sper sa nu ma trezesc inundata si de aceea ma trezesc in toiul noptii o iau si o pun pe toaleta si dupa ne intoarcem la nani. La capitolul kk stam tare prost, a cerut pana acum de doua ori.
Si cel mai mult ma supara ca nu stie deloc culorile, dar deloc , la un moment dat aveam impresia ca stie culoarea rosie, oare la ce varsta ar trebui sa le stie. La un moment dat mi-am pus problema daca distinge bine culoriel si i-am luat acum un puzzle cu niste ursuleti la care sa le puna maini picioare si piesele se potrivesc de la unul la altul si vad ca le pune bine deci vede bine.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

oti, alex a "avut o problema"ref culori...nu le stia bine nici la 4 ani...la fel si cu cifrele...dar el cand era de varsta ruxandrei stia la poezioare de ma zapacise de cap,scria aproape toate literele de tipar...fiecare copilash este 'axat' pe altceva...au ei tot timpul sa le invetze, nu-ti mai face probleme....sigur ca vede bine...daca a pus ursuletzii corectnumai ca noi vrem prea mult de la ei...
nu vreau sa ma gandesc ce-ar face ruxi daca ar bea ca anaalbastru de metilen si l-ar vedea pe kk ca mai e si albastru...iti dai seama? mai cu foc ar framanta la el

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

quote:
Originally posted by Otiliav
Andreea, eu zic sa va faceti si voi de cap, acum cat puteti . Uite eu scriu de la servici ca de acasa nu prea mai pot decat intra sa citesc, imi ordona Ana sa stau langa ea pe canapea sa facem puzzle.

Sper sa nu cobesc dar de o saptamana nu mai vrea nici chilotel la nani, doarme doar cu pijamaua ca "doaee fundul" , sper sa nu ma trezesc inundata si de aceea ma trezesc in toiul noptii o iau si o pun pe toaleta si dupa ne intoarcem la nani. La capitolul kk stam tare prost, a cerut pana acum de doua ori.
Si cel mai mult ma supara ca nu stie deloc culorile, dar deloc , la un moment dat aveam impresia ca stie culoarea rosie, oare la ce varsta ar trebui sa le stie. La un moment dat mi-am pus problema daca distinge bine culorile si i-am luat acum un puzzle cu niste ursuleti la care sa le puna maini picioare si piesele se potrivesc de la unul la altul si vad ca le pune bine deci vede bine.

Pe mine cel mai mult ma supara ca Iris nu face deloc, dar DELOC la olitza.
M-i se pare f. interesant ca fiecare copil isi dezvolta altceva... ca doar in linii f. generale fac lucrurile la fel...
Iris stie toate culorile, inclusiv roz, mov... nu doar cele de baza.

Insa, nu pricep de ce se incapataneaza sa nu faca nimic in olitza.Ce sa mai vorbesc de chilotei noaptea.. cred ca peste vreo 3 ani, poate... ca ea inca UMPLE pampersul noaptea.
Uneori imi spuen dupa ce a facut pe ea, dar nici aia nu intotdeauna... adica vreau sa spun ca-mi spune numai daca are ea chef.
Si chiar ca m-am ocupat de acest aspect, am incercat tot felul de modalitati... ea NU si pace!

Am vazut copii Roxana, Mihnea pare foarte mare in poza in care e pe bicicleta. Adica ceva de genul catre 4 ani...Sunt tare dragutzi!
Dupa-amiaza am fost si eu cu Iris si bicicleta (cu rotite ajutatoare)in parc, nu prea a vrut sa pedaleze, mai mult a tras-o dupa ea.
Sper sa o intereseze mai mult data viitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Dana, ai incercat la colacel la baie. Te intreb pentru ca Ana doar s-a jucat cu olita, in schimb cand s-a vazut pe colacel incet incet s-a invatat sa se forteze sa faca acolo pentru ca stia ca acolo mergem si noi, deci doar de dragul de a ne imita a inceput sa faca si ea.
Haideti ca m-am mai linistit cu culorile, dar nu imi place si n-am ce face daca pe ea nu o intereseaza. Deci este din cauza ca stie prea multe poezii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cecilia C spune:

Roxana sa-ti traiasca copilasii, sunt niste draguti si frumosi foc . Mihnea pe bicicleta pare tare mare si bravo lui ca stie sa mearga singur, cred ca el o imita pe Bianca in tot ceea ce face.Alexia merge doar pe tricicleta, noi mai avem pana mergem pe 2 roti, dar vine ea si vremea aia.
Am vazut ca Mihnea are geaca smechera cu spiderman.

Cici,Alexia ( 22.12.2004) si Ada ( 17.09.2006)
Poze
Poze Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciristina_serban spune:

Urmarind discutiile de mai sus m-ati pus pe ganduri. Eu nu m-am gandit sa incep sa invat copilul culorile! Si asta deoarece el nu vorbeste inca, abia rosteste unele cuvinte, si este incet la comunicare, si din cauza asta am avut impresia ca el nu ar putea invata culorile. Doamne ce noroc ca v-am gasit! Uite asa vad si eu care e ritmul de dezvoltare al copiilor de varsta lui. Si referitor la puzzle, nici atat. Oare ar fi posibil sa-l intereseze si sa le poata face atata vreme cat nu comunica bine si cat nu sunt sigura ca va pricepe ce-i explic eu ca sa le faca??

Si la noi la fel a functonat renuntatul la pampers - prin imitare. A mers direct la wc cu colac pe masura lui, s-i i s-a parut interesant sa faca precum noi. Olitza a refuzat-o categoric. Inainte de a se invata la wc, l-am tinut fara pampers, doar cu chilotel asa incat sa simta cand se uda. Si bineinteles, de cate ori facea pe el, radeam de el asa ca sa simta ca a gresit, il luam chilotelul si pantalonul ud asa cu doua degetele si faceam: "pfiu...ce urat miroase...ce rusine... ce ud... beah" chestii de genul asta... si vreau sa spun ca dupa doua sapt de udat chiloteii s-a invatat. El mergea mereu cu mine sau cu tati la buda si ii explicam ca asa trebuie sa facem, plus ca ma duceam si-l laudam si-l pupam pe tati ca a facut la wc . Si uite asa s-a invatat copilul. Dar... si acum aplaudam si laudam dupa ce face la wc. E un prilej de bucurie pentru toata casa!

Cris si Razvan cel nazdravan (23.11.2004)

Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciristina_serban spune:

Mi-au placut pozele cu Mihnea si Bianca. De apreciat ca Mihnea se descurca singur cu bicicleta. Bravo!

Cris si Razvan cel nazdravan (23.11.2004)

Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

ROSERB am admirat pe Bianca si Mihnea inpoze, sunt adorabili! ai cu ce te mandri!! si mi se pare ca Mihnea seamana tot mai mult cu tine! oricum asta a fost impresia mea de la inceput!!!! cand ne mai vedem si noi????? ia zi in wee pe unde va plimbati? poate venim cu Paul prin zona sa il smotoceasca un pic Bianca, imi amintesc cand l-a vazut prima data pe Paul era tare entuziasmata sa il dezbrace de combinezonul de iarna, ca ii era cald copilului!!!

DANA scumpa mea draga, iaca-ta si Paul mai face pe el si dupa vine la mine si spune asa dulce cu ochii lui mari : "PIPI" icat nu pot decat sa ma amuz si sa ma bucur de accentul lui de copil scump si drag! e adevarat ca s-a intamplat sa si faca la olita dar asta (cred) pentru ca am stat cu gura pe el si i-am explicat mereu ca e bine sa faca la olita ca toti copiii de varsta lui faca la olita si ca daca face la olita nu mai trebuie sa schimbam chiloteii si mami e foarte fericita cand facem la olita; cand face la olita, e un ritual al nostru (tot aiici pe forum cred ca am vazut asta) iau olita, il las sa puna pana pe ea, astfel incat sa ii dau impresia ca el de fapt cara olita si o ducem la wc, in acelasi timp eu ii explic ce facem cu pipi, il aruncam la wc(pe pipi ) si tragem apa, moment in care mami spune: bravo Paul, pt ca am vazut ca se cam sperie de zgomotul pe care il face "trasul apei"; apoi spalam olita si pe PAul pe maini sa nu razi e un obicei pe care vreau de acum sa i-l infirip..adica dupa pipi, sa se spele pe maini..na, fiecare cu fixurile ei....acu' mie imi vine o chestie in minte: daca mimezi tot ce am povestit eu acum cu Iris? adica sa o iei asa: uite Iris ce se va intampla daca faci pipi la olita, luam pipi, mami te lasa pe tine sa il duci la wc, hai apuca si tu de olita, (dar pui un pic de apa in olita ca sa vada concret) si etc....ce zici? e o idee eu asa as incerca.......daca nu si nu, inseaman ca nu e pregatita pentru a face pipi la olita...as ami incerca si varianta OTILIEI, adica as cumpara un capac de wc pt copii si as lasa-o sa ma vad apemine cum fac pipi , apoi as incerca cu ea.....mami, totusi daca nici una din variante nu merge, asteapta pana la vara, e un moment foarte bun pt a lasa-o si mai lejer imbracata, adica numai in chiloeti si ami si creste!!! Iris e fetita destepata, sunt convinsa de asta, doar ca fiecare copil are ritmul lui de crestere!!!! e adevarat si eu ma intristez cand face pipi Paul pe el, dar sunt dispusa sa astept pana la vara cand vom fi ami fermi in legatura cu aceasta schimbare!!!

Pupicei lui Iris!!!

Onitza si Paul Constantin (28.11.2004)

FEBRUARIE

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Otiliav

Dana, ai incercat la colacel la baie. Te intreb pentru ca Ana doar s-a jucat cu olita, in schimb cand s-a vazut pe colacel incet incet s-a invatat sa se forteze sa faca acolo pentru ca stia ca acolo mergem si noi, deci doar de dragul de a ne imita a inceput sa faca si ea.
Haideti ca m-am mai linistit cu culorile, dar nu imi place si n-am ce face daca pe ea nu o intereseaza. Deci este din cauza ca stie prea multe poezii .

Am incercat si cu colacel.
Are si scaunel langa toaleta, ca sa se catere mai usor.
Stie ca toti din casa mergem doar acolo, stie ca si ea ar trebui tot acolo sa mearga.
Daca o intrebi raspunde corect.

De ex.:
Eu: "Iris, unde se face pipi si kk?"
Ea: "a bilutz."
Eu: "Si atunci de ce faci in scutec, stii ca numai bebelusii fac in scutec, nu?"
Ea: "Da, sigur, Idi e fetitza, nu bebe."
Eu: "Stii ca e rusine sa faci pe tine, esti fetitza mare acum"
Ea: "Da, sigur, Idi fetitza mare, nu face pe ea..."
Eu: "Iris o sa ma supar tare daca mai faci pe tine si nu-mi spui sa mergem la bilutz"
Ea: "Nu pange mama, nu mai fac, pomit!
(pentru ea supararea si plansul sunt acelasi lucru)

Nah... ce sa-i fac?

Zilele trecute i-am cumparat o pereche de chilotei cu o vacutza vesela pe ei.. i-a placut mult desenul si azi dimineatza i-am probat... ea ar fi vrut sa ramana cu ei... de-abia i-am dat jos de pe ea. Dar mi-e groaza inca, fiindca are si body si ciorapi lungi si pantaloni... as avea de schimbat o gramada de haine/zi... astept sa vina temp. mai ridicate, sa nu mai aiba atatea hainutze pe ea.

Mergi la inceput

Onitza, .
Pai, asta ar fi o varianta inca neincercata sa o conving ca poate sa duca ea pipi sa-l arunce in WC... si astfel s-o capacitez sa perceapa asta ca pe ceva interesant.
Am stat cu ea impreuna la baie, m-am prefacut ca fac si eu cu ea de-odata, am dat drumul la un firicel de apa la bideu ca sa susure ceva in zona.... da' de-o inspira... i-am turnat apa caldutza pe burtica in timp ce ea statea pe colacelul de la WC...
Zau ca sunt complet dezamagita. Insa sper ca o sa rezolvam totusi problema asta. Am anumite temeri, fiindca sotul meu a avut probleme de enurezis pana pe la 6-7 ani... asa ca, sa fie oare tot genetic???
Inca nu am discutat cu pediatra, dar in cartile de psihologia copilului din care am mai citit, am inteles ca pot sa mai astept pana pe la 3,5 ani.

Mergi la inceput