Varsta legala pentru inscrierea la grupa mica

Varsta legala pentru inscrierea la grupa mica | Autor: mirela alina

Link direct la acest mesaj

Imi poate spune cineva daca exista vreo prevedere legala cu privire la varsta copilului inscris la grupa mica?
Din mai multe motive nu l-am inscris pe Matei anul trecut, cand avea 3 ani, la gradinita. Iar anul acesta cand am incercat o abordare la gradinita pe care pusesem ochii mi s-a spus ca nu-l poate inscrie la grupa mica pentru ca exact in septembrie implineste 4 ani....iar la grupa mijlocie nu au locuri.
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

La ora actuala gradinita e de 4 ani. Deci daca il inscrii la grupa mica va merge la 8 ani la scoala? Sau va sari peste grupa pregatitoare sau grupa mare? Eu zic ca locul lui Matei ar fi la grupa mijlocie, ca sa stea in aceeasi grupa 3 ani la rand, deci ar fi bine sa cauti alta gradinita, daca aici nu-ti accepta copilul.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu cred ca e o "gaselnita" ca sa te refuze.
Matei, al meu, a inceput grupa mica la o particulara in februarie anul trecut la fix 3 ani, in toamna l-am mutat la stat si tot la grupa mica l-au bagat. La scoala il voi da la 6 ani si 9 luni, asa ca va face doar 3 ani la aceasta gradinita.

Din cate stiu eu, grupa mare e de fapt o "combinata" cu pregatitoare. Am o prietena care are copilul la grupa mare/pregatitoare, nu merge in toamna la scoala desi unii colegi de-ai lui -da. El va face de 2 ori grupa mare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela alina spune:

Multumesc pentru raspunsuri.
Anya si eu tot la asta m-am gandit din cauza asta am intrebat...poate lucreaza cineva in domeniu si ma lumineaza.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela alina spune:

quote:
Originally posted by Gabi_K

La ora actuala gradinita e de 4 ani. Deci daca il inscrii la grupa mica va merge la 8 ani la scoala? Sau va sari peste grupa pregatitoare sau grupa mare? Eu zic ca locul lui Matei ar fi la grupa mijlocie, ca sa stea in aceeasi grupa 3 ani la rand, deci ar fi bine sa cauti alta gradinita, daca aici nu-ti accepta copilul.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Gabi se pare ca nu.....3 ani si copii care nu implinesc 7 ani la finele celor trei ani repeta grupa mare(optional).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Structura gradinitei in momentul de fata, confort legii invatamantului este asa: grupa mica, mijlocie, mare si pregatitoare. Virsta minima de inscriere la gradinita este de 3 ani. Depinde in ce grupa a fost inscris copilul. Daca el, ca virsta era de grupa mijlocie, iar el a fost inscris la grupa mare, atunci ajunge sa faca grupa pregatitoare de doua ori, doar daca parintele nu vrea sa-l dea mai mic la scoala. Exemple sunt nenumarate.
La Mihai in grupa (grupa mijlocie unde majoritatea copiilor in toamna erau de 4 ani plus minus 2-3 luni), sunt trei copii care in vara fac 4 ani si unul care in vara va face 3 ani. Asa au vrut parintii sa-i inscrie la aceasta grupa , doreau sa fie in grupa anumitor educatoare. Ei vor merge cu restul inca doi ani, grupa mare si pregatitoare dupa care vor trebui sa repete grupa pregatitoare.

Puiul tau este de grupa mijlocie. Nu cred ca nu vor fi locuri la grupa mijlocie . Imi este greu sa cred ca e o gradinita care nu va forma in toamna decit grupa mica. Mai incearca iar la gradinita.
Succes !
Petruta & bb Mihai

Mergi la inceput