Impartasania la copilasi
Raspunsuri - Pagina 5
Marilen spune:
Asa auzisem si eu.
Marilena,preotul a intrebat-o cati ani are!De aceea m-am mirat!
Dar probabil ca sunt si ei f.obositi.
crisstamate spune:
Buna
Am citit cu interes parerile voastre despre impartasania la copii.
Eu as avea si alta intrebare, provenita dintr-o dilema, ca si cea cu lingurita cu care se impartaseste toata lumea: nu vi se pare un pic cam nu stiu cum ca un bebe mic sa bea o lingurita plina de vin?
Eu prima data cand mi-am inpartasit copilul, la 2 luni, dupa botez, m-am intristat un pic cand am vazut cum preotul i-a turnat in gurita o lingurita adanca plina cu vin. Stiu ca bine e sa privesti lucrurile din perspectiva crestineasca si sa nu dai importanta detaliilor lumesti dar...
A, si inca ceva.. la o alta impartasanie, dupa ce copilul a primit impartasanie de la preot, cand am coborat scarile de la altar o doamna in vartsa a insistat f tare si chiar pana la urma a reusit sa ii mai dea copilului sa bea niste vin pe care il avea intr-un pahar. Nu am avut curajul sa protestez prea mult, dar in sufletul meu recunosc ca m-am suparat.
Voi ce credeti despre toate astea?
Cu bine
Marilena12 spune:
Criss, Sfanta Impartasanie este vin si paine preschimbate in Sfantul Trup si Sange al Domnului, spre sfintire prin prezenta Lui Hristos in trupul celui ce Il primeste, si spre curatire si aparare de tot raul...
Eu cred cu toata puterea mea, ca lingurita cu Impartasanie face oricui doar bine, mai ales pruncilor. Fetitei mele, nu i-a dat niciodata preotul mai mult decat o picatura de vin si o faramitura de paine in lingurita.
Insa, daca vrei parerea mea, vinul primit de la femeia din biserica nu este de nici un folos copilasului, chiar daca el a fost oferit ca dar (mai mult ca sigur femeia oferea in dar sau facea milostenie din vinul ei, celor proaspat sfintiti prin impartasire), acest vin chiar daca (poate!) era sfintit desi ma indoiesc, nu are proprietati care sa foloseasca pruncului, si cantitatea de alcool continuta, este semnificativa. Eu l-as fi refuzat cu siguranta!
Dupa impartasire, se primeste in gura intai anafura sau/si agheasma, apoi altceva.
Sa nu-ti faci probleme pentru lingurita de impartasanie, este cel mai bun mod de a-ti ajuta copilasul sa primeasca pronia divina, si cu atat mai mult daca asociezi impartasirea regulata cu rugaciunea, postul si milostenia (savarsite de tine sau/ si restul familiei).
Sa va ajute Dumnezeu!
MARILENA SI ANNA